Teraz jest sobota, 19 października 2019, 21:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Przycinanie na początku rozdziałów. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 9 sierpnia 2006, 13:06
Posty: 6
Post Przycinanie na początku rozdziałów.
Po wyrenderowaniu materiału w Pinnacle Studio 9 i nagraniu go na dvd, w momencie gdy pojawia się nowy rozdział następuje "dławienie" obrazu, po kilkusekundowym przycinaniu nagranie odtwarzane jest bez problemu, aż do następnego rozdziału. Sytuacja wygląda identycznie zarówno w odtwarzaczu stacjonarnym jak i w komputerze. Próbowałen ustawić jak najmniejszą prędkość nagrywania, lecz najwolniej da się tylko na x4. Po przegraniu zawartości płyty na dysk twardy i odpaleniu w PowerDVD skoki również występują.
Proszę o pomoc.


środa, 9 sierpnia 2006, 13:50
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post 
Jest kilka potencjalnych rozwiązań, a nie mam możliwości zorientować się, które Ciebie dotyczy:
- zaktualizuj Studio do najbardziej stabilnej wersji (powinno być gdzieś na forum - do jakiej).
- nie wypalaj bezpośrednio na płytkę DVD, a pierw utwórz obraz na dysku i zdefragmentuj partycję z utworzonym obrazem przed wypalaniem.
- kup drugi dysk, umieść na osobnym kontrolerze...
(w studio 10 nie jest przesadą użycie trzech dysków, więc i tak masz szczęscie :wink: ).
To podstawowe pomysły, jakie mi przyszły do głowy.

_________________
最诚挚的问候


środa, 9 sierpnia 2006, 21:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Spróbowałbym tez z róznymi nośnikami, ewnetualnei nagrywarką. Opisz jaki masz sprżet i jaka wersje studio. Ale najpierw jw. sprawdz po nagraniu DVD na dysk HDD czy tez występuje przycinanie?

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 10 sierpnia 2006, 09:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 9 sierpnia 2006, 13:06
Posty: 6
Post 
Zaktualizowanie programu wyeliminowało problem. Nagrywam na tych samych płytach co przedtem i wszystko jest w porządku (nawet przy różnych prędkościach).
Kotin, Pedro79 - dziękuję za pomoc.
PS. Informacja dla innych strapionych: Podobną sytuację znalazłem w tym temacie.


sobota, 12 sierpnia 2006, 17:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL