Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 11:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Nietypowy problem w Pinnacle Studio 10+ 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 lipca 2006, 21:42
Posty: 6
Lokalizacja: Warszawa
Post Nietypowy problem w Pinnacle Studio 10+
Witam wszystkich forumowiczów.Mam taki problem,że po zgraniu materiału do formatu dv przez pinnacle 10+ PCI 700 z dzwiękiem było wszystko w porządku i po jakimś czasie zrobiło się tak że gdy chcę odtwożyć zgrany materiał przez ten program to idzie bez dzwięku a wcześniej był .Film zgrany jest na inny dysk i gdy go odtważam z tego dysku to wszystko jest w porządku.Może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać bo nie chciałbym reinstalować tego programu ponieważ mam na nim zapisane różne projekty.[/b]

[ Dodano: Sro Lip 12, 2006 10:42 pm ]
Chyba nikt mi nie pomoże no cóż i tak bywa.


wtorek, 11 lipca 2006, 22:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Napisz jaką wersję programu używasz, jaki sprżet i jaki system.
1 Zaktualizuj oprogramowanie do 10.5 a nastepnie do 10.5.2.
2 MOgło się tak zrobić jeśli poinstalowałeś jakieś kodeki audio/video tzw multipaki i teraz program zgłupiał. (najlpeiej nie instalowac w systemie w którym pracuje pinnacle kodeków typu multi, robią śmietnik i instaluję wiele niepotrzbnych rzeczy)
3. Jesli odinstalowanie kodekó nei pomogło to najlpeszym wyjsciem moze okazac się reinstalacja czystego systemu z pinnacle.
4. Myslę że nie masz wyciszonego glosniczka na jednej z lini edycyjnych, lub glosnik podglądu??

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 14 lipca 2006, 00:31
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 22:55
Posty: 60
Lokalizacja: Warszawa
Post 
krist6000, ale po reinstalce projekty mozesz przeniesc i to bedzie chyba najskuteczniejsza rada:) beda dzialac


piątek, 14 lipca 2006, 10:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 lipca 2006, 21:42
Posty: 6
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Dzięki że ktoś się w końcu odezwał.Używam najnowszej wersji programu 10.5.2. Żadnych innych kodeków nie instalowałem. W linii edycyjnej nie mam wysiszonego głośnika ani tym bardziej głośnika podglądu.Mój komp to procesor pentium 4 2.4Ghz, ram 1024, karta gf 6600gt


niedziela, 16 lipca 2006, 22:58
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 22:55
Posty: 60
Lokalizacja: Warszawa
Post 
krist6000, a jak edytujesz projekt i zapiszesz go np do avi to potem masz glos???


niedziela, 16 lipca 2006, 23:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 lipca 2006, 21:42
Posty: 6
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Mam jeszcze pytanko czy sama reinstalacja programu coś da bo niedawno robiłem reinstalkę systemu I pytanie do kolegi deejaymario jak ewentualnie przenieść projekty przed reinstalką?

[ Dodano: Pon Lip 17, 2006 12:07 am ]
Szczerze mówiąc nie sprawdzałem ale zaraz to zrobię

[ Dodano: Pon Lip 17, 2006 12:18 am ]
Niestety po imporcie do avi również nie mam głósu.


niedziela, 16 lipca 2006, 23:05
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 22:55
Posty: 60
Lokalizacja: Warszawa
Post 
ja mam zapisane wszytkie projekty C:\Documents and Settings\M@rio\Moje dokumenty\Pinnacle Studio tutaj, sprawdz je i zobacz czy takze masz skopiuj sobie pliki dvd wszytkie i mozesz probowac reinstalke programu a czy w innych programach dziwek dziala ci prawidlowo bo jezeli nie to problem lezy na sterownikach do karty dzwiekowej.przeinstaluj je


niedziela, 16 lipca 2006, 23:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 lipca 2006, 21:42
Posty: 6
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Winnych programach z dzwiękiem nie mam żadnych problemów.


niedziela, 16 lipca 2006, 23:28
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 22:55
Posty: 60
Lokalizacja: Warszawa
Post 
sprubuj przeinstalowac program lub utworzyc nowe konto uzytkownia i tam zainstalowac program moze to pomoze a jak nie to poszperaj jeszcze w ustawieniach pinacle, musi jakos w koncu zadzialac


niedziela, 16 lipca 2006, 23:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 lipca 2006, 21:42
Posty: 6
Lokalizacja: Warszawa
Post 
W ustawieniach już grzebałem i nic nie pomogło. Chyba zrobię tak że zapiszę projekty do avi na inny dysk bo one akurat są z dzwiękiem i przeinstaluję program a jak to nie pomoże to niestety reinstalka systemu.

[ Dodano: Pon Lip 17, 2006 12:43 am ]
Tylko najgorsze jest to że nie będę mógł tych projektów edytować.


niedziela, 16 lipca 2006, 23:40
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 22:55
Posty: 60
Lokalizacja: Warszawa
Post 
no niestety trzeba reinstalke zrobic:( przynajmniej zadziala:)


niedziela, 16 lipca 2006, 23:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 lipca 2006, 21:42
Posty: 6
Lokalizacja: Warszawa
Post 
No i problem rozwiązał się sam.Wszedłem w C:\Documents and Settings...... tam gdzie były zapisane projekty celem ich skopiowania przed reinstalką programu tak jak radziłeś deejaymario ale coś mnie tknęło i odpaliłem jeden projekt i co w filmie jest dzwięk w pozostałych projektach też. Póżniej odpaliłem ponownie pinnacle i również wszystko w porządku. Samo się naprawiło no ale dzięki tobie bo inaczej to nigdy bym nie zajrzał do C:\Docum.....


poniedziałek, 17 lipca 2006, 17:41
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 22:55
Posty: 60
Lokalizacja: Warszawa
Post 
oki spoko to super ze ci dziala tak wiec zycze powodzenia w tworzeniu filmow:) pzodrawiam


poniedziałek, 17 lipca 2006, 17:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Czasem odpalenie WMP w wersji 10 i naciśnięcie pauzy powoduje wyciszenie głośnika systemowego i nibynei ma głosu w pinnaclu, szczerze powiem nei wiem czemu tak się dzieje ale myslę że to wina sterownika karty muzycznej na drugim komputerze mam SB live i nei mam takich problemów. A tu gdzie mam dzwiek z płyty głównej takie krzaczki się pojawiają.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 18 lipca 2006, 00:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL