Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 06:05




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Re: 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post Re:
Witam ,

mam taki problem posiadam nakładki . Jak mam je włozyć żeby np. mam nakładke dwa serca się zjeżdżają i ma wtedy przejść obraz jak to zrobić . Nakładka ma tło czarny . Jesli ja wsadzam do Pinacla to dalej jest czarne tło jak zrobić żeby zamiast czarnego tła był obraz z filmu . Bardzo prosze o pomoc . Piszcie co wiecie . Dziekuje i pozdrawiam Mateusz


wtorek, 31 października 2006, 20:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
sorry ze bede upierdliwy, ale po cholere dwa tematy i to jeszcze z dziwna nazwa :?: :roll:


wtorek, 31 października 2006, 21:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
a polski nie jest chyba jego ojczystym językiem


wtorek, 31 października 2006, 22:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 16 kwietnia 2006, 19:14
Posty: 38
Lokalizacja: Gliwice
Post 
A w jakim programie to robisz bo w zależności od wersji postępowanie jest inne. Proponuję poczytać tematy o "kluczowaniu" kolorem i luminancją

_________________
Pozdrawiam Jurek


wtorek, 31 października 2006, 22:16
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post 
Pracuje na programie Pinacle Studi 9.1 . Prosze o podanie kroków postepowania .


wtorek, 31 października 2006, 23:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 16 kwietnia 2006, 19:14
Posty: 38
Lokalizacja: Gliwice
Post 
Po pierwsze zaktualizuj Studio do wersji 9.3.0 lub 9.3.2 lub 9.3.5 nie polecam 9.4.3 bo stwarza wiele problemów.
Ściagnij plugin JPS ma on wbudowaną opcję kluczowania kolorem czarnym "Color Change". Po uruchomieniu należy pobrać pipetą kolor i zaznaczyć "make transparent".

_________________
Pozdrawiam Jurek


wtorek, 31 października 2006, 23:52
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post Re:
Witam ,

zrobiłem tak jak kazałeś . Ale nie wychodzi moge zastąpić czarne tło jakimś kolorem , ale nie moge ograzem . POmóż

[ Dodano: Sro Lis 01, 2006 9:42 am ]
A kąkretnie to juz sie robi to niby przeźroczyste ale jest tam takie pło rozmazane . A ja chce żeby zamiast tego tła był obraz , a nie moge tego obrazu nadrzucić na tą nakładke .

[ Dodano: Sro Lis 01, 2006 9:45 am ]
Wiem czym jest to newyraźne tło . Sa po pozostałości . Np. jak jest pódełko i w dnie jest czarne tło to jak daje żeby było przezroczyste to wtedy jest przezroczyste tylko zamazujato tej krawędzi pódełka pojawiąją sięcoi 1 cm . Wiem że zamotałem , ale mam nadzieje że wiesz o co chodzi .

[ Dodano: Sro Lis 01, 2006 10:48 am ]
Witam ,

mam takie pytanie jak odblokowac efekt kluczowania ?? Jeśli klikam na odblokuj strone każe mi podac hasło lecz ja posiadam tylko numer seryjny . Czy ktoś wie jak to zrobic ?? Jeśli tak to był bym bardzo wdzięczny gdyby napisał jak to zrobić dziekuje .


środa, 1 listopada 2006, 08:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 16 kwietnia 2006, 19:14
Posty: 38
Lokalizacja: Gliwice
Post 
Czy studio masz w wersji PLUS bo żeby zastosować ten efekt to potrzebujesz dwie ścieżki wideo, na jednej Twój film a na drugiej nakładka z zastosowanym efektem.

_________________
Pozdrawiam Jurek


środa, 1 listopada 2006, 17:24
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post 
Nie właśnie mam Pinacle Studio 9.4.3. i jak włączam ten efetk to akutalizuje do plus , ale po zamknięci programu 2 ścieżka wideo znika , chodź i tak był zablokowana. Pozdrawiam Mateusz .


środa, 1 listopada 2006, 19:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL