Teraz jest środa, 16 października 2019, 19:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 jps efects 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post jps efects
no i kupiłem 10 plus i na wstępie mam kłopoty z kluczowaniem tego co w 9 plus było super. pobrałem najnowszą według mnie wersję 1.12 jps i kicha strasznie to wszystko wychodzi postrzępione wyblakłe , a co gorsza mam trochę animacji i napisów z kanałem alfa i one w 10 nie działają , może coś żle robię , ale co?


wtorek, 23 stycznia 2007, 18:03
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
pół dnia nad tym myślałem ( jestem amatorem ) nie mogłem wpaść co to jest kanał alfa , ale to chyba chodzi o animacje na czarnym tle czyli zero koloru . jeśli dobrze myślę to w takim przypadku w pinnacle 10 jest do tego plugin o nazwie LUMINACJA ( jeden wyżej nad kluczowaniem ) i w 100% dziła idealnie .i co najważniejsze jest odblokowany .

p.s. jeśli mamy problemy z jakąś animacją w jakimś dziwnym formacie powiedzmy mov to polecam ten temat :lol:

http://forum.dystrybucja.ksk.com.pl/vie ... 5b5b6aa969


Ostatnio edytowano środa, 24 stycznia 2007, 00:27 przez jurekwejh, łącznie edytowano 1 raz

wtorek, 23 stycznia 2007, 23:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
nie to nie to . animacji nagranych w kanale alfa nie trzeba dodatkowo kluczować wystarczy dac na dodatkową scieżkę video i są automatycznie na tle klipu. próbowałem opcji o której piszesz niestety nie pomaga .wszystko co kluczuję na czarnym tle jest poszarpane jakby kleksy z atramentu.próbowałem różnymi suwakami i nic.dlatego pisze o jpsefect. ale ten najnowszy z grudnia 2006 nie wiem z jakiej strony pobrać. ale nawet jak zrobię kluczowanie lumakey na jps to i tak nie będą chodziły animacje z kanałem alfa. będę musiał wrocić do pewnej 9 plus.


środa, 24 stycznia 2007, 00:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
bkoz napisał(a):
będę musiał wrocić do pewnej 9 plus.

No niekoniecznie. :wink:
Z tego co wiem znasz język obcy, a zatem klik


środa, 24 stycznia 2007, 01:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
faktycznie są sposoby na obejście tej wady studia10 na podanych przez ciebie stronach , ale wiąże sie z tym troszkę pracy trzeba przekonwertować plik lub bawić się w hfx . będę nad tym siedział ale wczoraj zainstalowałem spowrotem 9 mam troszkę zaległej pracy i musze nadgonić. dzieki za porady myślę że pinnacle da jakąś nową poprawkę która pozwoli na to co było w 9


środa, 24 stycznia 2007, 11:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: olok i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL