Teraz jest sobota, 20 lipca 2019, 18:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 jak zorganizowa pracę dysków? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 19 września 2005, 12:09
Posty: 13
Lokalizacja: gdańsk
Post jak zorganizowa pracę dysków?
witam
jestem po formacie swoich dwóch dysków, instalacji systemu i oprogramowania, i w związku z tym mam pytania dotyczące organizacji pracy na moim sprzęcie.
Podział partycji mam następujący:
1 dysk
C: 80GB - system i PS10.6
2 dysk
E: 100GB- przechwyt (zrzut) materiału ze źródeł
F: 150GB- archiwum?
Nie do końca rozumię jakie ścieżki dostępu określić przy tym podziale:
-dla katalogu Render (co on przechowuje i kiedy jest tworzony?)
-dla "plików pomocniczych" w zakładce "tworzenie filmu"
-dla katalogu VIDEO_TS (co on zawiera?)

i ostatnie pytanie:
do projektów, oprócz materiału przechwyconego, wstawiam obrazy i muzykę ze swoich zbiorów;
gdzie miałbym umieścić te foldery, aby być zgodnym z definicją podręcznika Pinnacla:"stanowczo zaleca się przechwytywanie danych na inny dysk niż ten, na którym jest WIN i PS"
z góry dzięki za podpowiedzi

_________________
Gigabite 7VT600 KT600, IEEE1394, AMD Sempron 2600+ 1,84 GHz, RAM1GB, Radeon 9550 ViVo 128MB, HDD:SAMSUNG 80GB ATA133, 250(100/150)GB SATA300, Sony DCR-TRV255E, PS10.6


środa, 14 lutego 2007, 21:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
było o dyskach na forum.

_________________
Powoli do celu...


środa, 14 lutego 2007, 23:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Posiadasz dwa fizyczne dyski 80 i 250GB.
1 dysk podzieliłbym na 2 partycje:
C: SYSTEM
D: PS + katalog render
2 dysk:
E: ZRZUT MATERiału
F: ARCHIWUM
Na 2 dysku zapisywałbym tez efekt końcowy czyli VIDEO TS.

Daje to dosyć efektywne wykorzystanie dysków, tak aby każdy z nich (choć przez większość pracy) pracował tylko zapisie lub odczycie.
Nalezy wziąść pod uwagę że dysk C bedzie obciążany jednoczesnie przez system (min. plik wymiany) jak i przez PS. Dlatego dobrze byłoby aby dysk ten nie był powolny.

Praktycznei najkorzystniejszy przypadek to 4 dyski fizyczne ale nei posiadasz tylu więc zbędne pisanie.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 15 lutego 2007, 00:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 19 września 2005, 12:09
Posty: 13
Lokalizacja: gdańsk
Post 
dzięki za te informacje, myślę, że teraz sobie poradzę

_________________
Gigabite 7VT600 KT600, IEEE1394, AMD Sempron 2600+ 1,84 GHz, RAM1GB, Radeon 9550 ViVo 128MB, HDD:SAMSUNG 80GB ATA133, 250(100/150)GB SATA300, Sony DCR-TRV255E, PS10.6


czwartek, 15 lutego 2007, 22:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
przed C powinna jeszcze byc partycja pod pliki stronnicowania...

_________________
:mrgreen:


piątek, 16 lutego 2007, 00:20
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 grudnia 2003, 20:00
Posty: 93
Post 
kubanczyk napisał(a):
przed C powinna jeszcze byc partycja pod pliki stronnicowania...

po pierwsze to nie powinna a może być
a po drugie to takie rozwiązania to dla ,zawodowców, i raczej nie polecane dla przecietnego śmiertelnika :lol:
czytaj ta kolezanka wie co pisze :oops:

http://www.agavk.p9.pl/strony/xp_ram_03.php


poniedziałek, 19 lutego 2007, 11:08
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4750
Lokalizacja: Tczew
Post 
pionaj napisał(a):
po pierwsze to nie powinna a może być
...czytaj ta kolezanka wie co pisze :oops:

http://www.agavk.p9.pl/strony/xp_ram_03.php

Bajka to jest przy 3 dyskach - można wtedy używać dwóch plików wymiany - na C: i na początku jednego z pozostałych dysków, byle nie na tym do przechwytu. Widać szybszą prace pliku wymiany, a koleżanka ... wie co pisze :D .
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 19 lutego 2007, 12:05
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 grudnia 2003, 20:00
Posty: 93
Post 
:lol:
romanz
widze że masz 1 GB RAM tak więc zdaj sie na system on sam wybierze i określi wielkośc i lokalizację pliku wymiany :lol:

to moja żona ,na Lapku z HDD 80-siątka i zewnetrznym dyskiem na USB ,daje sobie radę w Pinnacle 10 i fajnie jej smiga :-))


poniedziałek, 19 lutego 2007, 12:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL