Teraz jest środa, 23 października 2019, 15:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 najstabilniejsze studio ? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 5 kwietnia 2006, 07:52
Posty: 65
Post najstabilniejsze studio ?
Witam. Chciałbym się podzielić pewnym doświadczeniem. Jak zauważyłem nastabilniejszą wersją jest studio 9.4.3 plus ale na WIN XP i BEZ SP2 !!! i bez uauktualnień windowsa. Winda z service pack'iem 2 okropnie przymula PS (ok 30%) i jak zauważyłem właśnie z SP2 bardzo często program się wysypuje. Bez SP2 na położonej tylko windzie, Pincale, i nero program nie wysypał mi się ani razu (montowałem na tej konfiguracji ok 5 filmów z pięciogodzinnych surówek). Ciekaw jestem czy podzielacie moją opinię ?, Mam jeszcze jedno pytanie: czy jest sens kupować studio 10.5 ? Czy są jakieś istotne różnice ? Czy jest coś więcej niż w PS9, co sądzicie ?

Konfiguracja mojego kompa - płytka asusa, celek 3,2Ghz, 1GB kingstona, Hdd 20GB na system +2x250GBsata,grafika Ati9250, DVDRW plextor'a, porządny zasilacz i świetne chłodzenie całego kompa. Naprawdę chula aż miło.


poniedziałek, 25 września 2006, 09:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 września 2006, 18:07
Posty: 5
Lokalizacja: Kielce
Post 
Ja również mam prblemy z wieszaniem się studia 9 podaczas renderowaniam. Zwykle występuje to przy renderingu dłuższego filmu (ponad 30 minut).Jeszcze nie próbowałem bez SP2 za to dołożyłem RAM-u bo często wyskakiwał komunikat żebym rozważył jego zwiększenie ale to nic nie dało. Teraz mam 2x1GB (może się przyda na przyszłość ) w Dualu procesor Athlon 64 3000+. Rzecziwiście rożważę Wina bez SP2.
Z tego co wiem wersja 10. ma jeszcze gorszą stabilnośc a tak naprawdę wiele nowego nie wnosi.


środa, 27 września 2006, 22:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 lipca 2006, 22:12
Posty: 30
Lokalizacja: Dabrowa Tarnowska
Post 
Ja uzywam 9 na win xp z sp2 ale tylko do zrzutu materialu z kamery obrabiam w innych programach a renderuje w procoderze mam Athlon'a 64 3000+ i tylko 512 RAMu i sobie radze Pinnacle nie jest raczej dobrym programem ani do obrobki ani do tworzenia gotowego materialu


środa, 27 września 2006, 22:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Studio 10.6 działa u mnie stabilnie czasem sie wykrzaczy ale to sproradycznie. Wersja 10.6 wniosła coś jesli chodzi o procesory AMD bo na wczesniejszych wersjach 10.5 i nizszych było masakrycznie. Przy mojej konfiguracji jak w opisie moge polecać ten program, aczkolwiek ma jeszcze troche błędów które licze zostaną poprawione:

Jesli ktoś zainteresowany opiniamy wewrsji 10.6 polecam
http://forum.dystrybucja.ksk.com.pl/vie ... php?t=1937
są i + i -

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 27 września 2006, 23:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL