Teraz jest środa, 23 października 2019, 15:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Brak podglądu rzeczywistego... 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 12 kwietnia 2006, 07:26
Posty: 7
Post Brak podglądu rzeczywistego...
Witam!
Program nawet smiga mimo tak mocnej maszyny jaką posiadam,
problem jest jedynie w podglądzie.. w okienku wyświetlaja mi sie jakies zielone paski linie itd. itp. głos chodzi normalnie.
Wcześniej studio wyświetlało komunikatach o starych sterownikach karty graf. więc zainstalowałem nvidia forceware 91.48
"obraz" troche się zmienił ale wcale nie na lepsze..
Macie jakiś pomysł oprócz zmiany komputera na nowszy?
(puki co nie wchodzi to w gre..)

Komputer:
Duron 1,4 mhz
256 ram (już widze te uśmiechy ;) )
GF 2mx 64mb

P.S. Nie towrze nie wiadomo jakich filmów, wycinam tylko poszczegolne sceny dodaje tytuly napisy itd..


czwartek, 25 stycznia 2007, 16:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post Re: Brak podglądu rzeczywistego...
ludzik napisał(a):
Witam!
Program nawet smiga mimo tak mocnej maszyny jaką posiadam,
problem jest jedynie w podglądzie.. w okienku wyświetlaja mi sie jakies zielone paski linie itd. itp. głos chodzi normalnie.
Wcześniej studio wyświetlało komunikatach o starych sterownikach karty graf. więc zainstalowałem nvidia forceware 91.48
"obraz" troche się zmienił ale wcale nie na lepsze..
Macie jakiś pomysł oprócz zmiany komputera na nowszy?
(puki co nie wchodzi to w gre..)

Komputer:
Duron 1,4 mhz
256 ram (już widze te uśmiechy ;) )
GF 2mx 64mb

P.S. Nie towrze nie wiadomo jakich filmów, wycinam tylko poszczegolne sceny dodaje tytuly napisy itd..



witam
Jeżeli posiadasz Pinnacle 10 i więcej, to jak 'mówią' na forum, cienki sprzęt masz. Spróbuj na innym sofcie, trial np:UleadVideoStudio7 lub 8, lub 9.
pozdrawiam


czwartek, 25 stycznia 2007, 18:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
No to żeby było co oglądać :lol: :lol: :lol:
A tak na powaznie nei napisałeś chyba najwazniejszej rzeczy o jaki program chodzi? Stawiam że Pinnacle ale jaka wersja x.x.x.
Co do PS9 to ocięzałością można jeszcze wystartować byle nie wyżej niż 9.3. Co do 10 to jw.
Najpierw sprawdziłbym jakie jest obciązenie procesora, jeżeli dobiega do 100% to już znaleźliśmy powód.

W zasadzie Twój sprzęt jak na wymagania PS10 nie można nazwać minimalnym niestety takie są realia i aby problemów było mniej do PS10:
3GHz i więcej (mile widziane jednostki durdzeniowe), 1GB i więcej, 2HDD minimum, grafika z sprzetową DX9 i 128RAM i więcej.



Możesz pobróbować z zainstalowaniem najnowszego sterownika do grafiki, oraz pokombinować z wł. i wył. opcji przyspieszenia sprżętowego.
Ku wyjasnieniu za podgląd w PS odpowiedzialna jest karta graficzna, która wspomaga niejako ten proceder więc najlepiej jezeli jest to karta z zaleceń Pinnacle.
Chodzi tu głównie o obsługę DX9 której Twoja karta nie posiada ale również o wspomaganie w dekodowaniu mpeg2 celem wyświetlenia obrazu.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 26 stycznia 2007, 00:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 12 kwietnia 2006, 07:26
Posty: 7
Post 
Dzięki za potwierdzenie moich obaw, przeżuciłem sie narazie na sony vegas ale coś topornie sie tam "kroi" długie filmy, musze z nim powalczyć albo poszukać czegoś innego.

P.S. Wersje napisałem w temacie była to 10, co do 9 to działało wszystko ale wiadomo topornie.

Pozdrawiam!


piątek, 26 stycznia 2007, 14:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 485
Lokalizacja: Kozienice
Post 
W ustawieniach oczywiście masz PAL? Miałem zielone paski na NTSC.

Pozdrawiam

_________________
Stanisław


piątek, 26 stycznia 2007, 15:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Nie wiem czy dobrze się zrozumieliśmy jezeli wersja jak napisałeś w opisie to 10.0 to moge się uśmiechnąć i pogratulować, że są komputery na których cokoliwek w tej wersji działa.
Tak na poważnie w Pinnacle 10 liczą się tylko dwie wersje 10.6 i 10.7 wcześniejsze można sobie darować jest z nimi więcej problemów niż pożytku.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 27 stycznia 2007, 01:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL