Teraz jest środa, 17 lipca 2019, 06:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Ruchome tło menu w S10.7 - jak zrobić ? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 11 stycznia 2007, 09:40
Posty: 11
Post Ruchome tło menu w S10.7 - jak zrobić ?
Czy ktoś wie jak ustawić w tle menu dyskoweg DVD dowolny plik typu filmowego (avi, wmv) ?

Niby przy wyborze tła w okienku na liście wyboru pojawia się np. avi, ale po wejściu do folderów, gdzie są takie plili program ich nie widzi.

Pracuje na PS10.7


sobota, 21 kwietnia 2007, 23:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 15 kwietnia 2007, 21:11
Posty: 41
Post 
Pinnacle jako narzędzie do authoringu jest kiepski i toporny. Nie wiem dlaczego akurat u Ciebie nie widać tych plików, ale nawet mnie to nie dziwi. (zauważyłem że generalnie jest problem z dużymi plikami jako tło ale chyba takiego nie chcesz). Generalnie proponuje przygotować ruchome tło z wszystkimi efektami jakie potrzebujesz, skompilować do mpeg, a następnie w projekcie z menu wybrać jeden z szablonów gotowych i przerobić go na własne potrzeby wstawiając m.in przygotowanego mpega. A generalnie - proponuję Pinnacla używać wyłącznie do montażu - authoring w innym narzędziu. (dvdlab).

Pozdrawiam


niedziela, 22 kwietnia 2007, 07:50
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post 
pinnacle 10-ć bez problemowo to wykonuje , może nie w tej zakładce importujesz Obrazek
jeśli plik wideo w formacie mpg1 , mpg2/dvd , dv/awi . 25 klatek/sek powiedzmy czas trwania 5 minut , to pinnacle to zaimportuje w ciągu około 5 sekund . a jeśli w winnym foracie wideo i powiedzmy 29 klatek/sek pinnacle będzie to inportować około 2 minut .( renderowanie do ustawień projektu ) ta czynnoś włącza się w momencie zamykania edytora nakładki menu .

p.s. menu w wersji pinnacle 10,7 , zle działa , należy ściągnąć patche menu do 10,7 ze strony producenta . w wersji pinnacle 10,6 działa wszysko poprawnie


niedziela, 22 kwietnia 2007, 10:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 11 stycznia 2007, 09:40
Posty: 11
Post 
Coś jest nie tak. Mam wgranego patcha do 10.7.
W pomocy wyglada to jak na drugim screenie. U mnie jak na pierwszym.
Może konieczna jest jakś aktywacja ?

Dzięki za pomoc.


niedziela, 22 kwietnia 2007, 19:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 15 kwietnia 2007, 21:11
Posty: 41
Post 
jurekwejh miał na myśli patcha menu template do PS 10.7. Tam gdzie ściągałeś patcha do wersji 10.7 jest też patch o którym mówi jurekwejh.

Pozdrawiam

[ Dodano: Nie Kwi 22, 2007 8:53 pm ]
Chyba, że mówiąc o patchu do 10.7 masz na myśli właśnie poprawkę do Menu... W takim razie trzeba szukać dalej... Sprawdzałeś jak się zachowuje z mpegiem?


niedziela, 22 kwietnia 2007, 19:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 11 stycznia 2007, 09:40
Posty: 11
Post 
Właśnie przed chwila zapakowałem patcha, o którym piszesz.
Niestety...
Nic nie pomogło. Nie widzi ani avi ani mpg'a.

W każdym bądź razie dzięki za próbe pomocy.

Pzdr


niedziela, 22 kwietnia 2007, 20:37
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post 
uprzejmie proszę szanownych kolegów , którzy mają na swoim komputerze wersję pinnacle ; 10,01 , 10,2 , 10,50 , 10,52 no i 10,6 o potwierdzenie , że import podkładu ruchomego jest bezproblemowy , nie wykonasz tego na 10,7 lub będziesz mieć wiele problemów z tym .tak samo jsp efekty zle działają i wiele wiele innych rzeczy poprostu patche 10,7 wnosi wiele błędów i problemów . nie tak dawno było dokładnie opisywane co 10,7 robi za cuda czyli najwyższy patche nie zawsze jest najlepszy patche do pinnacle -- 10,8 to już masakra .najmniej problemów mamy na 10,6 , ale jeśli mamy wersję pinnacle 10,1 to instalujemy trzy patchy po kolei czyli 10,5 potem na niego 10,52 i na koniec 10,6 i taka wersja działa najlepiej .

p.s. jeśli posiadasz jakiekolwiek dodatkowe menu to pinnacle 10,7 po ich zainstalowaniu rozsypie pinnacle czyli naciskając na guzik utwórz menu program automatycznie się zamknie i napisze dwa komunikaty o podobnym znaczeniu czy wysłać błędy do producenta .moja sugestia odinstaluj 10,7 a pozbędziesz się wielu kłopotów o których nawet nie wiesz . o wielu się dowiesz a raczej je dopiero zobaczysz jak będziesz oglądać film na tv ( w projekcie będzie wszysko super ) a po przerenderowaniu i wypaleniu płytki będzię ( wiele epitetów wypowiedzianych :lol: )


niedziela, 22 kwietnia 2007, 21:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL