Teraz jest wtorek, 23 lipca 2019, 18:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Menu i dzwięk 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 10 sierpnia 2006, 20:01
Posty: 4
Post Menu i dzwięk
Witam jestem początkujący i mam taki problam, a właściwie 2
1. przy tworzeniu menu płyty DVD i po wypaleniu płytki u dołu ekranu powstają mi pionowe kreski wyglądające jak kod kreskowy.
2. po dołączeniu podkładu muzycznego MP3 podczas podglądu jest ok ale po przegraniu na płyta raz powstaje mi echo ,a innym razem dzwięk słychać tylko w jednym głośniku.
Co może powodować te problemy? Pinnacle 10,5 z poprawką 10,5,2


niedziela, 3 września 2006, 17:55
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4751
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Menu i dzwięk
Sylwestergt napisał(a):
Witam jestem początkujący i mam taki problam, a właściwie 2
1. przy tworzeniu menu płyty DVD i po wypaleniu płytki u dołu ekranu powstają mi pionowe kreski wyglądające jak kod kreskowy.
2. po dołączeniu podkładu muzycznego MP3 podczas podglądu jest ok ale po przegraniu na płyta raz powstaje mi echo ,a innym razem dzwięk słychać tylko w jednym głośniku.
Co może powodować te problemy? Pinnacle 10,5 z poprawką 10,5,2


Przepraszam że odgrzewam temat. Problemy być może spowodowane są zakłóceniami w trakcie przepływu danych w komputerze. Czy jest to problem sprzętowy - tego nie widać z Twojego opisu sprzętu :wink: , ale typowe środki zaradcze są dwa: Zoptymalizowanie Windowsa, żeby nie zakłócał przepływu danych indeksacją, uruchomionymi niepotrzebnymi procesami, usługami, innymi programami... itd., lub (i) takim rozłożeniem miejsc docelowych zapisu plików wynikowych kolejnych działań przy montażu i authoringu, żeby na danym dysku odbywał się tylko niazakłócony innymi czynnościami zapis.
Jeżeli nie odrazu zasttosujesz te zasady, to tymczasowym srodkiem zaradczym może być w punkcie 1 podzielenie nagrywania na etapy:
- defragmentacja, utworzenie obrazu na dysku, defragmentacja, wypalenie płytki. Może to być jeszcze poprzedzone eksportem do pliku, zamiast tworzenia płytki z timeline. Co do punktu 2 takim tymczasowym srodkiem zaradczym bywa zamiana mp3 na wav .

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 7 września 2006, 09:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Nie wypisałeś konfiguracji ale podobnie z Twojego opisu przypuszczam że komputer którym dysponujesz nie jest za mocny na Studio oraz prak optymalizacji windowsa. Dodatkowo dobrz ejest pracować na dwóch dyskach fizycznych przy tworzeniu video. Proponuję wgraj patcha 10.6 poprawiqa stabilność programu.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 7 września 2006, 11:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL