Teraz jest sobota, 19 października 2019, 01:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Stabilność Pinnacle Studio 10 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 24 listopada 2006, 13:13
Posty: 27
Post Stabilność Pinnacle Studio 10
Witam,

Mam problem z Pinnaclem Studio 10 PLUS. Otóż, w najmniej oczekiwanym momencie poprostu się wyłącza... Pół biedy jeżeli zrobi to w czasie robienia projektu bo zawsze odzyskuje niezapisane dane, gorzej podczas renderingu, wtedy niestety trzeba zacząć od nowa. Mam zrobiony upgrade do 10.7. Ma ktoś jakie pomysły ??

Pozdrawiam


piątek, 1 grudnia 2006, 23:00
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4862
Lokalizacja: Tczew
Post 
Nie poszalałem jeszcze w tej wersji, ale zawsze w Pinnacle studio sprawdzają się, już od jej siódmej wersji pewne reguły: dużo RAMu, częsta defragmentacja, nie klikanie zanim program nie skończy poprzedniej czynności, staranne dobieranie innych programów, a przede wszystkim kodeków w komputerze, minimum dwa dyski i staranne rozplanowanie na nich punktów docelowych kolejnych czynności.
Nie podałeś konfiguracji, więc tylko mogę spytać o to czy Twoja karta graficzna spełnia wymagania programu? Czy dyski chodzą w ultra DMA? Czy masz SP2, Net Framework, WMP 10? Czy poprawkę instalowałeś na wersję z płytki, czy na poprzedni patch? Jeżeli tak to czy na beta? Jeżeli na wersję 10,6, to czy ten mniejszy plik poprawki 10,7? Czy ja wyglądam na wróżkę? :wink:
Tak, oczywiście, więc dokup RAMu :D .
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


piątek, 1 grudnia 2006, 23:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 24 listopada 2006, 13:13
Posty: 27
Post 
kotin napisał(a):
Nie podałeś konfiguracji

Core 2 Duo E6400, 2 GB RAM, HDD 400 WDC SATA-II, płyta Asus P5B, grafa Asus ATI Radeon X1600Pro 512 MB

kotin napisał(a):
Czy dyski chodzą w ultra DMA? Czy masz SP2, Net Framework, WMP 10

tak, tak, tak, tak


kotin napisał(a):
Czy poprawkę instalowałeś na wersję z płytki, czy na poprzedni patch?

Na wersje z płyty (10.6)


kotin napisał(a):
Czy ja wyglądam na wróżkę?

Eeeeeeee, yyyyyyyyyy, no może ... :D
:D


sobota, 2 grudnia 2006, 10:50
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4862
Lokalizacja: Tczew
Post 
Ulżyło mi bo wróżką nie jestem, RAMu masz dosyć :D .
Nie wiedziałem że można kupić Studio już zaktualizowane do 10,6 - bo tak zrozumiałem - "Na wersje z płyty (10.6)". No nieważne, miałeś 10,6 to dobrze że nie jakąś betę, bo wtedy są kłopoty. W ogóle gadam tak żeby pokryć zdziwienie że przy tak dobrym sprzęcie, jednak się wiesza. Trzeba jednak podejść do problemu metodycznie: Zasilacz - podaj co to za jeden, sprawdź temperatury jakimś programem, popracuj na próbę z tylko jedną kością pamięci. Co do dysku, to naprawdę namawiam na dołożenie drugiego, chociaż bardziej dla polepszenia pracy, a nie w temacie - bo wywalać nie powinno nawet z jednym.
Napisz jakie działania podjąłeś i czy wersja 10,6 też sprawiała kłopoty ze stabilnością. Jeżeli nie - to sprzęt jest OK, a jeśli tak, to może to być wina komputera.

_________________
最诚挚的问候


sobota, 2 grudnia 2006, 11:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 24 listopada 2006, 13:13
Posty: 27
Post 
kotin napisał(a):
Nie wiedziałem że można kupić Studio już zaktualizowane do 10,6

Można, "Anniversary Edition"

Temperatura wewnątrz obudowy oscyluje w granicach 22-27 stopni. Zasilacz 350W ultrasilence

Jak wiadomo UPGRADE to poprawienie starych błędów i dodanie nowych :-) 10.6 też chodziło nieciekawie, 10,7 trochę lepiej, ale to jeszcze nie jest TO

_________________
Panasonic HMC151|Sony CX550VE|


niedziela, 3 grudnia 2006, 11:17
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4862
Lokalizacja: Tczew
Post 
pas3k napisał(a):
"Anniversary Edition"

No proszę, dla samych dodatków warto :D
pas3k napisał(a):
Temperatura wewnątrz obudowy oscyluje w granicach 22-27 stopni. Zasilacz 350W ultrasilence

Zasilacz o ile nie jest dobrej firmy, Enlight na przykład, jest powodem Twoich kłopotów. Sprawdź sam tu: LINK , przy czym moc niefirmowego zasilacza traktuj od razu jako najwyżej 2/3 nominalnej mocy. Myślę że to: LINK , jest jakieś rozsądne rozwiązanie.
PS Nawet jakby nie pomogło na wszystko :wink: , to i tak warto. Słaby zasilacz może zniszczyć inne komponenty komputera.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 3 grudnia 2006, 11:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Zgadzam się z opinią kotina zasilacz przy Twoim sprzecie może być problemem najlepiej sprawdzić na mocniejszym zasilaczu i markowym. Warto równiez zrobić test obciążający najlepiej wiele podzespołów grafikę, procesor i dysk, aby zobaczyc czy zasilacz wytrzymuje.
Problem 350W może być z zbyt małej mocy na jednej z lini np lini 12V i wtedy zaczyna być problem z poprawną pracą dysków. Druga sprawa że wile nowych podzespołów może być nei do końca przetestowanych także poszukałbym sterowników i biosów do płyty głównej, oraz grafiki.
Polecam Ci zasilacz powyżej 400W proponuję poczytać w teście na tej stronie http://www.benchmark.pl, jak do tej pory jest tam test ponad 20 zasilaczy.

P.S. Sam po zakupie sprzętu miałem problem przy zgrywaniu filmów a jakości AVI(DV) powodem był wadliwie działający sterownik do kontrolera dysków i przez miesiącz czasu się męczyłem z niebieskim ekranem przy dużyczh plikach.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


niedziela, 3 grudnia 2006, 12:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 16 kwietnia 2006, 19:14
Posty: 38
Lokalizacja: Gliwice
Post 
Studio 10 nie toleruje kodeków innych firm, często są one przyczynami nieprawidłowej pracy programu. Jeżeli instalowałeś jakieś pakiety kodeków, lub oprogramowanie nadpisujące kodeki instalowane przez Studio to spróbuj je odinstalować.

_________________
Pozdrawiam Jurek


niedziela, 3 grudnia 2006, 12:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 24 listopada 2006, 13:13
Posty: 27
Post 
Mój zasilacz to IBOX ATX 350W PFC 24PIN 12cm/FAN

Właśnie przeglądam wszelkie testy i zastanawiam się na marką TAGAN lub CHIEFTEC, chyba, że możecie polecić mi jakiś naprawdę konkretny zasilacz... Co powiecie na CHIEFTEC 450AA-101A 24/20pin, w allegro za 179 zł lub ASUS Atlas A-45GA 450W APFC MAX 20 dBA RoHS w sklepie 4max za 269 zł

_________________
Panasonic HMC151|Sony CX550VE|


poniedziałek, 4 grudnia 2006, 11:48
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4862
Lokalizacja: Tczew
Post 
pas3k napisał(a):
Mój zasilacz to IBOX ATX 350W PFC 24PIN 12cm/FAN

No tak :wink:
pas3k napisał(a):
Właśnie przeglądam wszelkie testy i zastanawiam się na marką TAGAN lub CHIEFTEC, chyba, że możecie polecić mi jakiś naprawdę konkretny zasilacz... Co powiecie na CHIEFTEC 450AA-101A 24/20pin, w allegro za 179 zł lub ASUS Atlas A-45GA 450W APFC MAX 20 dBA RoHS w sklepie 4max za 269 zł

Wpisz te nazwy w Google i sam poczytaj komentarze. Na moje oko ASUS za drogi w porównaniu do tego co oferuje, a CHIEFTEC to na pewno zdecydowany postęp w stosunku do tego co masz, z wyjątkiem hałasu jak doczytałem.

EDIT He dobre, ale jak to się ma do zasilacza? :wink:

_________________
最诚挚的问候


Ostatnio edytowano wtorek, 5 grudnia 2006, 01:37 przez kotin, łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 4 grudnia 2006, 12:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 00:42
Posty: 240
Post 
Boże, chyba znowu podpanę. Przecież waszymi maszynami można na księżyc latać. I Pinnacle na tym nie chodzi :o

Mam S10+, wersja 10.7 po upgradzie z płytki 10.6, IE7 (wiem, nie można tego instalować ale ja mam), RAM 1GB, dysk USB2 i całe video na tym dysku i teraz dwie herezje:
- grafika 32MB, stary Radeon
- obrabiam HDV2

Wiem, wszyscy mówią że to niemożliwe ale u mnie idzie, wolno, ale idzie.

Coś jest nie tak z tym Pinnacl'em.


wtorek, 5 grudnia 2006, 01:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Jeśli dobrze się wczytasz to Pinnacle 10 będzie pracować na karcie z 32MB RAM. Problemem natomiast będą efekty 3D jak i również podgląd (nie zawsze, ale zdażą się wypadki, że tak będzie dlatego zalecana karta 128MB z obsługą DX9)
P.S. Sam rónież odpalałem Pinacle 10 na 32MB RAM i moge powiedzieć że działało, jednak nie pracowałem na takiej konfiguracji. Jedyn co to nalezyu wyłączyć przyspieszenie sprzętowe i program powinien jakoś pracować.
Do przedmówcy proponuję zajrzeć do HFX w Pinnacle wtedy dla karty 32MB zaczną się poważne schody, stąd zalecenia producenta oprogramowania.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 5 grudnia 2006, 10:12
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 24 listopada 2006, 13:13
Posty: 27
Post 
Hmmm, właśnie skończyłem montaż kolejnego wesela i tym razem Pinnacle się ani raz nie wyburaczył... Może czasami miewa "złe dni" :lol: :lol: :lol:

_________________
Panasonic HMC151|Sony CX550VE|


wtorek, 5 grudnia 2006, 10:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Zmieniłeś zasilanie w swoim komputerze?
Moim zdaniem zasilacze Tagan to bardzo udane modele, sam używam Chiefteca 420W, a przypuszczam ze moja konfiguracja zużywa o kilkadziesiąt watów pradu mneij od Twojej :). Dodatkowo używam UPS (tani model 400W, wytrzymuje około 10-15minut) czasem dobry zasilacz nie wystarczy jak pradu braknie :).


P.S. głupie włączenie grzejnika 2000W czy przepływowego ogrzewacza wody może spowodować chwilowy zanik napięcia, a wtedy klapa wszystko stanie :(. dobre zasilacze potrafią z energi nagromadzonej w wejściowych kondestatorach wytrzymać kilka ms (mili sekund), chwilowego braku jednak nie zawsze to wystarczy. Dlatego polecam równiez UPS-a.
Kiedyś robiąc analizy cyfrowym oscyloskopem na temat jakosci zasilania z sieci elektrycznej w domowych gospodarstwach, średnio co kilka minut pojawia się poważna nieprawidłowośc w jakości przesyłanej energii :(, niestey takie sa realia i warto być na nei przygotowanym.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 5 grudnia 2006, 10:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 17 grudnia 2006, 22:25
Posty: 2
Post Podobnie
Witam,mam problem jeszcze gorszy. Pracowałem do tej pory na Pinnacle Studio 8,teraz zainstalowałem 10.5 PLUS. No i klapa totalna, podczas uruchamiania Studio nagle się wyłącza i wyświetla błąd nieoczekiwanego zamknięcia. Nie wiem co z tym zrobić, program to kupa kasy a nie ma zamiaru działać.

Sprzęt to laptop Maxdata ECO, P4 2.66Ghz HT, 1024RAM Kingston, Grafika zintegrowana 64mb DX7, Dysk Samsung SpinPoint 80GB 7200RPM 8mb Cache chodzi na DMA.

Kiedyś miałem Studio9 i nie było problemów.

[ Dodano: Nie Gru 17, 2006 10:30 pm ]
zapomniałem dodać, Win XP SP2 i IE6


niedziela, 17 grudnia 2006, 22:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL