Teraz jest sobota, 19 października 2019, 22:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 proDAD 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 10 czerwca 2007, 14:04
Posty: 28
Post proDAD
jak tego używać? czy konieczne jest odblokowanie tej funkcji żeby używać Adorage? Chociaż w dalszym ciągu nie mogę sobie pradzić z plikiem mpg w jakości HD (porzedni mój post) :?: :arrow:


środa, 13 czerwca 2007, 16:29
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
pytasz się odpowiadając sobie sam na pytania :| na jedno i na drugie trzeba kluczyka-aktywacji ( w jaki sposób płytę wypaliłeś :roll: ) chyba że coś pomieszałeś i nie masz HD a tylko myślisz , że masz :lol: a jeśli już masz to czy twoja karta obsługuje ten format ja musiałem zainstalować sterowniki aby obsługiwała wpełni :idea:

_________________
Obrazek


środa, 13 czerwca 2007, 16:55
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 10 czerwca 2007, 14:04
Posty: 28
Post 
Dell Dimension E521 :roll:


Amd athlone 64*2 dual core 4600+ 2,41ghz 2GB RAM karta graficzna ati radeon X1300/1550 series dysk twardy 300gb
możesz napisać jakie sterowniki i skąd je pobrałeś?

Mógłbyś też zerknąć na mój poprzedni post?PROSZE .tam opisałem mój problem. :lol:


środa, 13 czerwca 2007, 18:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Zainstaluj sobie najnowsze sterowniki od ATI. Pozaty musisz sie dowiedzieć czy ten procesor graficzny obsługuje wspomaganie dekodowania HD. I jeszcze jedno: w jakim formacie zapisujesz ten film?

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 13 czerwca 2007, 18:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 10 czerwca 2007, 14:04
Posty: 28
Post 
mpg2 HD


Gdzie to sprawdzić czy procek obsługuje ten format?


środa, 13 czerwca 2007, 18:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
także na stronie ATI - poszukaj opisu tego prcesora graficznego.

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 13 czerwca 2007, 18:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 10 czerwca 2007, 14:04
Posty: 28
Post 
ok.
czy podczas insalacji nowego sterownika najpierw musze odinstalowac stary , czy system sam go zastapi?


środa, 13 czerwca 2007, 19:52
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
zainstalowałęm tylko sterowniki które były w kpl. do komputera , ale uwzględniłem obsługę formatu HD . audio i wideo i nic więcej . szpece od sterowników zaraz tobie podpowiedzą gdzie to przestawić ja przy instalacji . test na pinnacle 11-cie wypadł pozytywnie . z braku odtwarzacza utworzyłem plik i odtworzyłem w koputerze w programie Power DVD na tv i komputerze było OK. z wideo i audio .

p.s. panowie podpowiedzcie gdzie to przestawić aby obsługiwał koledze sprzęt , choć na HD w pinnacle aby to wykonać trzeba kluczyka lub :mrgreen: ???? u mnie musiałem zainstalować programik audio Realtek HD Audio-karta audio sterowniki podstawowe ale przy instalacji muszę to zaznaczyć , że też się ma zainstalować .


środa, 13 czerwca 2007, 23:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
to ja proponuje aby sprawdził w Media Player Classic (rozprowadzany z Quick Time Alternative) ponieważ on posiada bardzo dobry (czyt. szybki) dekoder MPEG2 - mam Athlona 64 X2 4000+ i podczas odtwarzania MPEG2 1920x1080 29.976 fps zużycie procesora wynosi 7-8% :D

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 14 czerwca 2007, 09:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 10 czerwca 2007, 14:04
Posty: 28
Post 
Królik STRZAŁ W DYCHE !!!!!!!!!!!!!!!!
WIELKIE DZIEKI!!!!!!!!!
NIEMNIEJ JEDNAK KILKA RAZY PODCZAS TWORZENIA FILMU(PRODUKT FINALNY) PRZYCINALO,ALE TO CHYBA BŁĄD PODCZAS ZAPISU-NIE WIEM.BO ZA DRUGIM RAZEM PLIK ZOSTAL UTWORZONY POPRAWNIE.

ZAINSTALOWAŁEM REALTEK HD PLIK ODTWARZAM W MEDIA PLAYER CLASSIC BEZ NAJMNIEJSZYCH CIĘĆ.

JESZCZE RAZ WIELKIE DZIEKI!!!!!!!!!! :D


czwartek, 14 czerwca 2007, 17:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL