Teraz jest wtorek, 19 listopada 2019, 04:05




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Efekty w pinnacle 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 22:55
Posty: 60
Lokalizacja: Warszawa
Post Efekty w pinnacle
Witam zainstalowalem pinnacle 10,6 z latka 10,7 i mam problem po edycji filmu z kamery sony hc-44 na avi dv lub dvd potem w momencie odtwarzania filmu w tym czasie gdzie jest jakis efekt obraz miga przejscie znika i obraz juz jest dobry, sprawdzalem na drugim komputerze wiec to nie kodeki czego to moze byc winna>????

moj pc
e6600 c2d 2.4ghz
ocz 2gb ramu 800mhz
asus 5pw dh deluxe
asus 8800gts 320mb
600gb hdd sata2


czwartek, 21 czerwca 2007, 16:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 22 stycznia 2006, 20:57
Posty: 37
Post 
Mam takie pytanie poczekałeś jak się efekty wyrenderują w tle taki zielony pasek na osi czasu, a po drugie nie polecał bym tej łatki 10.7

_________________
AMD 64/3000+,1x80GB+1x200GB, 2x512:+256 RAM , GF 5500 FX , WIN XP SP2, STUDIO+ 10.5full,10.5.2


czwartek, 21 czerwca 2007, 20:25
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 22:55
Posty: 60
Lokalizacja: Warszawa
Post 
tak poczekalem do konca zapisu i dzieje sie tak na dvd i na avi czy jest z tego jakies wyjscie??


czwartek, 21 czerwca 2007, 21:47
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1475
Post 
Mariusz74 napisał ;
Cytuj:
a po drugie nie polecał bym tej łatki 10.7
ja też się pod tym podpisuję :lol: jeśli chcesz używać efekty RTFx lub HFX wiele z nich będzie działać niepoprawnie na 10,7 jeden z objawów to migotanie . ale bardziej to wygląda na niewydolność kart graficznej lub brak aktualizacji sterowników . jeśli masz nadal nie rozwiązany ten problem to napisz na jakich efektach to się dzieje HFX czy RTFx , jeśli RTFx to napisz nazwę pluginu - na wersji 10,7 kilka z nich jest walniętych przez ten patch . najlepiej zostać na 10,6 lub ( nie sprawdzałem 10,8 ) jeśli chcemy używać efekty . patche 10,7 wnosi więcej złego niż dobrego :roll:


piątek, 22 czerwca 2007, 10:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 11 maja 2005, 20:16
Posty: 20
Post 
Czy wszystkie przejścia? Czasami pomaga obcięcie po kilka klatek na początku i końcu.


piątek, 22 czerwca 2007, 11:00
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 22:55
Posty: 60
Lokalizacja: Warszawa
Post 
jurekwejh napisał(a):
Mariusz74 napisał ; ja też się pod tym podpisuję :lol: jeśli chcesz używać efekty RTFx lub HFX wiele z nich będzie działać niepoprawnie na 10,7 jeden z objawów to migotanie .


czyli najbardziej wygląda ze to latka

jurekwejh napisał(a):
ale bardziej to wygląda na niewydolność kart graficznej lub brak aktualizacji sterowników .


no z tym to raczej odpada ponieważ sprawdzałem na drugim kompie i tez jest tak samo. Poza tym mam najnowsze sterowniki z nVidia.com do 8800gts 320mb karta jest nowa, i mam xp ze wszystkimi latkami.

Adam Szczepaniak napisał(a):
Czy wszystkie przejścia? Czasami pomaga obcięcie po kilka klatek na początku i końcu.


tak wszystkie przejścia i napisy początkowe takie są migotała

Postanowiłem ze odinstaluje pinnacle 10 usunełem wszytko z nim związane i zainstalowałem pinnacle 11 i działa teraz jest ok:) wiec zostaje przy tym.


piątek, 22 czerwca 2007, 11:35
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1475
Post 
deejaymario napisał ;
Cytuj:
Postanowiłem ze odinstaluje pinnacle 10 usunełem wszytko z nim związane i zainstalowałem pinnacle 11 i działa teraz jest ok:) wiec zostaje przy tym.
ale usuń co do jednej sztuki pliki i foldery po 10-ce - najlepiej format jeśli jest możliwy i dopiero teraz zobaczymy niezawodność i szybkość działania 11-ki . choć jednaska ma malutkie błędy , ale to pierdoły w porównaniu z 10-ką . i podejrzewam , że 11,2 to w całości już uzupełni choć osobiście 11,1 nawet nie instalowałem ze względu , że to beta . poczekam na oficjalny :mrgreen:
odradzam instalacji Patcha o nazwie R . NAWET TWÓRCY się przyznali że to lipa i robi tylko problemy :mrgreen:


piątek, 22 czerwca 2007, 11:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 22:55
Posty: 60
Lokalizacja: Warszawa
Post 
jurekwejh napisał(a):
... i podejrzewam , że 11,2 to w całości już uzupełni choć osobiście 11,1 nawet nie instalowałem ze względu , że to beta . poczekam na oficjalny :mrgreen:
odradzam instalacji Patcha o nazwie R . NAWET TWÓRCY się przyznali że to lipa i robi tylko problemy :mrgreen:


zainstalowałem tylko 11 bez żadnych patchów i działa narzazie ok właśnie edytuje drugi filmik i narazie bez problemu ale nie dodawałem jeszcze własnych dziwęków, mam nadzieje ze wszystko będzie ok. A format narazie mam niemożliwy wiec działam tak jak jest. Pytanie trochę nie na temat czy studio 11 lepiej działa na vista czy xp??


piątek, 22 czerwca 2007, 11:58
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1475
Post 
mam XP co się dzieje na viscie nic nie wiem i chyba szybko sobie visty nie kupię ( po co zmieniać konia jeśli stary dobrze ciągnie :lol: )a może dla tego , że wiele dodatków do pinnacle które mam są napisane pod XP .
a ja "R" zainstalowałem i poznałem jego problemy , teraz czeka na mnie przeinstalowanie pinnacle 8O ale mi się nie spieszy :P


Ostatnio edytowano piątek, 22 czerwca 2007, 12:06 przez jurekwejh, łącznie edytowano 1 raz

piątek, 22 czerwca 2007, 12:00
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 22:55
Posty: 60
Lokalizacja: Warszawa
Post 
jurekwejh napisał(a):
a ja "R" zainstalowałem i poznałem jego problemy , teraz czeka na mnie przeinstalowanie pinnacle 8O ale mi się nie spieszy :P


tak więc mamy żywy przykład żeby tego nie instalować:)


piątek, 22 czerwca 2007, 12:03
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1475
Post 
kto czekał na 11,1 to już jest od dziś :lol:

http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/u ... =documents

przed ściągnięciem zwracamy uwagę na jaki system 8O


piątek, 22 czerwca 2007, 19:52
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 22:55
Posty: 60
Lokalizacja: Warszawa
Post 
a czy już ktoś instalował 11,1 i nie miał z tym problemu?? czy warto instalować??


piątek, 22 czerwca 2007, 22:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 10 czerwca 2007, 14:04
Posty: 28
Post 
instalowalem 11.1 bo chaczylo mi mp3.-odsylam do tematu- teraz smiga bez problemu. Pozatym jest ok.


środa, 27 czerwca 2007, 00:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 22:55
Posty: 60
Lokalizacja: Warszawa
Post 
oki dzięki za link do tematu, niestety ale teraz mam problem z dźwiękiem ale inny na niektórych klipach dźwięk jest przyspieszony


środa, 27 czerwca 2007, 08:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL