Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 10:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Pinnacle 9 studio plus+ problem ze zgraniem materialu :( 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 12 stycznia 2005, 00:51
Posty: 40
Post Pinnacle 9 studio plus+ problem ze zgraniem materialu :(
witam,

moj problem polega na tym, ze po podlaczeniu kamery do komputera i probie zgrania materialu z niej, po 3 sek. zgrywania materialu program pinnacle 9 studio plus zatrzumuje sie :(

probuje zgrywac przez FireWire.

moja konfiguracja to :

Athlon 2600+
Hdd 250 GB (NTFS)
pamieć 1 GB DD2

wczesniej mialem pinnacle i wszystko dzialalo. zrobilem tez pare filmow. teraz niestety program zawiesza sie po 3 sek. zgrywania :(


bede wdzieczny za szybka pomoc.


wtorek, 26 grudnia 2006, 12:51
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
jak by ta przypadłośc by cię spotkala w pinnacle 10-ć to znam odpowiedz .( w edycji projektu masz zaznaczony jakiś duży klip wideo powiedzmy ( nie musi być na lini czasu )poprzednie zgrywanie z kamery bez podzialu na sceny czyli pinnacle walczy z klipem na edycji powiedzmy 13 G a ty chcesz mu dowalić coś nowego ) . w pinnacle 9,3 plus nigdy nie mialem takiego problemu ., ale spróbuj przetestować szybkośc dysku na który chcesz zrzuczać film i jeśli jest za mała , a napewno pokaże za małą poszukaj gdzie pinnacle masz przepełniowe czasami wystarczy wyczyścić foldery ze starymi projektami nie potrzebnymi lub folder renderowania .
p.s. to na tyle narazie reszta pomysłów w miarę następnych podopwiedzi . ale stawiam najbardziej na zgrywanie jednej kasty po drugiej ( materiał bez podziału na sceny ) jeśli jest tak to wystarczy zaznaczyć folder z wszyskimi filmikami bez zaznaczenia żadnego .


wtorek, 26 grudnia 2006, 16:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 12 stycznia 2005, 00:51
Posty: 40
Post 
problem w tym ze jestem swiezo po reinstalacjii systemu i pinnacle.

po wejsciu do zakladki "przechwytywanie" po jakis 3 sek. obraz w podgladzie w programie zatrzymuje sie tak samo jak pinnacle.

moje kodeki to:

divx 5.2
k-lite show codec pack 2.81

bede wdzieczny za pomoc


wtorek, 26 grudnia 2006, 17:03
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
reinstalacjia a instalacja od nowa to dwie rózne rzeczy przy reinstalacji wszyskie poprzestawiane rzeczy pozostają bez zmian .a może po prostu masz ustawienia przechwytu ustawione na 3 sekundy ????? . a tak z cikawości dlaczego męczysz komputer jakimiś kodekami w pinnacle . spróbuj poprostu wgrać w DV/awi , a nie obciążać komputer taką dużą kompresją obrazu przy tak małym procesorze .zawsze przeciesz możesz przerenderować do odpowiadającemu tobie formatowi pliku divx 5.2. czyli wgraj materiał w DV/awi i przerenderuj sobie ( przy procesorze 2,6 pójdzie szybciutko . )
p.s. jeśli zależy ci na wgraniu materiału w divx 5,2 to użyj innego programu niż pinnacle 9 nawet ze super pakietami kodeków . nawet prościutki CyberLink sobie z tym poradzi a pinnacle najlepiej pracuje na swoich kodekach .


wtorek, 26 grudnia 2006, 23:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 12 stycznia 2005, 00:51
Posty: 40
Post 
juz dalem sobie rade. wylaczenie karty wifi pomoglo w przypadku mojego problemu.


środa, 27 grudnia 2006, 21:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL