Teraz jest wtorek, 16 lipca 2019, 10:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Pinnacle Studio 10.6 - wreszcie pracuje OK 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post Pinnacle Studio 10.6 - wreszcie pracuje OK
Niedawno ściągnąłem uaktualnienie Pinnacle Studio do wersji 10.6.0.3834
http://home-cdn.pinnaclesys.com/Support ... 10_6_0.exe

Program dostał niesamowitego kopa. Fakt: uruchamia się jak zwykle dość długo, ale już w czasie samej pracy reakcje na polecenia są natychmiastowe. Tworzenie pliku DV-avi przebiega także zdecydowanie szybciej nawet w stosunku do wersji 9.x.x.

Praca na podstawowej wersji 10.0, a nawet załatanej wcześniejszymi łatami to "kara Boża", a teraz program śmiga jak marzenie.
Dodam dla ułatwienia, że nic w komputerze do dłuuuuuuuuuugiego czasu nie modernizowałem.

Czy użytkownicy najnowszej wersji Pinnacle Studio 10.6 mają podobne odczucia ?

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


czwartek, 21 września 2006, 23:45
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post 
zbuduj choć jeden film na 10,6 i w tedy napisz swoje odczucia .
na pierwszy rzut oka jest ok. ale popracuj a zmienisz zdanie jedno jest pewne patch 10,6 jest milowym krokiem w dobrym kierunku , ale w takim razie po co powstaje nowa poprawka do patchu 10,6 ???????????
na forum ksk opisują co jeszcze nie działa do końca i jak chłopaki sobie z tym radzą
p.s. zazdroszczę ci że u ciebie wszystko dział ( u mnie nie )
pozdrawiam jurek


piątek, 22 września 2006, 17:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Witam faktycznie program dziła stabilniej i pewniej ale nie wszystko jest ok np:
- często pojawiają się problemy z dźwiękiem tj, np dźwiek działa na odtwarzaczach programowych, a na stacjonarnych nie
- problemem jest obliczanie miejsca na płycie np ustawiając bitrare tak ze do końca płyty pozostaje 2-3min program wypala płytke bez ostatnich 2-3 min :(:( (Przy ustawieniu automatu ten problem nie wystepuje , jak równiez ustawiając bitrare zostawiając około 5-6min wolnego meijsca)
Wiecej + i - popisałem na KSK zachęcam do lektury

http://forum.dystrybucja.ksk.com.pl/vie ... c&start=15

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 22 września 2006, 23:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 29 czerwca 2006, 09:20
Posty: 7
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Gdzie można znaleźć najnowszy patch do wersji 10.6 :?:
Bardzo pilne


poniedziałek, 25 września 2006, 09:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 9 lutego 2006, 21:05
Posty: 44
Post 
przygladając sie tej dyskusji też stwierdziłem,że po zainstalowaniu patcha 10.6 coś niedobrego dzieje sie z dzwiękiem. Pomaga dopiero restart komputera. Słychać trzaski, szumy na podglądzie...


poniedziałek, 25 września 2006, 11:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Cytuj:
Gdzie można znaleźć najnowszy patch do wersji 10.6 Question
Bardzo pilne


A jest taki, niech ktoś oświeci :).

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


poniedziałek, 25 września 2006, 23:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
andy_n napisał(a):
Gdzie można znaleźć najnowszy patch do wersji 10.6 :?:
Bardzo pilne


A co mi tam, wkleję go po raz drugi :lol:

http://home-cdn.pinnaclesys.com/Support ... 10_6_0.exe

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


środa, 27 września 2006, 00:26
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 24 maja 2005, 10:56
Posty: 90
Lokalizacja: Giżycko
Post 
posiadam pinnacle 9 i 10 , dziesiatka to wielka lipa zle pokazuje w Divx'e wage pliku a na dodatek zle robi divx'y głos sobie obraz sobie wogole sie nie naklada - instalowałem na nowo win xp i pinnacle i to samo


środa, 27 września 2006, 08:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL