Teraz jest niedziela, 21 lipca 2019, 23:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 popełnie harakiry jeżeli nie otrzymam pomocy 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 30 kwietnia 2007, 02:14
Posty: 5
Post popełnie harakiry jeżeli nie otrzymam pomocy
opisywałem wczesniej moj problem z pinnacle 10 z renderowaniem i zapisaniem filmu pisałem S O S otrzymałem wiele podpowiedzi i nic
kilku speców spędziło po kilka dni przy tym kompie i nic Wszyscy rozkładają
ręce twierdza ze wina programu pinnacle studio 10 Wydaje mi sie to niemożliwe Polski suport rozkłada rece.Czy jest jakis prawdziwy spec co mi Udzieli pomocy Zapłace za rozwiązanie problemu Nad tym kompem ludzie spedzili juz ze 300 godzin szukam naprawde mistrza Już przestałem wierzyć ze są tacy.Przeklinam dzien w którym kupiłem studio 10 kiedyś bawiłem się premierem ale teraz nie ma hfx zrobiłem film z wycieczki siedziałem tydzień i od pół roku prubuję go wypalić Znajomi nie wierzą ze kiedykolwiek go nagram na płytę PS nim popełnię harakiry to wszystkich bedę przez rok będę przestrzegał przed zakupem tego cuda pinnacla studio 10 Polski suport każe mi czekac na nowe sterowniki do geforce 8800 od pół roku nic nie robie tylko je zmieniam i nic Ci co dawno odpuscili po wielu nocach tego kompa twierdzą ze wina programu czyzby tak NAPRAWDE BYŁO pomocy opis mojego problemu znajdziecie wczesniej temat; pomocy sos


niedziela, 13 maja 2007, 23:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
kup se inny program :D i nie popelniaj harakiri

_________________
:mrgreen:


poniedziałek, 14 maja 2007, 08:17
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4750
Lokalizacja: Tczew
Post Re: popełnie harakiry jeżeli nie otrzymam pomocy
janusz777 napisał(a):
opisywałem wczesniej moj problem z pinnacle 10 z renderowaniem i zapisaniem filmu pisałem S O S otrzymałem wiele podpowiedzi i nic

Programy i sprzęt komputerowy często są kompatybilne inaczej. Owszem Studio Pinnacle'a jest grymaśne, ale nie tylko ono czasem odmawia współpracy z innym programem, lub elementem komputera. Nie wiem czy u Ciebie jest to kwestia karty graficznej, (tu porównaj LINK , a ja też z Nvidią, tylko że - 7800GS miałem spory kłopot), nie ważne. Jeżeli w Twojej konfiguracji sprzętowej, czy programowej Studio nie pracuje - zdarza się. To nie są drogie rzeczy - Kubańczyk ma rację. Studio sprzedaj na Allegro, a Ty kup Ulead Video Studio, lub Adobe Premiere Elements, (a jest jeszcze troszkę droższe Sony Vegas Movie).

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 14 maja 2007, 08:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 9 lutego 2006, 21:05
Posty: 44
Post 
miałem podobne kłopoty z pinnacle studio i stwierdziłem, że :
1. najnowsze patche
2. żadne AMD (?)
3. uwaga na sterowniki oraz kodeki

po wymianie sprzętu na D920 oraz grafikę ATI X800 jest lepiej, stabilność porównywalna z elements 3

Wyłącz renderowanie w tle, przyspieszenie sprzętowe i


poniedziałek, 14 maja 2007, 09:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
To ja widać jakiś selekcjonowany sprzęt posiadam jak w opisie i w PS pracuje w miare normalnie od patcha PS+10.6.
Procesor jest wykorzystywany poprawnie oczywiście mocniejszy byłby lepszy nie mniej przewaga Core2 nad AMD jest ale raczej przy kodwaniu niż przy samej edycji. Ludzie kupują masakryczne sprzęty a zapominają że edycja nieliniowa zaczyna się od dwóch dysków fizycznych w górę :).

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 15 maja 2007, 00:40
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 9 lutego 2006, 21:05
Posty: 44
Post 
W moim przypadku przygoda z PS wygladała tak jak w poscie, który sprowokował naszą dyskusję. Dokupienie RAM, dysku, grafiki, zmiana płyty z (...) na abit NF7 itd i nic, totalna porażka przy renderowaniu.
Dopiero zmiana platformy na intel uspokoiło sytuację.
Zauważyłem również,że na XP-64 działa to zdecydowanie lepiej
pozdrawiam


wtorek, 15 maja 2007, 08:00
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4750
Lokalizacja: Tczew
Post 
Pedro79 napisał(a):
To ja widać jakiś selekcjonowany sprzęt posiadam jak w opisie i w PS pracuje w miare normalnie od patcha PS+10.6.
...

Do niedawna miałem Athlona 3400+ na płycie 754 (!) i... również działało. Faktycznie dla Studia 10 najważniejszy jest: RAM (1GB najmniej) i minimum dwa dyski. No może jeszcze karta graficzna, bo Studio lubi. Miałem Radeony 9500 Pro, 1600 Pro i mam 1950 Pro. Wszystkie zachowywały sie dobrze. Procesor - przy edycji trwajacej kilka / kilkanaście godzin - zaoszczędzenie 30 minut na etapie kompresji do mpeg2 faktycznie nie jest priorytetem, (w każdym razie dla amatorskich zastosowań, a ja jestem typowym amatorem). Jednak brak kompatybilności się zdarza. U mnie kłopoty powodowała jakiś czas karta grafiki - 7800GS na AGP. czasem naprawdę trudno dojść jaki element coś wywala, dlatego poradziłem koledze wypróbowanie innego programu, bo to czasem prościej. Nie dlatego żebym wypierał się używania Pinnacle Studio :wink: . Lubię je mimo pewnych kłopotów, szczególnie z wersją 10. Uważam że to najlepszy chyba z założenia program edycyjny dla amatora. Ma bodaj największe możliwości i tylko grymasi czasem :mrgreen: .

Teraz próba odpowiedzi:
janusz777 napisał(a):
Komputer:
Płyta Asus Stricker, Karta Gigabite GeForce 8800 GTX x 2 szt.(SLI)- próby z jedną kartą nie ma żadnej różnicy, 4 dyski
C - RAPTOR 150 GB System - kładłem system na SATA 7200 400 GB bez efektów
D - Pliki dźwiękowe RENDER
E - Zapisywanie projektów
F - Pliki źródłowe
Pamięć 4 GB, (wyjęcie 2 GB nic nie daje)
Pliki źródłowe w postaci MPG2 pochodzą z kamery SONY SR 1 po konwersji oryginalnym programem SONY. Włożenie karty GeForce 7900 - efekty podobne.
Projekt w momencie próby zapisania jako plik w formacie mpg2 standard DVD wysypuje się po 15 minutach. Problem polega na systematycznym wzroście wartości pliku stronnicowania do wielkości 1,7 GB - wysypuje się przy 1,7. Piliki stronnicowania rosną w momencie zapisywania przejścia. Program oryginalny STUDIO 10.6 zainstalowałem PATCH-a 10.7, bez efektów, także PATCH-a 10.8 BETA - także bez efektów. Proszę o instrukcję, może ktoś wie jak należy poprawnie skonfigurować program. Dostałęm informację z polskiego suporta, że problem leży po stronie GeForce 8800 i że nie ma do nich właściwych sterowników obsługujących studio 10. Już nawet gotów byłem w to uwierzyć, ale inna karta GeForce 7900 nie dała żadnych efektów. Tak jak nadmieniłem wcześniej podstawowym problemem jest systematyczny wzrost podczas zapisywania projektu - wartości pliku stronnicowania. Może ktoś spotkał się z tym problemem wcześniej ?? Proszę o wszelkie sugestie, sprawdzę wszystkie możliwe podpowiedzi.

1 Pinnacle Studio, orginalny program Sony (cokolwiek to oznacza), każdy z programów inaczej zapisuje na dysku to samo DV, to samo mpeg2 i tak dalej. Bardzo często więc "produktów" jednego programu, nie czyta drugi program, bo mimo ze obsługuje dany format, to nie potrafi go przeczytać, gdy zapisany jest przez program konkurencji. Zwornikiem często są programy Uleada, które czytają "wszystko".
2 GF - trzeba sprawdzić, pamiętając że zamiana Nvidii na AMD/ATI i odwrotnie, to potencjalne kłopoty, nawet po dokładnym wyczyszczeniu systemu po sterownikach poprzednika.

Czemu nie przechwytujesz od razu w Pinnacle? Pytam, bo nie mam doświadczenia z Twoją kamerą. Zazwyczaj przechwyt w tym programie w którym bedzie montaż, niweluje większość kłopotów.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 15 maja 2007, 09:27
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 października 2005, 19:10
Posty: 67
Post 
Kotin zwrócił uwagę na ważną rzecz, otóż jeśli zamierzasz montować coś w PS to również przechwytuj w PS! Przerabiałem problem niekompatybilności DV zrzuconego w AP z montowaniem w PS. Po ponownym zgraniu materiału ale tym razem w PS wszelkie problemy ustąpiły.


wtorek, 15 maja 2007, 22:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 23 lutego 2007, 20:46
Posty: 11
Post 
Spróbuj wyprowadzić projekt do avi, a potem ten plik otwórz jako projekt. W moim przypadku to pomogła. To rozwiązanie połowiczne, ale jak bardzo chcesz coś nagrać to dobre i to. Mi pomogło odinstalowanie 10,7 i powrót do 10,6.


wtorek, 15 maja 2007, 23:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 30 kwietnia 2007, 02:14
Posty: 5
Post 
sprawdziłem wszystkie rady kolegów i ciągle nic.serdeczne dzięki za podpowiedzi czekam na mozliwe inne Nie zmieniełem tylko programu bo nie mam siły uczyc sie następnego Uparłem sie aby nagrać ten film w pinnacle chyba wiekszość mnie rozumnie To jest bardziej sprawa ambicji wiem ze sa lepsze programy ale czemu mam się poddać będe walczył do skutku może ktos sie znajdzie kto podpowie Z góry dzięki Postawię naprawdę duze piwo Czekam uratujcie mnie pred harakiri. please


czwartek, 17 maja 2007, 00:21
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4750
Lokalizacja: Tczew
Post 
janusz777 napisał(a):
sprawdziłem wszystkie rady kolegów i ciągle nic.

Hmmm, na pewno? Kartę od ATI już zdążyłeś wypróbować? :wink:
Skąpisz trochę informacji i dopiero teraz doczytałem ze zrozumieniem :mrgreen: , ze masz kamerę z zapisem AVCHD. Coś mi sie wydaje że Studio tego nie obsługuje po prostu, z definicji. Zdaje się że dopiero wersja 11 obsługuje ten format.
Widzę takie rozwiązania:
- Poczekaj chwilkę na wersję 11, (a chyba nawet można już kupić).
- Nagrywaj w mpeg2, bo podobno kamera ma taką możliwość.
Jeżeli znowu coś przegapiłem, to przepraszam.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 17 maja 2007, 07:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 23 lutego 2007, 20:46
Posty: 11
Post 
No to piwo podziałało mi na wyobraźnię. I sobie przypomniałem, że na samym początku miałem problemy żeby w ogóle pinnacle widziało moje mpg. Więc przepuściłem je przez uleag'a - raz jeszcze je wyprowadziałem do mpg (lub avi-nie pamiętam). No i ps już poprawnie odczytywało. Wykonaj taki manewr a będziesz wiedział czy aby faltycznie problem nie lezy po stronie materiału, nad którym pracujesz.
Wiem, że jak zwykle to rozwiązanie połowiczne, ale zawsze.


czwartek, 17 maja 2007, 15:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL