Teraz jest piątek, 19 lipca 2019, 10:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Tworzenie rozdziałów w Pinnacle Studio 10 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 11 stycznia 2007, 09:40
Posty: 11
Post Tworzenie rozdziałów w Pinnacle Studio 10
Jak utworzyć rozdziały przy tworzeniu DVD, ale takie do których nie ma miniatur ani przycisków w menu ?
Chodzi mi o to aby przy oglądaniu dłuższego materiału można było używać przycisku "następny" w celu skoku do jakieś kolejnej, odrębnej części filmu.
Próbowałem dodawac po prostu rozdział, ale program automatycznie tworzy mi kolejne przyciski w menu na wzór tych utworzonych własnoręcznie przeze mnie.


czwartek, 11 stycznia 2007, 10:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Utworzenie samych rozdziałów w Pinnacle jest niemożliwe, ale możesz umieścić MENU za filmem i podzielić nim cały film. Płyta wystaruje z filmem będziesz mógł przerzucać rodziały jedynie po zakończeniu filmu odtwarzacz wskoczy do MENU.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 11 stycznia 2007, 10:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 11 stycznia 2007, 09:40
Posty: 11
Post 
Rozumiem, ale to wydaje sie byc mało "eleganckie" rozwiązanie. Robiłem jeszcze inaczej. Gdy program utworzył mi automatycznie przyciski do tych "pozornych" rozdziałów, znajdowały się one na drugiej stronie menu, która ukazywała sie dopiero po zakończeniu całego filmu. Na pierwszej stronie menu nie było żadnego przycisku umożliwiającego skok do drugiego menu, więc nie było możliwości samodzielnego wejścia do niego.

Jakiś czas temu korzystałem z Pinnacle 9 i o ile dobrze pamietam tam tworzyłem rozdziały i program nie wymuszał utworzenia żadnych przycisków w menu. Tworzyłem sam tylko te które mnie interesowały. Ale byc może się mylę. Miałem dłuższą przerwę w edycji filmów, więc kto wie...

W każdym razie dzięki za odpowiedź.
Pz
kadrom


czwartek, 11 stycznia 2007, 11:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Nie zabardzo pojmuję jak to robiłes w PS9 ale chyba tak się nie da.
Co do mało elegancko to nie ma takiej opcji w PS10 aby tworzyć rozdziały bez MENU. Możesz wrzucić przed MENU z rozdziałami MENU w którym bedzie opcja start filmu i wybór scen, a po zakończeniu filmu odtwarzacz przejdzie do pierwszego MENU w którym użytkownik zadecyduje co zrobić :).

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 11 stycznia 2007, 18:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 11 stycznia 2007, 09:40
Posty: 11
Post 
Robiłem dokładnie tak jak piszesz używając PS9. I może dlatego nie zauważyłem problemu. Teraz robię troche inne filmy i taki układ menu jest mi niepotrzebny. Dzięki jeszcze raz za propozycje.

Pz


piątek, 12 stycznia 2007, 09:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post 
Miałem taką potrzebę kiedyś i też poległem w PS9. Wybrnąłem w sposób może mało elegancki, ale skuteczny. Jako produkt PS9 dostałem film.AVI (format dowolny, ale ten chyba najlepszy jakościowo). Potem użyłem POWER PRODUCERA Cyberlinka (ale w wersji 2, trójka już chyba na to nie pozwala) i odznaczając tam checkbox'a "insert menu" podzieliłem sobie film "z palca" na rozdziały i dostałem gotową DVD startujacą od razu filemem, który reaguje na klawisze "NEXT"


piątek, 12 stycznia 2007, 11:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL