Teraz jest sobota, 19 października 2019, 01:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Błąd kompilacji 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 września 2006, 12:53
Posty: 14
Post Błąd kompilacji
Mam pinnacle studio plus 10,5 I pomimo tej "intuicyjnej" pragy udało mi się skecić 58 minutowy film Zrobiłem menu i zapuściłem. Po 2 godzinach renderingu napisał mi że kompilacja jest failed.
W podglądzie (symulacja dvd) wszystko działa. Jak ma to zapisać to menu albo jest czarne albo z 6 przycisków widać 1 (zwykły bez obrazka) I zastanawiam się gdzie leży błąd.


niedziela, 22 października 2006, 17:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 września 2006, 11:20
Posty: 117
Post 
Witam!
1.Zainstaluj sobie poprawke tzn. path 10.6 (mi pomoglo tez mialem taki problem).
2.Menu wrzucasz na timeline glowne i zrob to juz jak caly film jest gotowy(ja jak wrzucilem menu i cos zaczalem jeszcze w filmie poprawiac to je szla**k trafial).
3.A blad przy renderowaniu to juz moze zalezec od systemu jak jest zasyfiony( najlepiej ten prog dziala na czystym windows bez antywira).i potrzebuje troche miejsca na dysku


niedziela, 22 października 2006, 18:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 września 2006, 12:53
Posty: 14
Post 
Miejsca wystarczy A trzymać tylko pinnacla w kompie to przesada. Żartowałem Ale naprawdę komputer służy też do innych celów. Powinienem zostać przy uloudzie. Czytałem inne posty o pinnaclu i zastanawiam się dlaczego jest taki popularny skoro wielu ma problemy. W innym miejscu ktoś pisze że z tą poprawką szlak zaczął trafiać dźwięk. Entliczek- pętliczek dźwięk czy obrazek.
A w między czasie zrenderowałem krótki filmik z "fabrycznym" menu i bez niego. Z menu zdechło - bez menu poszło.
Dobra poszukam tej poprawki. Gdzieś widziałem link


niedziela, 22 października 2006, 20:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Pinnacle 10.6 tez nei jest wolne od błędów ale w Twoim przypadku:
- usuń pliki tymczasowe oraz zapisz projekt pod inna nazwą,
- jeśli to nei pomoże dokonaj przeliczenia materiału do mpeg2 lub AVI(DV) i na pojedynczym pliku utwórz MENU,
- kompresji do mpeg2 (DVD-VIDEO) dokonuj z ustawieniami autamtycznymi, ręczny bitrar jest niepoprawnie obliczany w 10.6,
- jesli chodzi o dźwięk problemy czasem sie zdażaja choć bardzo żadko jesli chesz się upewnić zawsze sprawdzaj nagranie na stacjonarnym DVD

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


niedziela, 22 października 2006, 23:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 września 2006, 12:53
Posty: 14
Post 
Cyba się poddaję
zainstalowałem poprawkę do 10,6 nawet z końcówką 10,6,0,38....cośtam
Teraz faktycznie nagrał mi z menu. Ale co z tego jak nie działa.
Spróbowałem toto otworzyć w PowerDVD to przeleciało menu jak klip i power pokazał ekran swój ekran tytuowy i już.
Ludzie przecież na tym forum to ja powinienem pytać jaki efekt dodać w scenie ze zwariowanym psem a nie motać się z działaniem programu i prosić weteranów pinnacla o pomoc..
Myślałem że tylko windows wychodzi po to by go łatać.
Ta firma powinna zbankrutować a ona dalej to sprzedaje. I po co mi to było.
Sorki za te żale ale pewnie mole prędzej zjedzą moje stare VHSy nim ja coś nagram na płytę i do tego będę pewny że się nie pokwasi.

Pozdrowienia i dzięki za waszą kulturę bo tu nikt nikogo nie obraża co często widziałem na innych listach dialogowych


niedziela, 22 października 2006, 23:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Nie no nie poddawaj się tak szybko choć w przypadku wyrobów tej firmy musisz mieć dużo wytrwałości, samozaparcia i hartu ducha, a i pewnie odrobina szczęścia też się przyda.


poniedziałek, 23 października 2006, 00:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Tak jak pisałem utwórz MENu na pojedyńczym pliku po usunięciu plików tymczasowych. Jeśli masz faktycznie duże problemy z MENU to przy tworzeniu MENU to tło zaznacz puste w edycji MENU a podłóż je na ściezce nakładek oraz głos dodaj na ściezce dźwięków.
Czy używasz MENU standardowego czy jakoś modyfikujesz, czy tworzysz od nowa.
Sprawdz na stacjonarnym DVD programowy POWER DVD nie jest wykładnią.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


poniedziałek, 23 października 2006, 10:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 września 2006, 12:53
Posty: 14
Post 
Z tym powerDVD to się zgadzam. W zależności od kodeków jakie są różnie reaguje.
A menu zarówno z kolekcji jak i własne wywalało się systematycznie. Tzn program pisał o błędzie kompilacji.
Zciągnąłem poprawkę 10,6,0 38... i już mi działa ale nie zdążyłem wypalić dysku. Wieczorkiem sprawdzę i napiszę czy się coś zmieniło

I pytanie na koniec: Czy to mogło być tak, że dla sprawdzenia odpaliłem w Power plik 0 (menu)w obrazie płyty i on po prostu przez nie przeleciał traktując je jak krótki filmik.

Ps A ztym podłożeniem obrazu to nie głupi pomysł -spróbuję


poniedziałek, 23 października 2006, 11:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
To nei głupi pomysł bo jak ktos miał studio 10.5 i starsze to tak musiał zrobić aby miec w miare poprawne MENu. W 10.6 w MENu wiele poprawiono ale z przyzwyczajenia tez tak robię i powiem szczerze nie mam tłami i złym czasem trwania MENU problemów. Ale skoro tak piszesz to widać problem nadal wysepuje.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


poniedziałek, 23 października 2006, 23:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 września 2006, 12:53
Posty: 14
Post 
Dobra wiadomość dla wszystkich ludzi dobrej woli
Chyba wszystko działa i nie będę na razie molestował o pomoc.
Piszę na razie, bo kto wie co się urodzi przy dalszej pracy z tym programem.
Poprawka zadziałała.
Przeraża mnie tylko że ktoś wypuszcza na rynek produkt który z założenia wymaga odwiedzenia strony producenta i pobrania poprawki
Ciekawe kiedy będzie, uznana przez was za stabilną, wersja 10 xxxxxx
Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dzięki. :mrgreen:


wtorek, 24 października 2006, 09:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL