Teraz jest środa, 16 października 2019, 19:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Efekt drugiej kamery... pomocy 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 24 stycznia 2007, 23:00
Posty: 5
Post Efekt drugiej kamery... pomocy
jak zrobić efekt drugiej kamery??? to mi jest naprawd bardzo potrzebne... proszę o jak najszybszą odpwiedź. Mam pinnacle 9,3. Z góry dziękuję.


środa, 24 stycznia 2007, 23:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 22 grudnia 2005, 21:22
Posty: 237
Lokalizacja: Białystok
Post 
...A dokładniej o co chodzi...??


środa, 24 stycznia 2007, 23:16
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
no właśnie o co chodzi

_________________
Obrazek


środa, 24 stycznia 2007, 23:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Najlepiej użyć drugiej kamery!
A tak powaznie napisz dokładnei co chesz osiągnąć?

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 25 stycznia 2007, 00:01
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4860
Lokalizacja: Tczew
Post 
Czy chodzi może o przebitki? - LINK .

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 25 stycznia 2007, 12:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 24 stycznia 2007, 23:00
Posty: 5
Post 
bardzo dziekuje... tylko to nie jest do konca to, co ja hcialbym miec.... np. jest chor i spiewaja piesn. stoje w jednym miejscu i zeby je zmienic (poi to zeby byc gie inedziej, inne ujecie) musze wylaczyc kamere, a potem znowu wlaczyc i piosenki jakis fragmet juz uciekl... jak to zrobic??? jest jakis sposob?? Z gory dzieki


czwartek, 25 stycznia 2007, 15:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 25 stycznia 2007, 15:16
Posty: 2
Post 
Ktoś juz kiedys uzyl na forum tego okreeselnia "efekt drugiej kamery" i z tego co pamietam to sprawa dotyczyla "przetasowania' obrazu przy zostawieniu oryginalnej sceizki dzwiekowej, czyli nagrywasz bez wylacznia kamery od czasu do czasu zmneiasz pozycje i pozniej przy montazu tniesz wideo na kawalki wyrzucasz "chodzenie" i ukladasz jak ci pasuje przy czym zwracaj uwage na usta "kamerowanych" :) zeby sie nie okazalo ze oni sobie a glosniki sobie :)


czwartek, 25 stycznia 2007, 15:24
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4860
Lokalizacja: Tczew
Post 
Dexter100 napisał(a):
... musze wylaczyc kamere, a potem znowu wlaczyc i piosenki jakis fragmet juz uciekl...

No nie bardzo właśnie, (linka nie czytałeś?), idea przebitki zakłada że krecisz cały czas trwania dźwięku właśnie, nawet wtedy gdy się na przykład przemieszczasz z kamerą i kręcisz swojego buta, żeby tylko nie uciąć w połowie ważnych słów, czy piosenki. Przewidując właśnie ze nie wszystkie ujęcia wyjdą (but), kręcisz w czasie trwania danej imprezy, czy innego filmowanego zdarzenia - przebitki. Czyli rzeczy z punktu dźwięków - niepotrzebne, na przykład chór od tyłu, lub z boku, żeby nie było widać ruchu ust, lub tez kręcisz zasłuchaną twarz wśród publiczności. Jak dobrze zakombinujesz to przebitkę nakręcisz sobie w zupełnie innym czasie, na innej imprezie, koncercie, lub na występach z okazji Dnia Babci.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 25 stycznia 2007, 16:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 24 stycznia 2007, 23:00
Posty: 5
Post kolejny problem...
za odpowiedz na tamten temat bardzo dziekuje, a teraz chcialbym si cosdowiedziec o klluczowaniu kolorem... a dokldnie jak to sie robi w pinnacle 9,3 oraz czy koniecznie musi byc jeden obraz na zielonym badz niebieskim tle??? oraz jesli chodzi o bluff titler to co moge zrobic, zebym nie mial wersji demo?? demo mi zamyka wiele mozliwosci...chcialbym prosic o pomoc... z gory dziekuje... jestescie wspaniali:)


czwartek, 25 stycznia 2007, 21:05
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 10 marca 2005, 19:02
Posty: 176
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
kupuje sie .... wtedy sa pelne wersje:-)

_________________
Portal regionalny ZAPRASZAM http://www.itv24.com.pl

Nawiążemy współprace z kamerzystami z regionu, kontakt itv24@itv24.com.pl


piątek, 26 stycznia 2007, 01:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: olok i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL