Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 06:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Pinnacle 10 - problem 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 lipca 2004, 19:11
Posty: 24
Lokalizacja: Pomorze
Post Pinnacle 10 - problem
Od niedawna posiadam program Pinnnacle Studio w wersji 10.6, niestety mam problem, ponieważ program działa badzo "mozolnie" .. Dodam tylko że wcześniejsze wersje program działają u mnie bez zarzutu, a ta wersja działa tak powoli że aż ciężko na nim pracować. Gdzie może tkwic przyczyna?

_________________
----------------------
FURIOUS.PL Tuning & Motoryzacja - http://www.furious.pl


sobota, 27 stycznia 2007, 15:38
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4858
Lokalizacja: Tczew
Post 
Jeżeli pod pojęciem wcześniejsze wersje nie kryje się na przykład 10,5, a chodzi o 9,35, lub 8,12,7 to wytłumaczeniem może byc zbyt słaby komputer. Wymagania sprzętowe dziesiątki są trochę sprzeczne ze zdrowym rozsądkiem i obejmują minimum:
- 1 GB RAMu
- kartę graficzną z DX9 (Radeon 9600)
- dwa dyski twarde
a nie jest przesadą użycie:
- 2 GB RAMu
- Radeona X1600
- 3 dysków twardych
Nie jest przesadą, bo naprawdę widać różnicę w szybkości działania Studia 10 na tych dwóch konfiguracjach. Pominąłem w tej wyliczance procesor, bo ma on tylko wpływ na renderowanie (samo Studio nie wykorzystuje dwóch rdzeni, ale przy kompresji zewnętrznym programem, który to umie, warto mieć dwa rdzenie).
PS LINK LINK .

_________________
最诚挚的问候


sobota, 27 stycznia 2007, 16:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 lipca 2004, 19:11
Posty: 24
Lokalizacja: Pomorze
Post 
Dzięki za info! Co do karty graficznej czy może ona mieć wpływ na to powolne działanie programu, ponieważ przyznam że z całego sprzętu to właśnie ona akurat jest najsłabsza - GeForce 440 (64mb)

Co do Radeona X1600 to zauważyłem w sklepach internetowych dużo różnych rodzaji tej karty - jaką byś polecił?

Co do pamięci to faktycznie posiadam 1GB, dwa dyski ale myślę że dyski chyba nie mają już takiego wpływu na to...

_________________
----------------------
FURIOUS.PL Tuning & Motoryzacja - http://www.furious.pl


niedziela, 28 stycznia 2007, 20:37
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4858
Lokalizacja: Tczew
Post 
aragz napisał(a):
Dzięki za info! Co do karty graficznej czy może ona mieć wpływ na to powolne działanie programu, ponieważ przyznam że z całego sprzętu to właśnie ona akurat jest najsłabsza - GeForce 440 (64mb)

Zmień naprawdę
aragz napisał(a):
Co do Radeona X1600 to zauważyłem w sklepach internetowych dużo różnych rodzaji tej karty - jaką byś polecił?

Co do pamięci to faktycznie posiadam 1GB, dwa dyski ale myślę że dyski chyba nie mają już takiego wpływu na to...

Każda z tej rodziny będzie dobra, pamiętaj jedynie że zmiana z Nvidii na ATI to w praktyce potrzeba postawienia systemu od nowa, (co nie jest samo w sobie takie głupie od czasu do czasu 8) ), bo sterowniki tych firm "gryzą się" nawet mimo odinstalowania poprzednich. Zostawiają po prostu mnóstwo trudno usuwalnych wpisów. Reszta może być, bo z 1 GB RAMu i jednym dyskiem też się da... trochę wolniej. Podstawową przeszkodą była jednak GeForce 440.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 28 stycznia 2007, 23:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 lipca 2004, 19:11
Posty: 24
Lokalizacja: Pomorze
Post 
Czy np. ta
Radeon X1600 Pro Asus Silent 256MB TV&DVI BOX

byłaby ok czy lepiej od razu zainwestować w 512MB?

_________________
----------------------
FURIOUS.PL Tuning & Motoryzacja - http://www.furious.pl


niedziela, 28 stycznia 2007, 23:17
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4858
Lokalizacja: Tczew
Post 
aragz napisał(a):
Czy np. ta
Radeon X1600 Pro Asus Silent 256MB TV&DVI BOX

byłaby ok czy lepiej od razu zainwestować w 512MB?

No ten link nie przejdzie :D , ale nawet taka z mniejszą ilością pamięci na pokładzie, chodziła u mnie lepiej w Pinnaclu, niż karta którą mam obecnie.
PS W komentarzach w tym sklepie napisali że głośna, wybierz jakąś cichszą może i pamiętaj o różnicy - PCIex / AGP :wink:
PS 2 LINK ?

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 28 stycznia 2007, 23:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL