Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 20:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Problem z synchronizacją dźwięku Pinnacle Studio Plus 10 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 23 grudnia 2006, 20:00
Posty: 3
Post Problem z synchronizacją dźwięku Pinnacle Studio Plus 10
Używam Pinnacle Studio Plus 10. Po złożeniu filmu i nagraniu na DVD okazało się że dźwiek jest przesunięty w stosunku do obrazu o kilka, kilkanście minut od startu danej sceny z menu.
Po złożeniu materiału wszystko jest ok - odtwarza prawidłowo, natomiast po nagraniu na płytkę DVD okazuje się że jest przesunięcie czasowe. Najprawdopodobniej problem powstaje podczas renderowania, ale nie jestem pewien.

Please , pomocy!!! , czy mieliście takie sytuacje?


sobota, 23 grudnia 2006, 20:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Witam!
Problemów może być wioele przypuszczam że w którymś meijsu popełniłeś błąd lub sprzęt był zbyt słaby, albo zawiódł program:
- jakiego używas zprogramu (podaj wersję x.x.x), oraz konfigurację komputera (jeden czy dwa dyski),
- jakim kodekiem jest kompresowany materiał źródłowy, jaki format czy przechwycony z źródła cyfrowego, analogowego, import z DVD,
- sprawdź czy w tle nie działaja inne programy "msconfig", szczególnie antywirusy,
- dokonaj aktualizacji do wersji 10.6 lub 10.7, sprawdz rózniez aktualizację sterowników płyty głównej i grafiki,
- MENU twórz zawsze na samym końcu wszelkie poprawki po utworzeniu MENU są bardzo problematyczne i moga bardzo komplikować

P.S. Odpowiedź podałem rózniez na drugim forum gdzie zadałeś to pytanie

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


niedziela, 24 grudnia 2006, 01:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 23 grudnia 2006, 20:00
Posty: 3
Post 
Witam
1 ) Sprzęt
CORE 2 DUO 6300 (1,86), GA-965P-DS4, GF7600GT/256MB, GOODRAM 1GB, 250GB(BARACUDA), CHIFTEC 400W, WIN XP SP2, REALTEK ALC883 - ZINTEGROWANA, MARVELL 10/100/1000 MBIT, SYNCMASTER 510S, DVDRAM GSA-H10A

Przy czym nie wiem czy ma to znaczenie dysk mam partycjonowany na 50GB - system i programy (czyli Pinnacle), 200GB - reszta (czyli projekt i rendering projektu)

2) Materiał źródłowy był zgrywany z Kamerki Cyfrowej
-Video Kompresja: DV Video Encoder (720x576,25k/s), Audio
-Audio Kompresja: PCM , Stereo 16 bit, 48 kHz

3) Nie działa w tle proces msconfig

4) Aktualizacji Pinnacle jeszcze nie robiłem, moja wersja to 10.0.0.1730

5) Dane przy tworzeniu DVD:
Typ dysku:DVD
Kompresja Audio: MPA (MPEG-1 Layer 2)
7500 kb/s
Szybkość zapisu: Auto
Jakość wideo:Najlepsza jakość

Za wszelkie uwagi będę wdzięczny


niedziela, 24 grudnia 2006, 10:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 maja 2006, 23:12
Posty: 259
Lokalizacja: Marcinkowo - Mazury
Post 
Miałem podobny problem. Nie wiem dlaczego tak się stało, ale ponowny rendering rozwiązał w moim przypadku ten problem.
Bardzo ważne też jest jak kolega wspomiał - tworzenie menu płyty na samym końcu. (nie wskazane jest kożystanie z poprzedniego menu płyty, (projektu) które utworzyłeś w poprzedniej próbie w której płyta została źle nagrana).


niedziela, 24 grudnia 2006, 11:13
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
nie wiem skąd kupileś tą wersję ( ja ją też mam ) była on w sprzedaży tylko dwa tygodnie i szybko wycofana ze względu błedów wypalanych na płytach no i samego błednego działania wersji 10,01 . czyli pisząc krótk musisz to wykonać a będzie wszysko dobrze ;

moja metoda instalacji ;
pinnacle 10,0 plus version 10,1,0B z plytą bonus DVD rev 1_10

1 wkładam plytę nr 1 - po skończeniu instalacji wgrywam poprawkę do HFX - i teraz rozpoczynam instalację płyty nr 2 - potem płytę nr3 - następnie patch 10,7 wersja pełna ( 91,23MB ) , potem poprawkę do menu do patchu 10,7 , następnie patch do płyty bonus DVD . - patch adoragetransision i na koniec patch heroglyp 2,5 . i już mam instalacjię zakończone teraz wgrywam bonusy jakie mam lub wpisuję nr
teraz łączę się ze stroną pinnacle po ponowne wyrengerowanie zakupionych kluczy . teraz można ??????????? i już koniec

a w odpowiedzi na przesunięty glos to jeśli menu ci się nie podobalo i zamienileś go innym i mialeś przejście HFX nałożone to zawsze o tą długość przesówa ci się głos jeśli zmieniłeś meni kilka razy to głos przesunął się o długości meni . najlepiej więc nie usuwać lecz cofnąć wykonaną czynność i nie będzie wtedy problemu .
p.s. zamiana pinnacle 10,01 na 10,7 spowoduje że 10,7 nie odczyta starego projektu z 10,0 lub pokaże wiele błedów . czyli rada cały film przerenderu do pliku awi lub dvd . wgraj patch w już w nowym pinnacle 10,7 otwórz nowy projekt wstaw pliki już przerenderowane i do nich utwórz teraz tylko meni i będzie super


niedziela, 24 grudnia 2006, 11:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL