Teraz jest wtorek, 23 lipca 2019, 20:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Jak połączyć projekty 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 września 2006, 11:20
Posty: 117
Post Jak połączyć projekty
Witam!
Mam taki problem poniewaz robie wesele siostry i czołówke zrobilem w projekcie "czolowka" a kilka innych czesci wesela takze w innych projektach,czy mozna to jakos polączyć??Aby wrzucic to na timeline w jednym projekcie i zrobic plytkie dvd?

Czy moze zrobic tak zeby z kazdego projektu wyeksportowac plik avi czy mpeg a potem tylko je wrzucic na timeline i zapisac na dvd?? tylko czy nie strace na jakosci poprzez ponowne kodowanie??
Prosze o porady


niedziela, 17 września 2006, 10:15
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4751
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Jak połączyć projekty
AdamA. napisał(a):
Czy moze zrobic tak zeby z kazdego projektu wyeksportowac plik aviDV a potem tylko je wrzucic na timeline i zapisac na dvd?? tylko czy nie strace na jakosci poprzez ponowne kodowanie??
Prosze o porady

Przy takim jednorazowym eksporcie utrata jakości będzie bardzo mała.
pozdrawiam

EDIT Oczywiście sposób Pedro79 jest zdecydowanie lepszy :!:
Sposób z eksportem DV bywa jednak czasem "kołem ratunkowym" przy kłopotach z projektem.
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


Ostatnio edytowano poniedziałek, 18 września 2006, 10:09 przez kotin, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 17 września 2006, 10:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Jeśli będzie do AVI(DV) to jakość straci mało się zgodzę, ale po co sobie komplikować życie. Użyj ctr-a, następnie ctrl-c następnie otwórz projekt do którego chcesz dokleić materiału ustaw miejsce na time line i ctr-v, działa bez większych problemów, ale kopiowanie MENU odpada.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


niedziela, 17 września 2006, 13:59
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 września 2006, 11:20
Posty: 117
Post 
Dzieki serdeczne jednak zrobie tak jak radzi pedro79 bedzie pewniejsze :)
Pozdr.


niedziela, 17 września 2006, 18:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post 
Dlaczego ma stracić na jakości (mało) ???


poniedziałek, 18 września 2006, 09:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Niestety w Pinnacle Studio przy kodowaniu po raz 3 w AVI(DV) w materiale widać różnice na niekorzyść kodowania po raz 3. Teoretycznie można by zapisywać w AVI(DV) bez utrarty jakości jednak tak do końca nie jest. Nie jest to wielka strata ale zawsze jeżeli widac jakieś lekko zabielone kropki to jednak jak ich nie ma jest lepiej. Ja tak zauważyłem u siebie. Ponadto spotkałem się z opinia, że kodek AVI(DV) w Pinnacle wogóle nie nadaje się do ponownej kompresji.
A tak wklejając projekty kompresję dokonujemy raz :).
P.S. Nie mówię już o mpeg2 bo tutaj utrata jakości będzie na pewno widoczna, szczególnie przy kdowaniu z różnymi parametrami.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


poniedziałek, 18 września 2006, 09:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL