Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 10:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Problem z dzwiekiem przy tworzeniu dvd 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 22:55
Posty: 60
Lokalizacja: Warszawa
Post Problem z dzwiekiem przy tworzeniu dvd
Witam wszytko do tej pory dzialalo mi dobrze po formacie i ponowynm instalowaniu programow, tworzac w pinnacle 10,5 dysk dvd iso, wystepuje klopot. otoz po otworzeniu plytki np w polowie przestaje grac dzwiek wszytko efekty sa dobrzse obraz tez ale nie ma dzwieku probowalem na drugim komputerze odtworzyc ten dvd i to samo :( ciagle w tym samym miejscu sie to robi jakies propozycjie??


czwartek, 28 września 2006, 20:22
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
( uaktualnij do wersji 10,6 w tym pachcie poprawiono właśnie problemy z meni i nagrywaniem płyt ) , żeby pozbyć się takich problemów cały projekt przerenderuj do pliku dvd mpg2 720x572 6000 kb/s i sprawdz w komputerze czy jest wszystko ok. a dopiero teraz ten plik mpg2 wstaw w nowy projekt dodaj meni i wypal na płytkię . i jeśli teraz będzie jakiś problem to tylko z winy płytki ( przeciętnie na 10-ć tanich płytek 10-ć jest złych taki to przelicznik ) jeśli w nowym projekcie wstawiamy przerenderowany plik i wypalamy z tym samym bitrate czyli 720x572 kb/s operacja ta przebiega bardo szybko poniewarz pinnacle nie musi teraz renderować przejść i efektów .

p.s. patch do ściągnięcia w tym temacie jako pierwszy link naprawdę warto go zainstalować

http://www.forumwideo.pl/viewtopic.php?p=84332#84332
miłego wieczoru życzy jurek


czwartek, 28 września 2006, 21:58
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 22:55
Posty: 60
Lokalizacja: Warszawa
Post 
wlasnie przymierzalem sie do tego,ale o dziwne ze wczesniej nagralem z 15 dvd w tym programie i wszytko bylo ok jakosc i nic nie dzialo sie nie tak , mam jeszcze teraz taki problem ze jak odtwarzam film i np koduje lub otwieram drugi film w inny odtwarzaczu to obraz w jednym z nich jest jakis zielony lub go nie ma:((


piątek, 29 września 2006, 08:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL