Teraz jest wtorek, 22 października 2019, 10:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Problem z rendowaniem... przy dodawniu efektow 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 23 stycznia 2007, 18:12
Posty: 9
Post Problem z rendowaniem... przy dodawniu efektow
Witam

Mialem problem z Pinnacle studio 10.7 bo nie moglem wogle dodawac plikow avi, mpeg itp. Poswiecilem sie, zrobilem format c: i juz jest ok. Ale pojawil sie nastepny problem. Przy rendowaniu w tle, pojawia sie zazwyczaj taki zielony pasek na osi czasu i w zaleznosci od dlugosci zmienionego projektu, tyle poprostu go jest. Powoli sie laduje i po jakims czasie moge obejrzec co tam mi sie udalo stworzyc. Inaczej sprawa sie ma, gdy chce dodac jakis efekt przejscia. Wtedy pasek sie pojawia, ale wogle sie nie rusza. Po jakims czasie program sie zawiesza.

Moj komputer:
Program: Pinnacle Studio 10.7.0 (wgrany na orginal 10.5.0)
Komputer: Procesor Athlon 2600+ (ok 2000mhz)
ram 768 mb
dysk 80 GB
grafika Radeon 9200.
system plikow NTFS

Oczywiscie windows XP SP2. Najnowsze sterowniki do karty i duzo miejsca na dysku. Pamiec zwolniona do maksimum, bo zadne programy w tle nie pracuja...

Ma ktos jakis pomysl? Osobiscie czarno to widze i mysle aby sie przezucic na Adobe, jednak w takim razie mam kase wrzucona w bloto...


poniedziałek, 29 stycznia 2007, 01:08
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post 
nie instalu patchu 10,7 :oops: tylko naj lepiej patch 10,52 i na niego jeszcze 10,6 i będzie OK.lub tylko 10,6 .
http://forum.dystrybucja.ksk.com.pl/vie ... f381dc305d

p.s. patche 10,7 robi tyle szkód co na 9-kę patche 9,43 i mamy tylko nie wytlumaczalne zachowania się programu :cry:


poniedziałek, 29 stycznia 2007, 08:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 23 stycznia 2007, 18:12
Posty: 9
Post 
jurekwejh napisał(a):
nie instalu patchu 10,7 :oops: tylko naj lepiej patch 10,52 i na niego jeszcze 10,6 i będzie OK.lub tylko 10,6 .
http://forum.dystrybucja.ksk.com.pl/vie ... f381dc305d

p.s. patche 10,7 robi tyle szkód co na 9-kę patche 9,43 i mamy tylko nie wytlumaczalne zachowania się programu :cry:


ok, dzieki za rade, zaraz sproboje. Wieczorkiem napisze swoje spostrzezenia. Oby pomoglo, bo na wersji 10.5 tez mialem ten blad

pozdrawiam


poniedziałek, 29 stycznia 2007, 15:39
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post 
oldrac napisał ;
Cytuj:
Oby pomoglo, bo na wersji 10.5 tez mialem ten blad

a czy przypadkowo nie chodzi ci o przejścia HFX , bo możesz mieć problemy na karcie grafika Radeon 9200. sam mialem problemy na ATI 9250 . będziesz musial zainstalować oprócz najnowszych sterowników do karty jeszcze obowiązkowo poprawkę HFX . nie do końca pomoże , ale uruchomi okolo 90% efektów . choć jeszcze jedna ważna rzecz sprawdz czy masz plytę bonus DVD o nazwie rev 1_10 czy rev 2_10 . jeśli masz 2 to OK. a jeśli rev_1 to musisz zainstalować poprawkę do plyty bonus DVD do pobrania od producenta bez problemu . jesli ktoś posiada pinnacle skopiowane/pirackie i się zastanawia jak to sprawdzić u siebie to najlatwiej wejść w efekty RTFx przejść do Studio Bravo 2 prawie ostatni efekt od dolu o nazwie śnieg . jeśli śnieg pada z nieba na ziemie to jest OK. a jeśli pada z ziemi do nieba to wiemy że to nie normalne :lol: i istalujemy patch do płyty bonus , bo w tym przypadku 70% efektów w pinnacle działa nam nie prawidlowo :roll:

http://pl.pin.deepend.cz/index.php?page=99&id=53


poniedziałek, 29 stycznia 2007, 19:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL