Teraz jest niedziela, 18 sierpnia 2019, 17:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Jak nagrać płytę Dvd z cyfrowej kamery 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 czerwca 2006, 00:47
Posty: 17
Post Jak nagrać płytę Dvd z cyfrowej kamery
Temat może trochę jest zbyt ogólny ale nie wiedziałem jak miałbym inaczej go nazwać.
Mam, dziwny problem, który doprowadza mnie do szału. Mam kamerę cyfrową sony DRC-HC39 którą podłączam do kompa przy pomocy kable "fire-Wire" . Komputer odnajduje połączenie i uruchamia program "Pinnacle studio 10" i tyle !!! Program melduje że nie może nawiązać połączenia z kamerą. A gdy włączam Dvd recorder chcąc nagrać płyte dvd w zakładce "wybież źródło" nic nie mogę wybrać bo tam nic nie ma !
Wcześnij próbowałem nagrać dvd przy pomocy jakiegoś innego programu i był taki sam problem : < nie było możliwości wybrania źródła >po prostu puste miejsce. Co ciekawe w tym poprzednim programie było przekazanie obrazu i dźwięku na komputer w czasie rzeczywistym (film sobie leciał ) ale nie dało sie go nagrać na płytę bo mogłem jedynie wybrac nagrywarkę ale źródła nie!!
Kto wie o co chodzi ? Czegoś nie mam ? Czy coś mam źle zrobione? Nie wiem, dzięki za wszelką pomoc. Darek


piątek, 2 czerwca 2006, 01:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
o to chodzi (tak mi sie wydaje), ze musisz material najpierw zrzucic do komputera w postaci DV, a dopiero pozniej go wypalic na DVD...


piątek, 2 czerwca 2006, 01:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Skoro masz Pinnacle to uaktualnij je do nowszej wersji jesli 9 to do 9.3.5 najlepiej lub 9.3 a 10 do 10.5. Ja przyjzałbym się kabelkowi fire wire oraz trybu pracy kamery moze nei ustawiasz jej w odtwarzanie, lub według instrukcji obsługi tak aby możliwy był przekaz materiału wideo do komputera.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 2 czerwca 2006, 09:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 czerwca 2006, 00:47
Posty: 17
Post 
Moje Pinnacle jest aktualne- wersia 10.5.1
Kabel fire-wire raczej również jest w ok ponieważ po podłączeniu kamery do kompa , system odnajduje kamere i pokazuje ją jako "Cyfrowy kamkorder wideo firmy Sony"
i widzę obraz z kamery.
Myślę natomiast, że może brak mi jakiegoś sterownika do tego kabla który pozwoliłby na przechwycenie obrazu przy pomocy Pinnacle studio.
Powtarzam jeszce raz : Podczas próby przechwycenia w programie Pinnacle dostaje informację "NIE MOŻNA NAWIĄZAC POŁĄCZENIA PROGRAMU PINNACLE STUDIO PLUS Z URZĄDZENIEM VIDEO"
-Moja kamera to Sony DRC HC 39E
-Kontroler Firewire IEEE 1394
Dzieki za pomoc[/b]


piątek, 2 czerwca 2006, 19:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
System posiadasz WIN XP z SP2? może to jest powodem oraz brak aktualizacji są przynajmniej dwie poprawki do fire wire do WIN XP

WindowsXP-KB885222-v2-x86-PLK.exe
WindowsXP-KB904412-v2-x86-PLK.exe

http://www.microsoft.com/downloads/Brow ... ding&nr=20


Druga sprawa to jak pisałem tryb pracy kamery, czy jest poprawny? Albo Studio poprostu ma problem z taką kamerą i jest to ewidentny problem programu.

[ Dodano: Sob Cze 03, 2006 8:48 am ]
Jeśli masz karte z fire wire to problemem moga byc przerwania, jedyne wyjscie to albo powyjmuj inne urzadzenie z PCI i zostaw tylko karte fire - wire, oraz poprzekładaj ja w różne PCI myśle że to będzie problemem. Windows moze nawet nie zgłaszac żadnych komunikatów urzadzenei będize niby ok a nei będzei działać poprawnie.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 3 czerwca 2006, 08:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 czerwca 2006, 15:56
Posty: 47
Lokalizacja: południe
Post 
...mialem podobny problem........zainstaluj dodatek do windowsaXp Sp1 lub nowy windows Xp z Sp1


sobota, 3 czerwca 2006, 15:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 czerwca 2006, 00:47
Posty: 17
Post 
Mam oczywiście Win XP z SP2,
Miałem przez chwile nadzieję że zainstalowanie tej poprawki, którą mi podałeś rozwiąże problem ale niestety nic nie pomogło!
Muszę jeszcze dodać, że przy pomocy WinDV-1.2.3 jestem w stanie pobrać fil na dysk i edytować go w Pinnacle ale robią sie jakieś dziwne problemy z dzwiękiem . Natomiast Pinnacle nadal nie widzi kamery. Dziwne no nie? Zaczynam dochodzic do wniosku że kicha będzie z własnych filmów Dvd. No cóż mam jeszce małą nadzieję że ktoś wpadnie na jakiś fajny pomysł, który coś pomoże! Pozdrawiam.


niedziela, 4 czerwca 2006, 16:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Spróbuj z przełożeniem karty Fire Wire w inny slot jesli jest na PCI i wyjmij inne karty PCI, problemem moga byc wspomniane przerwania. Tylko odinstaluj karte wyjmij i włóż kolejny raz aby system ją chciał instalować

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 6 czerwca 2006, 09:06
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 czerwca 2006, 00:47
Posty: 17
Post 
Zainstalowałem program ponownie i wszystko działa jak należy!!
Temat zamknięty!!


czwartek, 14 września 2006, 18:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL