Teraz jest środa, 23 października 2019, 19:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 PS 9 kompilacja dysku 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 1 listopada 2006, 11:35
Posty: 6
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post PS 9 kompilacja dysku
Witam

Nie wiem co sie dzieje ale jak robilem film dvd (wlaczylem na noc bo to trwa) to rano mi pokazal blad kompilacji dysku. NIe wiem czym to moglo byc spowodowane. Bawie sie tym programem amatorsko (komputer: pentium M 1,73GHz, 512MB RAM, 60GB dysk). Chcialbym wiedzec czym to jest spowodowane bo nie chcialbym bym wlaczac robienia dvd aby znowy ten blad wyskoczyl. Pliki VOB stworzyl ale IFO i BUP nie.

Pozdrawiam


środa, 1 listopada 2006, 11:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Powodów może być masa:
- podaj wersję programu x.x.x (zaktualizuj do 9.3 max 9.3.5) (unikaj wersji 9.4.3), podaj z jakim materiałem źródłowym pracujesz AVI(DV), mpeg2, mpeg2 (zgrywany z płyt DVD) itp (odradzam mpeg2 do montażu)
- dokonaj aktualizacji systemu wymagany minimum WINXP z SP1 polecam SP2 (+ bieżące aktualizacje),
- przed tworzeniem struktury płyty DVD (dokonaj defragmentacji dysku)
- sprawdź czy w materiale nie ma przerw (rozciągnij maksymalnie timeline i przyjżyj się w miejscach cięć)
- sprawdź czy masz wystarczająca ilośc miejsca do tworzenia jednostronnej DVD 4,7GB minimum powinieneś posiadać 9,4GB + miejse na sprawnie działajacy system + (przy przeliczaniu efektów filtrów MENu itp może być potrzebne miejsce o wielkości nawet materiału źródłowego na pliki tymczasowe),
- jezeli to nei pomoże usuń pliki tymczasowe zapisz materiał pod inną nazwą i rozpocznij proces tworzenia DVD-VIDEO od nowa,
- jesli powyżej metody nei odnisa skutku utwórz pojedyńczy plik z tworzonego materiału najlepiej AVI(DV) i na tym pliku utwórz MENU oraz dokonaj kompilacji do DVD-VIDEO

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 1 listopada 2006, 14:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 1 listopada 2006, 11:35
Posty: 6
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Posiadam wersje 9.0.0
Dokonalem defragmetnacji dysku.
Ale teraz pojawil sie inny problem, wlaczam utworz dysk i zaraz wyskakuje komunikat: Wystapil blad podczas renderwoania tego pliku. Dzieje sie tak nawet jak tworze nowy projekt i dolaczam do projektu dowolny plik avi. Teraz to kompeletnie nia mam pojecia co mam zrobic:(


środa, 1 listopada 2006, 23:25
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 16 kwietnia 2006, 19:14
Posty: 38
Lokalizacja: Gliwice
Post 
Koniecznie zaktualizuj Studio do wersji 9.3.x. Były najlepsze. Nie wgrywaj poprawki 9.4.3.

_________________
Pozdrawiam Jurek


czwartek, 2 listopada 2006, 08:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 1 listopada 2006, 11:35
Posty: 6
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Zauktualizowalem do 9.3 i pieknie dziala, film dvd sie zrobil:)
Mam jeszcze jedno pytanko czy moze wiecie w pinnacle mozna zorbic taki film cos jak stary czarno bialy z takimi jakby kropkami biegajacymi na ekranie, a jak nie w pinnacle to jakiego programu bym musial uzyc?

Pozdrawim i dzieki za te wczesniejsze rady. Pomogly.


czwartek, 2 listopada 2006, 23:45
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 20 maja 2006, 18:42
Posty: 25
Post 
Masz w Pinnaclu Plugin o nazwie Stare kino
Pozdrawiam


czwartek, 2 listopada 2006, 23:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
I znowu problemy z pinaclem... co wy widzicie w tym sofcie :cry:

_________________
Powoli do celu...


piątek, 3 listopada 2006, 01:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 16 kwietnia 2006, 19:14
Posty: 38
Lokalizacja: Gliwice
Post 
cactus-corp napisał(a):
I znowu problemy z pinaclem... co wy widzicie w tym sofcie :cry:

A może coś bliżej ,,, Jakie problemy :?:

_________________
Pozdrawiam Jurek


piątek, 3 listopada 2006, 08:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 1 listopada 2006, 11:35
Posty: 6
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Używam PS ponieważ bardzo dobrze mi sie na nim pracuje a problemu jeżeli są to są zawsze do obejścia.

_________________
Pozdrawiam Krystian


piątek, 3 listopada 2006, 09:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Przeglądając forum spotykam sie z wieloma problemami dotyczącymi softu pinacle studio. Dla mnie jakieś błędy, zawieszanie sie programu, nieoczekiwane efekty są nie do przyjęcie podczas montażu... Dlatego dziwi mnie ten cały pinacle studio :cry:

_________________
Powoli do celu...


niedziela, 5 listopada 2006, 19:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 16 kwietnia 2006, 19:14
Posty: 38
Lokalizacja: Gliwice
Post 
Wnioskuję z Twojej wypowiedzi, że nie posiadasz Pinnacle Studio, więc może zainteresuje Cię informacja, że studio 9 w wersjach 9.3.2 i 9.3.5 nie stwarza żadnych problemów i działa stabilnie. Również studio 10.6 nie stwarza problemów. :D Tak więc zainteresowanie tymi programami jest całkiem uzasadnione.

_________________
Pozdrawiam Jurek


niedziela, 5 listopada 2006, 20:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL