Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 12:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 problem z wielopoziomowym menu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 21 stycznia 2006, 15:36
Posty: 13
Post problem z wielopoziomowym menu
Witam wszystkich :)
mam do Was pytanie
Utworzyłem projekt filmu z dwu poziomowym menu (pinnacle studio 10+ z upgradem do 10.7). W 1 menu utworzyłem łącze do filmu bez podziału na rozdziały. Po dodaniu 2 menu chciałem utworzyć łącza do poszczególnych fragmentów filmu. Aby po obejrzeniu danego fragmentu film wrócił do pod menu ustawiłem powroty do M2. I teraz, na czym polega problem. Uruchamiając film z 1 menu po dojściu do powrotu do M2 film nie leci dalej do końca M1 tylko wyskakuje mu od razu menu 2. Zeby nie było takiej sytuacji zmuszony byłem usunąć wszystkie powroty do M2. W efekcie, po obejrzeniu danego fragmentu muszę z pilota uruchomić powrót do menu 2. Czy jest na to jakiś sposób aby w menu 2 utworzyć rozdziały z powrotami do M2, tak aby po włączeniu całego filmu z menu 1 film był odtwarzany "do końca" czyli do powrotu do M1?

za koleżeńską pomoc wielkie dzięki i Do Siego Roku ...

Beny


niedziela, 31 grudnia 2006, 01:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Witam:

MENU 1 (dwie miniatury START FILMU, WYBóR SCEN jako odnośnik do MENU 2), za MENU 1 wstawiasz swój film, na końcu filmu wstawiasz MENU2 którym dzielisz film na rozdziały i ustawiasz powroty do MENU 2.

Przy oglądaniu na stacjonarnym DVD (wyłącz autostart płyty DVD), oraz niektóre odtwarzacze mogą wymagać aby film uruchomić z poziomu MENU 2.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


niedziela, 31 grudnia 2006, 10:36
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 21 stycznia 2006, 15:36
Posty: 13
Post 
tak właśnie mam zrobiony projekt - MENU 1 z dwoma odnośnikami (start filmu i wybór scen). Za MENU 1 wstawiłem cały film z powrotem do MENU 1. Po powrocie mam MENU 2 z rozdziałami. I teraz puszczająć film w pinnaclu w okienku podglądowym po dojściu do rozdziału z MENU 2, film nie jest odtwarzany do końca ze znacznikiem M1 tylko przeskakuje do MENU 2
i nie wiem czym to jest spowodowane?
płytki jeszcze nie wypalałem. Nie wiem jak zachowa się odtwarzacz stacjonarny. Czy film będzie odtwarzany prawidłowo czy też będzie przeskakiwał do MENU 2


niedziela, 31 grudnia 2006, 13:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Proponuje zaznaczyć ocpję twórz bez nagryweania płyty nagrany katalog VIDEO TS sprawdzić na odtwarzaczu programowym POWER DVD lub WIN DVD. Nasepnie dla upewnienia się wypalić na DVD RW i zobaczyć czy wszystko jest tak jak chciałeś.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 2 stycznia 2007, 00:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 11 czerwca 2007, 00:40
Posty: 3
Post 
Zna ktoś rozwiązanie tego problemu?
Ja mam tak samo i na stacjonarym DVD też mi wskakuje do 2 menu zamiast przelecieć cały film


środa, 13 czerwca 2007, 16:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Niestety w PS 10 nie da się tego zrobić :(, żaden patch nie usówa tego problemu. Prawie dwa lata program jest na rynku, a program nie potrafi zrobić tego w pełni poprawnie :(.

Podobno w PS 11 ten problem nie wystepuje.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 14 czerwca 2007, 10:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL