Teraz jest sobota, 20 lipca 2019, 18:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Adorage się zacinają POMOCY ! ! ! 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post Adorage się zacinają POMOCY ! ! !
Witam , z góry chciałem przeprosić jeśli taki temet juz był ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi i pomocy a nie mam czasu szukać . Jesli możecie to napiszcie co zrobić, żeby Adorage się nie zacinąło.

Co się dzieje ??

Efekt albo przejście adorage po zrenderowaniu i w komputerze przycina się i drży. Myślałem, że to tylko w kompie, ale na płycie jest jeszcze gorzej. Słyszałem, że może się tak dziać i coś trzeba wgrać jakieś kodeki czy coś. Jeśli możecie napiszcie o co chodzi .

Dziękuje i pozdrawiam pr@del


wtorek, 10 kwietnia 2007, 10:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 2 maja 2006, 18:11
Posty: 49
Post 
"pr@del"
Powiem Ci tak >>> że zbyt mało napisałeś.
To znaczy:
- jaką wersję Pinnacle studio masz.
- oraz jakim sprzętem komputerowym dysponujesz( procesor.karta graficzna.pamięc itp
To wszystko jest niezbedne do ustalenia Twojego problemu !!!

_________________
Pozdrowienia.
Andrzej


wtorek, 10 kwietnia 2007, 15:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
jeśli chodzi o drżenie to prawdopodobnie jest ustawiona zła kolejność półobrazów... nieraz widziałem tak spieprzone płyty ze studniówek i wesel, a wystarczy tylko zmienić parametr interpretacji klipu... jakiego programu używasz??

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


wtorek, 10 kwietnia 2007, 16:03
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post 
Mam Pinnacla 9.3 .

Mój sprzęt to :

Procesor : Intel Celeron 3,06GHz

Ramy : Jak robiłem to Adorage to miałem 512Mb RAM dzisiaj dokupiłem jeszcze 512Mb RAM teraz mam 1 Gb RAM .


wtorek, 10 kwietnia 2007, 18:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 2 maja 2006, 18:11
Posty: 49
Post 
do "pr@del"

No własnie, b.dobrze że dokupiłeś pamięc to jest konieczne do Adorage.
I jeszcze jedno , nadal nie napisałęś jaka masz kartę graficzna (MB) ...??? ... !!!

_________________
Pozdrowienia.
Andrzej


wtorek, 10 kwietnia 2007, 18:25
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post 
Karte chyba 65Mb ale nawet nie wiem czy taka jest .

[ Dodano: Wto Kwi 10, 2007 7:48 pm ]
Symbol : NIVIDA GeFerce2 MX/MX 400


wtorek, 10 kwietnia 2007, 18:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 2 maja 2006, 18:11
Posty: 49
Post 
Witam Cię ponownie "pr@del"

No to mamy cały finał Twojego problemu >> juz teraz wyjasniony.

U Ciebie (z tej konfiguracji sprzętu o jakim pisałeś) >>> słabym punktem były:

- pamięc ( przy pinnacle 9 minimum 1000 MB, natomiast przy pinnacle 10 zalecane jest 1500 - 2000 MB)

- karta graficzna ( przy pinnacle 9 _128 MB, natomiast przy pinnacle 10 plus zalecana 256 MB (zeby prawidłowo pracowało HD i Vitascene!) )

ps.:
----
I tak całkowicie na marginesie to powiem Ci, że pracując w pinnacle 10 Plus -- najlepiej się pracuje na procesorach INTEL i kartach graficznych ATI.
Oraz żeby w kompie. były conajmniej dwa dyski twarde-fizyczne (nie partycje)
Przy pracy w pinnacle 10 plus zalecane jest >> miec zainstalowany pinnacle z systemem --bez internetu i nortonów itp..... (taka jest 10)

_________________
Pozdrowienia.
Andrzej


wtorek, 10 kwietnia 2007, 19:23
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post 
dzięki za rade i odpowiedź


wtorek, 10 kwietnia 2007, 20:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL