Teraz jest wtorek, 22 października 2019, 10:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Problem z Animacjami 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 21 lutego 2005, 19:57
Posty: 64
Post Problem z Animacjami
Witam mam problem z otoworzeniem animacji na pinnacle studio 10 plus wczesniej działały bez zarzutu ale chyba po zmianie dysku podczas gdy chce wlaczyc animacje na pinnacle to program sie wiesza.

Prosze o pomoc

Intel Pentium 3,00 GHz
1GB RAM DDR2
WD 3200YS SATA

_________________
...:Człowiek uczy się całe życie:...


poniedziałek, 14 maja 2007, 21:38
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post 
jeśli masz zainstalowane patche 10,7 to to normalny objaw :mrgreen:

_________________
Obrazek


poniedziałek, 14 maja 2007, 21:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 21 lutego 2005, 19:57
Posty: 64
Post Odp
No nie byłbym taki pewny bo probowałem na zwykłej 10 plus bez 10.7 i też nie chodzą a działały wczesniej a jak zainstaluje starą Studio 9 to chodzą bez problemu !!!

_________________
...:Człowiek uczy się całe życie:...


wtorek, 15 maja 2007, 10:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 15 kwietnia 2007, 21:11
Posty: 41
Post 
Zależy jeszcze, które animacje bo różnie to sie zachowuje. Dużo badziewiastych animacji np z declica na 9 działało ok a na 10 (te dla S10) potrfią zabić Pinnacla i nic im nie pomoże. Wersja 10.7 z kolei potrafi rozłożyć standardowe hfxy. Mało tego podczas montażu czasami tego nie widać od razu (błąd pojawia się na ułamek sekundy podczas przejścia) - pomaga wyłączenie renderowania w tle i zostawienie obliczeń na proces kompilacji. Część animacji potrafi podczas przejścia "rozciągnąć" się dwukrotnie w pionie - nie widać tego podczas podglądu w niskiej rozdzielczości - stąd warto sobie włązzyć podgląd w wysokiej - zaoszczędzi to rozczarowania i zmarnowanej pracy. A tak poza tym, nalepszym rozwiązaniem jest stosowanie sprawdzonych standardowych przejść i unikanie friłerowych rysowanych animacyjek.. :D

Pozdrawiam


wtorek, 15 maja 2007, 18:48
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post 
odpowiedz dla AJM - tam u góry są dwa pliczki wpis do rejestru i wyczyszczenie rejestru i ładnie tam pisze , że posiadacze pinnacle 10-ć są zobowiązani do tej instalacji pomaga ona przy prawidłowym działaniu .HFX 5,5 a HFX 6,0 to całkiem inna zasada działania .ktoś się kiedyś pytał czy w pinnacle 10-ć można mieć swój folder z przejściami . w pinnacle 9-ć wystarczy zrobić swój folder i wkleić pliki ale w HFX 6,0 musimy jeszcze zachaczyć do folderu PLUGIN w folderze PINNACLE10 i dopiero przejść do folderu HFX6,0 i zrobić swój folder ale nie w EFEKTACH inaczej najlepiej wgrać sobie jedno przejście DELICE i popatrzeć co gdzie się zainstalowało , i najważniejsze instalujemy pojedyńczo a nie otwieramy kilka i potem naciskamy na OK.

odpowiedz dla Iroman - pinnacle 10,50 , 10,52 i oczywiście 10,6 przyjmuje wszelkiego rodzaju animacje przez edytor HFX . dobrą stroną jest to , że możemy się poruszać po programie ( widoczny pasek renderowania ) a jeśli tylko wkładamy na linię czasu animację to pinnacle 10 wykonuje to poza ekranem ( renderowanie do ustawień projektu ) objawia to się dziwnym objawem , pinnacle robi wrażenie , że się zacieło . przy twojej konfiguracji sprzętu jaki widnieje jeśli animacja trwa 30 sekund pinnacle będzie w bezruchu około 1,5 minuty . zdenek79 dał ci złotą radę na forum k.s.k - zamiana do formatu dv/awi . włożenie takiej animacji na linię czasu trwa ułamek sekundy . piszesz że w pinnacle 9-ć działa ci to bezproblemowo - zgodzę się z tobą bo widzisz pasek renderowania i jesteś pewien że jest OK. a pinnacle 10-ć robi ci to poza ekranem i ty myślisz że się zacieło . chyba , że coś innego się u ciebie dzieje . a co do pinnacle z patche 10,7 to pinnacle się naprawdę w tym momencie zacina , albo pokazuje napis , że nie obsługuje tego formatu lub po prostu nie jesteś wstanie przenieść na linię czasu animacji .


wtorek, 15 maja 2007, 20:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 15 kwietnia 2007, 21:11
Posty: 41
Post 
hmmm... jakie pliczki? Bo jezeli chodzi o declic'a to są owszem - instalator HFXów -chyba sie nazywa InstallHfx.exe który należy sobie podmienić z oryginmałem i załatwia on sprawę "niesłusznie" zablokowanych przejsć, oraz bat z dwoma komendami usuwającymi wpisy w katalogu rtfx'ów (a nie rejestru) EditorCache i chyba EffectCache, oraz całą bandę plików xml - z podkatalogu rtfxów hfxxml. O ile IntallHfx.exe pomaga w wikszości problemów z "kłódkami" w przejściach o tyle nie rozwiązuje ich błędnego działania (niektórych). No chyba że mówisz o zupełnie innych pliczkach to czekam na szczegółowszą ich lokalicję "u góry" bo chętnie bym sobie rejestr potraktował takimi czyścicielami skoro mogą pomóc....

Pozdrawiam


wtorek, 15 maja 2007, 20:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post HFX
prawidłowe działanie przejść HFX w wersji 6,0 głównie zależy od karty graficznej . sam kiedyś walczyłem z moim zdaniem uszkodzonymi przejściami rozwiązanie było proste karta ATI X-1600 256mb i jest dobrze . a co do przejść HFX to już z nich zrezygnowałem na rzecz innych pluginów .wiem , że ten pliczek jest do czegoś innego ( pomaga w prawidłowym odblokowaniu a raczej przyjęciu kluczy na przejścia HFX ) , ale jeśli mamy odblokowane przejścia HFX vol1 , vol2 i vol3 ( z kłódek ) i przejścia nam się rozpadają to warto to jeszcze zainstalować http://cdn.pinnaclesys.com/SupportFiles ... olumes.exe
instalowałem to obowiązkowo ponieważ powiedzmy na nie wszyskich efektach HFX wyświetlały się wszyskie elementy . jeśli dobrze pamiętam powiedzmy w weselnych - zamiast przelatujących chmurek przelatywały mi białe prostokąty .


środa, 16 maja 2007, 00:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL