Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 06:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Umieszczenie klipów na www 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 00:37
Posty: 169
Post Umieszczenie klipów na www
Witam
Robie właśnie stronę internetową i chcę umieścić niektóre moje klipy weselne. Możecie doradzić jaką zastosować kompresję (studio 9 )?


piątek, 2 lutego 2007, 20:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Najlepiej zrób to we Flashu. Tworzysz własny player a plik video importujesz jako *.flv (streame server).
Taka technologia ma dodatkowy plus: nie wyciągnie ci go z serwera zwykły klepacz w klawiaturę :lol:

Do Flash'a zaimportujesz każde video np *.mpg lub *.wmv.
Wybór kompresji zależy od rozdziałki pliku, który chcesz publikować.
Z reguły nie daje się większej rozdziałki jak ¼ standard PAL.

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


piątek, 2 lutego 2007, 21:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
http://www.youtube.com :] wklej kod html na strone i bedzie widac w okienku i ładnie działać :]

_________________
:mrgreen:


piątek, 2 lutego 2007, 22:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
każdy "zwykły klepacz w klawiaturę" zassa to bez problemu i ile używa np. Firefox'a ;>

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


sobota, 3 lutego 2007, 00:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
jeesoo napisał(a):
każdy "zwykły klepacz w klawiaturę" zassa to bez problemu i ile używa np. Firefox'a ;>


w sumie racja, ale jeśli chodzi o swf, mpeg, mov itp.
z flv może być trudniej, choć z pewnością nie ma 100%owego zabezpieczenia;)

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


sobota, 3 lutego 2007, 01:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 22:30
Posty: 309
Post 
A czy zassanie przez "klepacza klawiatury" to coś tak strasznego? Przecież chodzi o reklamę, więc jeśli komuś to pokaże to chyba o to chodzi?? Wątpie w to że ktoś ściąga filmik ze strony a potem się nad nim "znęca". Można dać jakieś logo i po sprawie (tak mi się wydaje).
Zamieszczanie filmików bez możliwośći ściągnięcia może zaowocować tym, że osoby które posiadają słabe łącze nie obejrzą go w ogóle albo tak się im to będzie cieło że się zniechęca i tyle.

Z pewnością znajdą się też tacy którzy zajrzą na stronę tylko po to aby podpatrzeć wasze pomysły a potem odwzorować je w swoich pracach. Z jednej strony to niewątpliwie może być przykre ale z drugiej jeśli aż tak się to podoba że chcą to naśladować to jest to niewątpliwie uznanie dla waszej pracy ;)

Problemem będzie pewnie namówienie Młodych do wyrażenia zgody na zamieszczenie ich filmu na stronie www - mogę się jednak mylić ;)


sobota, 3 lutego 2007, 09:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
na razie spotkałem tylko jednego flv.ka którego nie mogłem zassać ;>

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


sobota, 3 lutego 2007, 12:38
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 00:37
Posty: 169
Post 
Może źle się wyraziłem :)sorki
Mam projekt klipu w S9 i chcę go po edycji przejść w zakładkę
"tworzenie filmu" i tam własnie nie wiem jaka kompresja będzie najkorzystniejsza w stosunku jakość/wielkość.
We flashu trochę dużo pracy, a mi nie zależy na tym jak ktoś to ściągnie. Zależy mi na reklamie.


poniedziałek, 5 lutego 2007, 21:04
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
sheepi napisał ;
Cytuj:
posiadają słabe łącze nie obejrzą go w ogóle albo tak się im to będzie cieło że się zniechęca i tyle.
mam bluconnet ery i czekanie i rwanie się filmików na stronie ao mnie zniechęciło do obejżenia czarnych chmur jedno co pamiętam z tego filmiku to czerwone światło i błys flesza aparatu i tylko tyle :roll: ( ja bym pogonił tę osobę z tym aparatem ) :wink: przepraszam wyrzucił bym z bryczki :P

p.s. :lol: antyreklama też w pewnym sensie jest reklamą :lol:


poniedziałek, 5 lutego 2007, 21:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
jurekwejh napisał(a):
sheepi napisał ;
Cytuj:
posiadają słabe łącze nie obejrzą go w ogóle albo tak się im to będzie cieło że się zniechęca i tyle.
mam bluconnet ery i czekanie i rwanie się filmików na stronie ao mnie zniechęciło do obejżenia czarnych chmur jedno co pamiętam z tego filmiku to czerwone światło i błys flesza aparatu i tylko tyle :roll: ( ja bym pogonił tę osobę z tym aparatem ) :wink: przepraszam wyrzucił bym z bryczki :P

p.s. :lol: antyreklama też w pewnym sensie jest reklamą :lol:


Może zaproponujesz coś lepszego :?: :mrgreen:
Łatwiej krytykować innych niż samemu coś wymyśleć; użyłem znanej mi techniki (nie mówię, że najlepszej) i nic mi się nie tnie nawet na modemie, ale warunek jest jeden, (tego co prawda już nie zauważyłeś lub nie chciałeś zauważyć) - trzeba poczekać kilka minut aż się zbuforuje :idea:

//są regiony kraju, gdzie Blue Connect działa wolniej niż modem, możliwe że masz pecha ... 8) :mrgreen:

PS:

Cytuj:
...a że pinnacle jest kapryśne to dla tego że jest kobietą . a kobiety takie są zmienne
:P :lol: :lol: :lol:

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


poniedziałek, 5 lutego 2007, 23:42
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
ao napisał ;
Cytuj:
//są regiony kraju, gdzie Blue Connect działa wolniej niż modem, możliwe że masz pecha ...
masz świętą rację jestem na nadajniku 900 i szybkość to 38,4 Kbs czyli czas buforowania to około 15 minut
ao napisał ;
Cytuj:
Łatwiej krytykować innych niż samemu coś wymyśleć;
ja nie krytykuję , ale tylko zwrócilem uwagę że ktoś z aparatem rozwalił ci cały nastrój tej chwili .cały film i sposób kręcenia oraz montaż jest OK. ale ja bym zabronił fotgrafowi robienia zdjęć w tym momencie . choćby ze względu na kamerę i jej przetwornicę .
a ja napisalem ;
Cytuj:
...a że pinnacle jest kapryśne to dla tego że jest kobietą . a kobiety takie są zmienne
ja pinaclowiec :lol: i tylko pinaclowiec wiem co piszę , bo nie ma drugiego takiego programu który by tyle nie wytłumaczalnych rzeczy robił ( archiwum X pinnacle 10,xx ) :wink:

p.s. mam nadzieje , że wielu obejrzało te filmik przez antyreklame :wink: filmik warty obejrzenia i zazdroszczenia , ale praca fotografa w tym miejscu zabroniona :oops:mamy podobny sposób myślenia i kręcenia i nie boimy się kamery trzymać w rękach nawet w pędzącym powozie 8O


wtorek, 6 lutego 2007, 09:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Spoko;)

Może za bardzo na poważnie to wziąłem do siebie. Sam wiesz, jak ciężko do wielu rzeczy dochodzi się samemu.
Na łączu 64 Kbs ładuje się dość przyzwoicie.

Jeśli chodzi o fotografa, to go tam nie było, były natomiast cholerne latarnie świecące cholernie nieprzyjemnym światłem.
Powóz jechał dość szybko jednak i stąd złudzenie a la flash:(

Pracowałem kiedyś na PS wersjach wcześniejszych, na pewno pamiętasz kartę DC10+. Wtedy nie miałem zarzutów do tego softu, natomiast ostatnie edycje, że są kapryśne i nieprzewidywalne to fakt;)

Co do filmowania, prowadzenia kamery, każdy z nas z pewnością lubi bogactwo planów i ciekawe ujęcia (niekiedy z dużą dozą ryzyka np utraty kamery) - ale to jest właśnie to co jest piękne i sympatyczne w naszym jakże pięknym zawodzie - nieprawdaż ?? :wink:

Pozdrawiam

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


wtorek, 6 lutego 2007, 11:07
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 00:37
Posty: 169
Post 
A wy mi dalej nie odpowiedzieliście :) której kompresji najlepiej użyć w studio 9 aby najlepiej pasowała w internecie jakość/wielkość pliku


niedziela, 11 lutego 2007, 12:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL