Teraz jest wtorek, 23 lipca 2019, 22:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Pinnacle Studio 11 Plus, Ultimate-opinie.......? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 18 stycznia 2006, 21:34
Posty: 61
Post Pinnacle Studio 11 Plus, Ultimate-opinie.......?
Witam,
czy ktos już miał okazję testować ten program?
Wiem że oficjalna praemiera rozpoczyna się dzisiaj lecz na allegro dostępne jest już w sprzedaży od kilku dni a wersji trial-owej jeszce nie widać.
Więc jeśli ktoś miał okazję testować proszę o pdzielenie się swoimi spostrzeżeniami na temat możliwości,stabilności itd... w porównaniu z poprzednimi wersjami.
Pozdrawiam

_________________
pablo0129


piątek, 11 maja 2007, 08:47
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post 
ja tylko wiem , że ultimate w sprzedaży dopiero od 17-go maja . na dzień dzisiejszy jest tylko pinnacle 11 plus dostępne .

p.s. narazie nie widać nigdzie patche 11,01 :lol:


piątek, 11 maja 2007, 16:25
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4751
Lokalizacja: Tczew
Post 
Ciekawa inicjatywa powstała na KSK. Kolega Andrzej otrzymał, jako przedstawiciel forumowiczów, jedenastkę do testowania. Powstałą szansa na niezależne, obiektywne i wnikliwe (znając kolegę Andrzeja) spojrzenie przed zakupem na ten program. Pewnie niedługo ktoś podrzuci wyniki tego niecodziennego testu :D .

EDIT
kowboj997 napisał(a):
Co ty kolego wypisujesz za farmazony

Szeryf wyluzuj, złość piękności szkodzi :wink: .

_________________
最诚挚的问候


Ostatnio edytowano niedziela, 13 maja 2007, 16:44 przez kotin, łącznie edytowano 1 raz

piątek, 11 maja 2007, 22:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 12 lutego 2007, 16:43
Posty: 247
Lokalizacja: wielkopolskie
Post 
Co ty kolego wypisujesz za farmazony-ten cały andrzej (wazeliniarz) to najwiekszy baran na tamtym forum.Mądrala od 7u bolesci ale jak ktos na takich dennych programach montuje no to co sie dziwic...

ps.pinnacle studio to program dla totalnych amatorów stworzony po to aby sobie posklejac swoje wypociny nagrane przy swoim domu bądz na wczasach.Jak ktos montuje tym wesela to tylko wspólczuje.To najgorszy program z mozliwych a juz 10 to napewno.Do żadnego programu nie są wypuszczane takie poprawki jak do studia i to w ilosciach zawrotnych które na dodatek praktycznie nic dobrego nie wnoszą.Edius czy premiere ok a cała reszta z nizszej półki to żenada.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D


Ostatnio edytowano sobota, 3 stycznia 2009, 12:12 przez kowboj997, łącznie edytowano 2 razy

niedziela, 13 maja 2007, 10:51
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post 
kowboj997 napisał ;
Cytuj:
pinacle studio to program dla totalnych amatorów
ja takim jestem :lol:
kowboj997 napisał ;
Cytuj:
swoje wypociny nagrane przy swoim domu bądz na wczasach
zapomniałeś dodać z wycieczek i uroczystości rodzinnych :lol:
kowboj997 napisał ;
Cytuj:
Edius czy premiere to ok a cała reszta z nizszej pólki to żenada

mnie stać na zakup programów z serii pinnacle ( orginały i mogę wkleić rachunki zakupu ) a czy ty możesz wkleić rachunek od Edius czy premiere :mrgreen: a może od pinnacle :oops:

_________________
Obrazek


niedziela, 13 maja 2007, 13:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
kowboj997 : pierwsza żółta kartka ...

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


poniedziałek, 14 maja 2007, 20:07
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4751
Lokalizacja: Tczew
Post 
Andrzej zakończył test. Praca w SD wypadła pomyślnie. zapowiada sie że Avid/Pinnacle się trochę zrehabilitował :mrgreen: . Test nie był robiony dla wysokich rozdzielczości. W materiałach promocyjnych obiecują pełną ich obsługę.

_________________
最诚挚的问候


sobota, 19 maja 2007, 12:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 4 maja 2007, 17:45
Posty: 10
Post 
Studi 11 plus rozpacz. Przy dodawaniu do projektu plików mp3, nieustannie się wiesza. Gdy udało mi sie zrobic film, zatrzymuje kiedy chce matriał przy zgrywaniu na kamerę. Ponadto nie chce wczytac utworzonego projektu. Porażka, czekam na patcha.


sobota, 26 maja 2007, 16:12
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post 
Romanesku napisał ;
Cytuj:
Porażka, czekam na patcha.
masz dziwne objawy , chyba dziwne pinnacle 11-cie masz . napisał bym odpowiedz , ale to była by wielka wskazówka dla tych co mają dziwne pinnacle . a co do patcha 11,1 to już jest , ale na oficjalnej stronie pokaże się lada dzień . a w jego zawartość wchodzi coś o czym zapomnieli inforamtycy . do twoich objawów dopisał bym jeszcze wiele innych o których nie wspominasz lub ich jeszcze nie zauważyłeś :mrgreen:
pr@del napisał w innym temacie , ale dotyczy tego samego ;
Cytuj:
Witam,

czy Pinnacla 11 będzie tak samo łatwo rozblokować jak pinnacla np. 9 ?

Czy to bedzie ten sam plik ?

odpowiedz NIE . a raczej tak naciskasz na efekt który chcesz odblokować , jest tam taka skrzyneczka - naciskasz na nią i się przenosisz na stronę gdzie możesz zakupić ten plugin .


sobota, 26 maja 2007, 17:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
kupiłem 11 ultimate . jako że ominełem 10 która była totalną klapą 11 sprawuje sie dużo lepiej i nie zauważyłem problemów z mp 3. vitascene - tego mi było trzeba nie wspominając przejść adorage .program jest stabilny zrobiłem godzinny film bez problemów.


niedziela, 27 maja 2007, 15:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 4 maja 2007, 17:45
Posty: 10
Post 
zpomniałem dodac że te błędy mam przy obróbce materiału High Definiton
, może przy obróbce materiału SD jest ok.


poniedziałek, 28 maja 2007, 19:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 11 września 2005, 01:29
Posty: 45
Post 
cały czas się zastanawiam czy kupić 11,

mam pytanie do jego posiadaczy?

czy warto?

czy jeśli 10 chodziła mi dobrze na kompie, to 11 tez bedzie tak samo chodzic, czy program potrzebuje lepszego kompa?


czy efekty ktore kupilem z 10 w pakiecie Titanium , czyli premium packi, HFX itp. ktore byly w gratisie w titanium beda dzialaly na 11 ??

dzieki za odp .

pozdrawiam


czwartek, 7 czerwca 2007, 22:17
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 2 sierpnia 2006, 14:49
Posty: 122
Post 
bardzo fajny program ale polski dystrybutor to jakies kpiny wyprawia.
Wydaje program a instrukcja ktora liczy prawie 300str jest po Angielsku - czyt. nie powinien taki program byc wogole dopuszczony do sprzedazy na Polski rynek.
Dobrze, ze jest chociaz na plycie to samo co w ksiazce ale w PL ale niepodaruje takiej olewki klientow.
Mimo tego, zakupilem wersje Ultimate ze swiadomoscia ze nie ma PL pisemnej instrukcji.

Moja przygoda z Pinnacle zaczela sie od 9-tki.
Ktos pisze, ze to program dla "kompletnych amatorow" - mimo to przerobil duzo nagran w tym rowniez i pare wesel (jako przysluga) i jakos zadowolenie jest. Przeciez nie trzeba wstawiac jakies fruwajace animacyjki, zawsze mozna poprzycinac i nie przesadzac z "bajerami" ale w sumie ja nie o tym napisalem w tym temacie tylko o fakcie ze byc "oryginalnym" to nie warto bo maja cie i tak w dupie.


środa, 11 lipca 2007, 23:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 4 maja 2007, 17:45
Posty: 10
Post 
Po zainstalowaniu patcha, problem z mp3 zniknął.Jest ok


środa, 18 lipca 2007, 08:10
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 00:37
Posty: 169
Post 
Jeżeli chodzi o tą "amatorszczyznę" odpowiedź jest prosta.
Znam wielu gości którzy twierdzą, że robią montaż w Ediusie, Premiere itp. a tak naprawdę robią to w Studio 9,10,11.
Przy robieniu wesel jest moda na prostotę filmu tzn. bez żadnych fajerwerków. Liczą się dobrze zrobione zdjęcia, odpowiednie pocięcie, stworzenie paru teledysków i tyle. I mozna to zrobić zarówno Studio jak i Premiere czy Ediusem. Kwestia tego czy ktoś się chce dalej rozwijać w montażu czy wystarczy mu to co umie. Jeżeli pracuje w studio i stwierdzi, że już wszystko w nim potrafi zrobić (bądź wymaga tego usługa) przesiada się na bardziej profesjonalne programy.

Podejrzewam, że nie jeden z Was zrobi lepsze wesele w Studio niż inny gość na Premiere czy Ediusie.

pozdrawiam


wtorek, 31 lipca 2007, 11:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL