Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 10:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Problem ze zgraniem materiału w jakości HD 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 10 czerwca 2007, 14:04
Posty: 28
Post Problem ze zgraniem materiału w jakości HD
Witam, Proszę o pomoc od niedawna zajmuje się edytowaniem materialu video. Mam problem z plikiem mpg w jakości HD po ukończeniu tworzenia filmu. Mianowicie ,"przycina" głos i wideo . Irytuje mnie to ponieważ tworzenie filmu w jakości HD zajmuje sporo czasu a efekt nadaje się do kosza.Próbowałem odtwarzać plik w kilku różnych odtwarzaczach międzyinnymi w instant cinema.W tym odtwarzaczu grafika chodzi poprawnie ale bez głosu . Nie wiem czy to brak jakiegoś kodeka czy bŁąd w Pinnacle?

BARDZO PROSZĘ O POMOC.
DZIĘKI


poniedziałek, 11 czerwca 2007, 13:51
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Fajnie byłoby, gdybyś napisał jakimi parametrami charakteryzuje się twój komputer. Znalazłem taki gdzieś PDF, który określa jakoby minimalne parametry komputera do pracy w standardach DV jaki i HD:

Intel® Pentium® 4 1.4GHz processor for DV (Pentium 4 3.4GHz processor for HDV; dual Intel Xeon 2.8GHz processors for HD; SSE2-enabled processor required for AMD® systems)
Microsoft® Windows® XP Professional or Home Edition with Service Pack 2
512MB RAM for DV; 2GB RAM for HDV and HD
4GB available hard-disk space for installation
Dedicated 7,200 RPM hard drive for DV and HDV; striped disk array (RAID 0) for HD
Microsoft DirectX-compatible sound card (multichannel ASIO-compatible card for surround sound)
DVD-ROM drive for installation
DVD+-R burner for DVD creation
1,280x1,024 video display with 32-bit color adapter
OHCI-compatible IEEE 1394 video interface card for DV and HDV


poniedziałek, 11 czerwca 2007, 14:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 10 czerwca 2007, 14:04
Posty: 28
Post Dell Dimension E521
Amd athlone 64*2 dual core 4600+ 2,41ghz 2GB RAM karta graficzna ati radeon X1300/1550 series dysk twardy 300gb


poniedziałek, 11 czerwca 2007, 15:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL