Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 10:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Heroglypk 2,5 w Pinnacle Studio 10,7 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 września 2006, 12:53
Posty: 14
Post Heroglypk 2,5 w Pinnacle Studio 10,7
Mam tylko krótkie pytanie
W Hero można zrobić fajne napisy wjazdy pasaże itp.. To co oferuje sam pinnacle to porażka. Jest chyba obliczony na to aby jako "tani" program był sprzedawalny a potem jak chce się naprawdę coś zrobić to jerst tylr dopłat że głowa boli. Mogli by w końcy zrobić dobry produkt. Ale do żeczy.
Może ktoś wie jak zrobić napis i wprowadzić go do filmu ale bez tła. Tzn żeby był widoczny naspis na "akcji" a nie jako wstawka np. na żółtym tle.


wtorek, 17 kwietnia 2007, 13:01
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4860
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Heroglypk 2,5 w Pinnacle Studio 10,7
sowa122 napisał(a):
Może ktoś wie jak zrobić napis i wprowadzić go do filmu ale bez tła. Tzn żeby był widoczny naspis na "akcji" a nie jako wstawka np. na żółtym tle.

Taki LINK ? Jeżeli taki, to wybierz literki na szachownicy.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 17 kwietnia 2007, 17:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 września 2006, 12:53
Posty: 14
Post 
Dzięki Widzę że można
Ale czy robi się to z poziomu pinnacla czy w hero i potem eksportuje w jakimś dziwnym formacie.
Bo przy instalacji zaznaczyłem żeby mi zrobił wtyczkę w pinnaclu ale ni cholery nie mogę tego znależć. Jest co prawda proDAD ale pokazuje się tylko adorage.
Może coś podpowiesz bo ja już nie mam pomysłów
A może jest gdzieś polska instrukcja do tego bałaganu


środa, 18 kwietnia 2007, 10:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Widać, że można, ale nie pytaj mnie, co i jak, bo nie ćwiczylem problemu.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


środa, 18 kwietnia 2007, 13:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 września 2006, 12:53
Posty: 14
Post 
Dzięki
To widzę że u mnie jest jakiś kwas bo nie mam tego tutaj Pokombinuję jeszcze to może znajdę jakiś guziczek który to uaktywni

Pozdrawiam

i najważniejsze że wiem że można


środa, 18 kwietnia 2007, 14:35
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4860
Lokalizacja: Tczew
Post 
sowa122 napisał(a):
Dzięki Widzę że można
Ale czy robi się to z poziomu pinnacla czy w hero i potem eksportuje w jakimś dziwnym formacie.

No a może po prostu:
- symbol kamery (ale ten nad timeline, obok symbolu głośniczka), nazywa się to otwieranie / zamykanie przybornika wideo
- klikamy na literką T z lewej strony okienka które nam wyskoczyło
- klikamy na tytuł nakładany
- a po prawej stronie...

Ależ proszę, nic takiego :wink:

sowa122 napisał(a):
A może jest gdzieś polska instrukcja do tego bałaganu

Tak, przycisk pomoc na górnej listwie na przykład, lub w katalogu Pinnacle na Twoim dysku.

_________________
最诚挚的问候


środa, 18 kwietnia 2007, 18:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL