Teraz jest piątek, 18 października 2019, 20:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 pinnacle 10.6 - problem z obsługą menu na dvd 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 listopada 2006, 22:43
Posty: 2
Post pinnacle 10.6 - problem z obsługą menu na dvd
Jestem od dwóch dni posiadaczem Pinnacle Studio 10 w wersji 10.6 i mam problem - po utworzeniu filmu z menu i zgraniu na dvd nie mogę poruszać się po tym menu - mam DVD z nagrywarką i twardzielem firmy SONY -> RDR-HX710 - sprzęt jest nowy więc nie wiem w czym problem. Czy możecie mi coś poradzić
pzdr
Roman


niedziela, 26 listopada 2006, 22:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Czy sprawdziłeś MENU na podglądzie i działało prawidłowo?
Czy MENU tworzyłeś z gotowego szablonu?
Czy przypisałes elementom MENU aktywne przyciski?
Z jakim materiałem pracujesz AVI(DV), mpeg2?
Na stronie producenta jest aktualizacja do wersji 10.7, ale przed ukończeniem projektu nie instaluj jej utracisz zgodność projektu. Ewentualnie skompresuj materiał do pojedyńczego pliku AVI(DV) i w zainstalowanej wersji 10.7 i spróbuj utworzyć płytę z MENU z tego pliku.
Proponuję utworzyć płytę bez wypalania i sprawdzeniu jej przed wypaleniem na programowy odtwarzaczu (POWER DVD, WIN DVD, WMP 10 itp.)

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


poniedziałek, 27 listopada 2006, 00:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 listopada 2006, 22:43
Posty: 2
Post 
MENU sprawdzałem na podglądzie i działało prawidłowo.
Tworzyłem je z gotowego szablonu.
Przypisałem elementom MENU aktywne przyciski.
Pracuję z mpeg2.
POWER DVD też pozwala na wskazywanie myszką poszczególnych elementów.
Sprawdzałem płyty dvd - i +. Nie mam pojęcia o co chodzi ???


poniedziałek, 27 listopada 2006, 00:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Usuń MENU, usuń pliki tymczasowe, projekt zapisz pod inną nazwą. Nastepnie spróbuj utworzyć MENU w nastepujący sposób:
Na 1 ściezce dodaj MENU najlepiej jakieś własne utworzyć, ostatecznie skorzystać z szablonu. Tło menu ustaw przeźroczyste, oraz jeżeli jest to szablon i ma podkład dźwiękowy usuń z niego dźwięk.
Na Scieżce zdjęć lub ściezce nakładek dodaj interesujące się tło do MENU, (oraz wyedytuj na tle napisy które mają być w MENU), a na ścieżce efektów lub audio dźwięk w podkładzie MENU.
Całośc przelicz i sprawdź na DVD RW.
Jezeli to nie pomoże przelicz materiał do pliku, wczytaj w inny projekt i tam dodaj MENU według powyższych wskazówek.
P.S. Polecam montaż w formacie AVI(DV) jest mniej bezproblemowy, a programy z mniej skompresowanym materiałem działaja o wiele sprawniej. Mpeg2 jest dorby ale jako format końcowy.
Podaj konfigurację komputera oraz system w jakim pracujesz.
Na wszelki wypadek sprawdź płytę w innym odtwarzaczu stacjonarnym.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


poniedziałek, 27 listopada 2006, 10:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL