Teraz jest piątek, 18 października 2019, 19:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 system i regiony w Meksyku 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 5 kwietnia 2006, 07:52
Posty: 65
Post system i regiony w Meksyku
Witam, mam pewien problem.... Zrobiłem fim DVD za pomocą PS9, i muszę go wysłać do Meksyku. Czy będzie go można tam bez problemu oglądnąć??? Czy nie będzie problemu z regionami, systemem kodowania itp ? A jeśli będą to czy mogę jakoś ustawić pinnacle studio by zrobił mi film w ich formacie ? Proszę o radę. Rafał


poniedziałek, 13 listopada 2006, 11:51
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4861
Lokalizacja: Tczew
Post 
Systemem TV w Meksyku jest: LINK , a regionem LINK .
Region jest małym zmartwieniem, bo utworzony przez Ciebie film nie będzie zawierał tego ograniczenia. Natomiast powinieneś się dowiedzieć czy Twoi odbiorcy mają dwusystemowy odtwarzacz PAL / NTSC, lub nagraj film w NTSC, ale tego nigdy nie robiłem i nie wiem jak z jakością.

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 13 listopada 2006, 15:06
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 5 kwietnia 2006, 07:52
Posty: 65
Post 
a pinnacle zrobi ntsc ??


poniedziałek, 13 listopada 2006, 15:26
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4861
Lokalizacja: Tczew
Post 
ralfox napisał(a):
a pinnacle zrobi ntsc ??

...a dowiedziałeś się już że PAL nie odtworzą? Szybko jakoś, a Pinnacle Ty też masz i instrukcję, co? :wink:
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 13 listopada 2006, 15:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jeżeli mają możliwość odtwarzania w PAL, to dobrze, NTSC ma gorszą jakość. Ja do USA filmy z życzeniami i tak dalej wysyłam w PAL i nikt do tej pory nie miał problemu czarno-białego. W DVD bardzo szybko można zmienić sposób odtwarzania. Nie baw się NTFS(gorsza jakość). Pozdrawiam


poniedziałek, 13 listopada 2006, 15:48
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 5 kwietnia 2006, 07:52
Posty: 65
Post 
dzięki kotlin i wht - wyślę w PAL

[ Dodano: Pon Lis 13, 2006 5:10 pm ]
Niestety nie dam za wygraną...... będę zmuszny przekodować na NTSC. Proszę o podpowiedź, czy mając projekt w pinnacle studio 9 z menu itp można wypalić z tego w miarę prosty sposob płytkę DVD w NTSC ? Szczerze mówiąc nie znalazłem żadnej takiej opcji PS9. Proszę o radę....


poniedziałek, 13 listopada 2006, 15:50
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4861
Lokalizacja: Tczew
Post 
ralfox napisał(a):
będę zmuszny przekodować na NTSC.

Wiele programów do authoringu ma funkcję wypalenia płytki w ntsc.
Będziesz musiał pobrać triala któregoś z nich i pogodzić się z utratą jakości. Napewno nie odtworzą PAL?
PS Gdybyś miał to robić częściej pomyśl czy nie kupić prostego DVD-lab LINK ?
Tylko teoretyzuję, sam nie bawiłem się w taką konwersję.

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 13 listopada 2006, 18:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL