Teraz jest środa, 23 października 2019, 15:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Patch 10.7-problem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 25 lutego 2007, 21:15
Posty: 5
Post Patch 10.7-problem
Jak w temacie,nie moge go zainstalować-w pierwszej sekundzie instalacji zawiesza się i nic sie nie dzieje.Prosze o pomoc.
P.s.Jakie konkretne zmiany w nim zamieszczono?


niedziela, 25 lutego 2007, 21:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Jaką wersję Studio posiadasz x.x?
Jaką wersję patcha 10.7 instalujesz?
Jaki sprzęt posiadasz?
A następnie zadawaj pytanie?

Co do wersji patcha 10.7 to jest wersja light pprzeznaczona dla Studio 10.6, oraz full przeznaczona dla Stduio 10.5 i niższych wersji 10.

Co wnosi :) proszę:

Lista poprawek Studio 10.7.0:
Ogólne:
• Okno dialogowe przy konwersji projektów pokazuje informację jak uzyskać dostęp do projektów zastępczych.
• Odtwarzanie analogowego materiału poprzez AV/DV Deluxe - poprawione
• Przełączanie pomiędzy zakładkami “Przechwytywanie” i “Edycja” jest teraz bardziej niezawodne
• Urządzenie 710-USB jest teraz dostępne dla zewnętrznego podglądu na wszystkich systemach
• Wykorzystanie CPU poprawione dla odtwarzania przy MPEG-2
• Import projektów Studio 9 z menu - poprawione
Przechwytywanie/Import:
• Import plików AVI z Samsung SC-MM10S wykonuje się teraz poprawnie
• Zaimplementowane automatyczne wykrywanie scen dla HDV
• Poprawiony wygląd Albumu Wideo
• Poprawiony import stworzonych przez użytkownika menu
Tryb edycji:
• Poprawiono charakterystyki dla przejść w długich projektach
• Edytowanie standardowych tytułów na linii edycyjnej poprawnie się aktualizuje
• Poprawiono charakterystykę podglądu menu w Albumie
• Bezpośrednie wrzucanie menu w trybie scenariusza obrazkowego - poprawiono
• Zachowanie menu w trybie scenariusza obrazkowego - poprawiono
• Poprawiono charakterystykę i zredukowano opóźnienie edycji menu na linii edycyjnej
• Poprawiono autoring DVD przy długich projektach ze złożonymi menu
• Poprawiono edycję ruchomych menu na linii edycyjnej
• Poprawiono działanie ruchomych przycisków przy autoringu menu
• Opóźnienie przy podglądzie ruchomych menu - zredukowane
• Poprawiono nawigację menu
• Wcześniej zrenderowane menu już nie będą ponownie renderowane
• Miniaturki w menu w trybie szerokoekranowym 16:9 pokazują pełny obraz zamiast literek
• Możliwe jest ustawienie ostatniego rozdziału jako “powrót do menu”
• Poprawiono działanie teksów przy rozdziałach menu DVD i automatycznego numerowania
• Poprawiono działanie wielostronicowych menu
• Użycie CPU poprawione podczas odtwarzania podglądu DVD
• Poprawiono działanie menu DVD na linii czasu podczas pracy z HDV
• Dzielenie klipu już nie usuwa znaczników rozdziałów
• Poprawiono automatyczne tworzenie rozdziałów w SmartMovie
• Poprawiono zmianę długości menu DVD na linii czasu
Tryb tworzenia filmu:
• Poprawne podświetlanie menu na wyjściu
• Charakterystyka przeliczania menu DVD - poprawiona
• Ustawienia wyjściowe dla Sony PSP mają teraz poprawne wartości dla wszystkich ustawień domyślnych
• Poprawiony eksport DivX na komputerach opartych o procesory AMD
• Poprawiona synchronizacja wideo/audio na wyjściu DVD
• Poprawiona jakość obrazu na wyjściu DivX
• Jakość wyjściowa WMV HD audio - poprawiona
• Dźwięk pozostaje bez zmian podczas nagrywania ruchomych menu
• Zapełnienie dysku jest teraz pokazywane i aktualizuje się dokładniej

jednak bądżźmy realistami to, że ktoś wypisał tyle poprawek nei oznacza że tyle się dzieje proponuję poczytać o patchu 10.7 na forum KSK, a dowiesz się o wiele więcej rzeczywistych + i -.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


poniedziałek, 26 lutego 2007, 00:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 25 lutego 2007, 21:15
Posty: 5
Post 
Sorry to chyba z roztargnienia
Studio 10.6.0.3834
Windows XP Home SP 2
Ati Radeon X1600
Intel Duo Core 6300 1.83 GHz
1 GB RAM-u
Chce zainstalować patcha 10.7.0 ale właśnie jakoś on nie chce zadziałać.


poniedziałek, 26 lutego 2007, 22:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
To dla Ciebie patch w wersji ligt (oczywiście wczesniej nie były ionstalowane żadne bety itp).
Ale czy masz poważne problemy podczas pracy w 10.6?


Ja przesiadłem na 10.7 i jakos nie widzę tych wspominianych w opisach poprawek:
tzn:
- powrót do MENU nie działa nadal poprawnie,
- ręczne ustawianie bitrare przy kodowaniu do DVD nadal nie działa poprawnie,
- kodowanie do mpeg2 na mojej konfiguracji zwolniło (szczególnei przeliczanie materiału z mpeg2 i tworzenie DVD)

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 27 lutego 2007, 01:18
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post 
a ja jeszcze dodam , że nie przyjmuje żadnych innych formatów wideo jak mpg1 , mpg2 i dv/awi . czyli nie przyjmuje żadnego formatu animacji i nie łączy obrazu o innej rozdzielczości na lini czasu . oprócz tego nie wyluminujesz nic wiele efektów z gamy jsp działa nie poprawnie ( O TYM WSZYSKIM DOWIEMY SIĘ JAK PRZERENDERUJEMY DO PLIKU DVD/MPG2 czyli wypalimy płytę i włączymy w tv ) oprócz tego jak mieliśmy sobie porobione różne menu własne i wkleimy je do folderu pinnacle 10,7 przy próbie otwarcia zakladki menu zablokuje wszyskie menu i wysypie się z pięknym na końcu napisem czy wysłać komunikat :oops: . a także przy szybkiej pracy na liniach zaczyna nam się pokazywać już zapomniany od wersji 10,5 niebieski wykrzyknik . no i jak zdenek79 napisał wcześniej program zwolnił na materiale mpg2/dvd . a jakość obrazu dvd otważana na tv zostawia wiele do życzenia chyba że jesteśmy przyzwyczajeni do takiego obrazu przez kablówkę :lol: ( obraz jest zaśnieżony i przebarwiony )proponuję porównać z płytą wypaloną w innym programie gdzie też był przerenderowany do pliku mpg2 z dv . pinnacle 9,xx a pinnacle 10,7 tu najlepiej zauważymy różnicę


wtorek, 27 lutego 2007, 19:22
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 25 lutego 2007, 21:15
Posty: 5
Post 
Nie,wiekrzych problemów nie mam.Dziś próbowałem instalować tego patcha Light,ale on też się zawiesił na drugiej kresce.Myśle,że nie ma sensu go instalować-poddaje się-choć lepiej byłoby mieć coraz sprawniejsze Studio.


środa, 28 lutego 2007, 21:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 00:42
Posty: 240
Post 
No to ja mam szczęście - startowałem z S10+ MediaSuite TE 10.6 - upgrade do 10.7 bez problemów. Komputer znacznie słabszy 1.4MHz, 1GB, video nie supportowane przez Pinnacle'a (32MB), XP Pro SP2, IE7 (niektórym instalacjom to przeszkadza). Głównie edytuje HDV ale edycje nie są zaawansowane - mało przejść, żadnych efektów nie stosuję. Menu (proste, statyczne) działa poprawnie, powrót do menu głównego też działa.

Aż boję się przemigować moją instalację na innego laptopa - trochę nowszego ale i tak nie jest to żaden cud techniki.

Jest ogromną zagadką dlaczego jednym S10+ działa, a innym nie za bardzo?


czwartek, 1 marca 2007, 00:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 25 lutego 2007, 21:15
Posty: 5
Post 
Po długiej pracy w weekend udało mi się zainstalowć patcha 10.7 Główną przyczyną niepowodzeń był......IE 7.Teraz moge się cieszyć i uzywać swojego Pinnacla w najnowszej wersji :D


poniedziałek, 5 marca 2007, 18:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 00:42
Posty: 240
Post 
Kiler

czy możesz opisać jak doszedłeś do konfiguracji działającej a w szczególności sekwencja instalowania i deinstalowania IE7. Ja niestety robiłem to "spontanicznie" i nie pamiętam czy najpierw zrobiłem upgrade 10.6 do 10.7 a potem IE7, czy 10.6 IE7 10.7 czy też IE7 10.6 10.7.

Która z tych sekwencji upgrade'ow doprowadziła do niefunkcjonalnego Pinnacle'a a która do funcjonującej wersji 10.7?

To przydało by się wielu użytkownikom.


poniedziałek, 5 marca 2007, 19:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 25 lutego 2007, 21:15
Posty: 5
Post 
Zaczne od tego,że po tych pierwszych instalacjach patcha 10.7 coś sie pomerdało i usunołem całkowićie Pinnacla.IE 7 miałem instalowanego po 10.6 .Po tym odinstalowaniu był problem wogóle zainstalować Pinnacla,usunołem więc IE 7 i zaczeło się wszystko instalować Studio 10,patch 10.5 potem 10.5.2 ,10.6 i 10.7 a na koniec zostawiłem bonus DVD.Teraz jest ok :D


czwartek, 8 marca 2007, 17:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 485
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Kochani . Objaśnijcie mnie co to jest IE7. Zamówiłem właśnie studio 10 i czeka mnie gimnastyka od podstaw.
Pozdrawiam

_________________
Stanisław


niedziela, 25 marca 2007, 19:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 13:19
Posty: 11
Post 
IE7 = Internet Eksplorer v.7 (nowy wynalazek M$oftu) :D


niedziela, 25 marca 2007, 20:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post 
W niektórych przypadkach aktualizacja Studio 10.7 zawiesi się podczas instalacji i nie dokończy procesu jeśli został wcześniej zainstalowany Internet Explorer 7. Jednym z wyjść jest uruchomienie systemu operacyjnego Windows Trybie Awaryjnym, a następnie zainstalowanie aktualizacji.

Aby uruchomić Windows w Trybie Awaryjnym należy podczas uruchamiania wciskać klawisz F8. Pojawi się parę opcji do wyboru. Wybieramy “Tryb Awaryjny” i wciskamy “Enter”. Po uruchomieniu się systemu użytkownik powinien być w stanie zainstalować aktualizację.


niedziela, 25 marca 2007, 22:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 485
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Dziękuję za odpowiedzi i zainteresowanie tematem. Chyba nie będę mógl z tego skorzystać. Kupilem studio 10.00 plus na allegro, niestety jest to kopia wcześniej zarejestrowana.
Pozdrawiam

_________________
Stanisław


środa, 11 kwietnia 2007, 17:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL