Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 23:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 wypalanie płytki w pinacle pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post wypalanie płytki w pinacle pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mam problem z pinacle 9 nie chce mi nagrac zawartosci na płytke.
Wszystko idzie ok a po nagraniu żaden sprzęt nie chce tego otworzyc!
Prosze o podpowiedzi!!


sobota, 28 lipca 2007, 20:34
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 czerwca 2004, 16:01
Posty: 41
Post 
Nie wszystko idzie ok. skoro po nagraniu żaden sprzęt tego nie odtwarza.Jakbyś napisał jakie stosujesz ustawienia to może recepta by się znalazła a tak na zasadzie domysłu to trudno powiedzieć. A tak wogóle to na płytce jest jakiś zapis?


sobota, 28 lipca 2007, 21:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mam format wyjściowy DVD, najlepsza jakosc wideo, nagraj bezposrednio na dysku, stała i szybkosc zapisu auto. to sa moje ustawienia jakie dałem w pinacle. Na płytce istnieje jakiś zapis. Ale żaden otwarzacz tego zapisu nie widzi.

[ Dodano: Nie Lip 29, 2007 1:07 pm ]
A jeszcze chciałem dodac że na płytkach CD wszystko jest ok.


niedziela, 29 lipca 2007, 11:46
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4858
Lokalizacja: Tczew
Post 
Przyczyn może być sporo:
- za szybki zapis nagrywarki, ustaw mniejszą szybkość, a nie auto
- złe płytki - każda nagrywarka "lubi" inne
- zła nagrywarka
- nietrafienie z bitrate przy długim projekcie - jakość ustaw auto
- błędy przy zapisie przez niezdefragmentowany dysk
Opisz sprzęt i podaj więcej szczegółów, wersję Studia 9 i co dokładniej robisz...
PS Pinnacle jest narowisty, to prawda, ale i tak trzeba się postarać, żeby tak całkiem nic nie było widać z nagranej płytki :mrgreen:

EDIT
Janoo napisał(a):
Pinnacle Studio od zawsze miało "skopany" moduł nagrywania płyt.

Nie zawsze. Kilka lat nagrywałem płytki DVD w Studio 8,12,7, wielu kolegów w 9,30 / 9,35 i nie mieli większych kłopotów. W Studio 10+ owszem, sam takie kłopoty miałem.

_________________
最诚挚的问候


Ostatnio edytowano niedziela, 29 lipca 2007, 17:05 przez kotin, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 29 lipca 2007, 14:00
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2005, 16:26
Posty: 110
Lokalizacja: Śląsk
Post 
Pinnacle Studio od zawsze miało "skopany" moduł nagrywania płyt.
Najlepsza rada : nagrać obraz płyty (katalog Video_ts) na dysku, a następnie wypalić taki materiał w Nero ustawiając DVD-Video.

Pozdro :)


niedziela, 29 lipca 2007, 14:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Janoo czy mógłbyś mi dokładnie wytłumaczyc jak to sie robi??


niedziela, 29 lipca 2007, 14:44
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 15 kwietnia 2007, 21:11
Posty: 41
Post 
Opcja "Utwórz zawartość, ale nie nagrywaj". Tak utworzoną zawartość na dysku HDD (VIDEO_TS) nagraj na płytkę np. za pomocą nero, wybierając kompilację DVD Video. Jeżeli nie tworzysz filmu jako typowe dvd z menu w pinnacle, to w ogóle nagraj plik wyjściowy jako mpg z jakoscią dvd i zgraj go na płytę cd/dvd.


niedziela, 29 lipca 2007, 19:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL