Teraz jest piątek, 18 października 2019, 03:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Pinnacle 10.x.x wiesza się. Już mam dość 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 16 grudnia 2005, 10:09
Posty: 8
Lokalizacja: Warszawa
Post Pinnacle 10.x.x wiesza się. Już mam dość
Witajcie.

Czy ma ktoś odpowiedz na wieszającego się Pinnacle ?
Nie dzieje się to odrazu. Projekt ma 1h i wywala się co chwilę :(
(mam Pentium D 820 z 1GB ram z XP sp2 )

Czy przyczyną jest SP2 ?

Pozdrawiam

_________________
Gawar7
--------------------------------------------------------
JVC GRD-270 + karta FireWire na PCI


środa, 13 września 2006, 07:37
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 19:39
Posty: 122
Lokalizacja: Kraków
Post 
Witaj

Problem Twój napewno nie dotyczy SP2. Problem albo sprzętowy albo programowy. Spróbuj ściągnąć TRIALA Pinnacla ze strony i sprawdź czy to nie wina programu.

P.S. A masz zainstalowane wszystkie nowe sterowniki do urządzeń? Szczególnie do płyty głównej

_________________
Pozdrawiam
ROBSON


środa, 13 września 2006, 07:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 16 grudnia 2005, 10:09
Posty: 8
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Sterowniki nowe (nie ma nowszych) hmmm w sumie na płycie nie ma za dużo. Karta FW grafika :(.

_________________
Gawar7
--------------------------------------------------------
JVC GRD-270 + karta FireWire na PCI


środa, 13 września 2006, 08:16
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 19:39
Posty: 122
Lokalizacja: Kraków
Post 
GAWAR7 na płycie? Od czego masz internet - przecież tam znajdziesz najnowsze...

_________________
Pozdrawiam
ROBSON


środa, 13 września 2006, 08:22
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 16 grudnia 2005, 10:09
Posty: 8
Lokalizacja: Warszawa
Post 
robsonek napisał(a):
GAWAR7 na płycie? Od czego masz internet - przecież tam znajdziesz najnowsze...

Własnie nie.
Na płycie są nowsze ale jeszcze to sprawdzę :)

[ Dodano: Sro Wrz 13, 2006 9:59 am ]
A jeszcze dodam ze czasami wywala brak pamieći ram a na dyskach jest miejsce :(

_________________
Gawar7
--------------------------------------------------------
JVC GRD-270 + karta FireWire na PCI


środa, 13 września 2006, 08:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Ale nie piszesz jaką wersję programu używasz. Używalne Studio 10 to to z poprawką przynajmniej 10.5, ale polecam 10.6 wiele problemów naprawiono.
A w Twoim wypadku problemem poza grafiką, może być jeden z przegrzewających się elementów lub, słaby zasilacz. Potraktuj komputer jakimś bechmarkiem + pakowanie pliku 4G winrarem zobaczysz czy kpmputer się wysypuje na innych obciązających procesach.
P.S. Do Studio 10 potrzeba karty grafiki zgodnej z DX9 (ZGODNOŚĆ SPRZĘTOWA nie programowa), oraz 128MB RAM do poprawnej pracy.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 13 września 2006, 09:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 16 grudnia 2005, 10:09
Posty: 8
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Pinnacle studio 10.5
Grafika Hercules 8500 128MB RAM (ATI)

Zaraz sprawdze te przegrzewanie. Ale to dziwne po w innych programach nic się nie dzieje (Ulead ...)

_________________
Gawar7
--------------------------------------------------------
JVC GRD-270 + karta FireWire na PCI


środa, 13 września 2006, 10:07
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 19:39
Posty: 122
Lokalizacja: Kraków
Post 
Coś tu sie rypie z tym forum qrcze :///

[ Dodano: Sro Wrz 13, 2006 11:09 am ]
PEDRO79 srpóbuj poprawić swój post bo coś nie jest tak

_________________
Pozdrawiam
ROBSON


środa, 13 września 2006, 10:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 16 grudnia 2005, 10:09
Posty: 8
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Ja tez tak widze część po lewej część po prawej :/

[ Dodano: Sro Wrz 13, 2006 11:46 am ]
Kurcze wszystko chodzi ok.
A Pinnacle wypisuje że ma za mało pamięci i żeby zwiększyć pamięć wirtualną.
Ja zwiększam teraz ręcznie i to nic nie daje :/

_________________
Gawar7
--------------------------------------------------------
JVC GRD-270 + karta FireWire na PCI


środa, 13 września 2006, 10:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Ja widzę wszystko po prawej :(.
Z tym brakiem pamięci, przypuszczam że na komputerze jest sporo śmieci, lub w tle działaja jakies procesy które zabierają pamięci. Sprawdź też czy wszystkie dyski są sformatowane pod NTFS, oraz zdefragmentuj, uzyj "msconifg" i uporzadkuj programy działające w tle antywiry itp. Sprawdź przestrzeń na dysku gdzie jest plik wymiany (domyślnie C: ) powinno być przynajmniej kilka GB do w miare stabilnej i poprawnej pracy.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 13 września 2006, 23:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL