Teraz jest sobota, 19 października 2019, 22:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Przyczyna w pinnaclu... 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 27 grudnia 2006, 13:19
Posty: 26
Post Przyczyna w pinnaclu...
Witam, poruszam temat uszkodzonych filmów po pewnym czasie 3-4 miesiecy. Nadmienie tylko ze filmy zrobione i nagrane w pinnaclu chodziły super, po pewnym czasie sie wieszają. Odkryłem równeż że taką uszkodzona płytke jest problem przegrać. Wiem równiez ze film DVD zrobiony w pinnaclu i zapisany na dysku nie chce sie nagrac na płytke za pomoca innych programów poza nero. Wyglada na to ze wlasnie takie filmy po pewnym czasie się wieszają - zatrzymują. Gdzie tkwi bład?? dlaczego swiezutkie płytki chodza super??
Używałem pinnacla 9.43 a obecnie 10 plus (10,7) objaw ten sam.
POMOCY!!!! Pozdrawiam.
P.S. płytki TDK i Verbatim.


wtorek, 20 marca 2007, 19:37
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post 
Często poruszasz ten temat, nawet na podobne pytanie sam koledze odpowiedziałeś:
leeo80 napisał(a):
Zmień płytke (firme ) nie zawsze wszsytkie "pasują" do wszystkich nagrywarek, czasem bywają własnie takie problemy.Ja miałem problem z TDK.
pozdrawiam

Myślę więc że teraz, chyba przyszedł czas na zmianę nagrywarki i "przypasowanie jej", najlepszych do niej płytek.

_________________
最诚挚的问候


środa, 21 marca 2007, 09:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 00:42
Posty: 240
Post 
A ja mam nagrywarkę zewnętrzną NEC która "przepala wszystko na wszystkim".

Mam również w swoich lapkach bardzo chimeryczne nagrywarki.

Kluczem, moim zdaniem, jest znalezienie dobrej, niezawodnej nagrywarki DVD której nie przeszkadza żaden brand płytek.


środa, 21 marca 2007, 13:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 27 grudnia 2006, 13:19
Posty: 26
Post 
Dzieki Kotin za przypomnienie, owszem tak było zmieniłem płytki z TDK na Verbatim i myslałem ze po sprawie :( ale niestety nie i dlatego wracam do tematu. Moje podejrzenie kieruje jednak bardziej w strone pinnacla ze program cos nie tak renderuje. I to wynika chyba z tego jak już pisałem że nie mozna nagrać gotowego filmu DVD na płytke zrobionego w pinnaclu za pomoca innych programów do nagrywania? Np. Clon DVD pokazuje bład po odczycie 6-10%. A są filmiki które clon zapisuje bez problemu.
pozdrawim i oczekuje dalszych opini


czwartek, 22 marca 2007, 20:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL