Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 21:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 MPG i Pinnacle - problemy :/ 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 29 sierpnia 2006, 23:54
Posty: 2
Post MPG i Pinnacle - problemy :/
Witajcie licze na wasza pomoc.
Mam plik mpeg2 odtwarza go normalnie ale nie moge go dodac do pinnaclea = "nie mozna otworzyc pliku" skompresowalem go na innego mpga na mpg1 i jest to samo. Nie moge zadnego mpga dodac do obrobki. O co moze chodzic ? Mam pinnacle studio 10.


wtorek, 29 sierpnia 2006, 23:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Problemem może być wiele proponuję sie dowiedziec więcej o swoim pliku mpeg np w Virual DUB z obsługa mpeg2, wczytaj i wuybierz file information itp.
Problemem może być:
- brak aktualizacji do wersji 10.5.2 lub 10.6 w Pinnacle Studio
- zakodowany dżwięk w standardzie DD5.1 lub DD2.0 ( jeśli nei masz wykupionych kluczy w PInnacle 10+,
- nietypowa prędkość klatek np 30fps lub zapis obrazu w innym systemie niż PAL,
- oraz sprawa legalności oprogramowania (program broni się przed nielegalnymi kluczami)

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 30 sierpnia 2006, 00:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 29 sierpnia 2006, 23:54
Posty: 2
Post Teraz dzwiek :(
Wczesniej mpga konwertowalem w systemie NTSC, Przerobilem do PALa i faktycznie Pinnacle go otwiera... ale ... nie slysze dzwieku w pinnacleu na tym pliku podczas gdy go towieram innym playerem dzwiek jest W czym teraz moze byc problem ??

Video-CD PAL (MPEG-1 352x288 25fps CBR 1150kbps, Layer-2 44100Hz 224kbps)


środa, 30 sierpnia 2006, 13:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Zablokuj ścieżkę obrazu i przeciągnij ścieżkę dźwiękową na dolna linię podkładu muzycznego lub efektów. czasem w 10.6 ginie dźwięk może to jest tutaj problemem.
W jakim programie dokonałeś konwersji i czy progam przekonwertował również dźwięk czy tylko obraz??

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 30 sierpnia 2006, 23:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL