Teraz jest czwartek, 18 lipca 2019, 07:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Tworzenie menu w Studio 10 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 31 lipca 2006, 23:14
Posty: 14
Post Tworzenie menu w Studio 10
Witam!

Z tego co próbowałem w wersji trial studio 10 da się zrobić menu tylko jako plansza z wyborem scen (powielaną na kolejne ekrany , gdy film podzielony jest na wiele scen i się nie mieszczą na jednej planszy)

Mam pytanie:

Czy jest możliwe wygenerowanie w Pinnacle Studio 10 takiego menu:
Na pierwszej planszy są opcje typu:
1) Start filmu (uruchamia film od początku do końca i wraca do menu)
2) Wybór scen (druga plansza z wyborem scen + przycisk powrotu)
itp. itd. (np. jako trzecia opcja może być wybór pokazu slajdów który został umieszczony za filmem)

Czy tak się da w pełnej wersji programu ??

Proszę o pomoc!
Pozdrawiam!
Rafał


piątek, 24 listopada 2006, 00:23
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post 
opisałeś działanie jednego z prostrzych menu w pinnacle 10-ć . zachęcam do zabawy . menu w menu


piątek, 24 listopada 2006, 10:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Należy pamiętac że tworzenie MENU wielopoziomowego jest możliwe w wersjach PLUS Pinnacle.
np. Pinnacle Studio Plus 10
Pinnacle Studio umożliwia tworzenie MENU jednopoziomowego.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 24 listopada 2006, 10:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 31 lipca 2006, 23:14
Posty: 14
Post 
Witam!

Dzięki za podpowiedzi.

Faktycznie mam zainstalowany trial programu Studio 10 (nie Plus), ale miałem dostęp do wersji Plus programu i nie znalazłem sposobu umieszczenia menu w menu, czy możliwości powiązania kilku menu.
Na stronach opisujących różnice pomiędzy wersją Studio 10 a Studio 10Plus jest zaznaczone , że Plus obsługuje wielopoziomowe menu, jednak nie udało mi się znaleźć nigdzie w jaki sposób to zrealizować i czy zakładka do tworzenia menu w tych wersjach różni się od siebie.

Jeśli ktokolwiek ma możliwość pokazać w jaki sposób to zrealizować , to bardzo proszę o pomoc - gdyż jest to czynnik decydujący o zakupie programu.


wtorek, 28 listopada 2006, 21:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Myśle że nikt nie będzie się wygłupiał i pokazywał jak robić dwupoziomowe MENU. Program jest po polsku, jest polksa instrukcja w pdf. Poza tym wstawisz filmik na timeline wstawisz 1 menu wstawisz 2menu tak samo jak 1. W 1 menu zrobisz odnośnik do 2 Menu i juz masz MENU 2 poziomowe itd.
W intrukcji jest wszystko pokazane i są screeny, wystarczą tylko chęci.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 29 listopada 2006, 00:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 16 kwietnia 2006, 19:14
Posty: 38
Lokalizacja: Gliwice
Post 
Zobacz tutaj

_________________
Pozdrawiam Jurek


czwartek, 30 listopada 2006, 17:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL