Teraz jest sobota, 19 października 2019, 19:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Projekt jest zbyt duży... 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 lipca 2004, 19:11
Posty: 24
Lokalizacja: Pomorze
Post Projekt jest zbyt duży...
Pinnacle sprawił mi kolejną niespodzianką, mam projekt (czas ok. 1 godziny, 20 minut), po przełączeniu na Tworzenie filmu wyświetla mi następujący komunikat:

Obrazek

pomimo tego że na dysku jest wolnego miejsca ok 70Gb.. :?

_________________
----------------------
FURIOUS.PL Tuning & Motoryzacja - http://www.furious.pl


poniedziałek, 30 lipca 2007, 09:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post 
witam
Z tego co widzę na screen'ie to chodzi o dysk DVD, chyba próbujesz zapisać na dysku DVD, który już jest częściowo zapisany.
pozdrawiam

_________________
Core2Duo E4400/2GBRam Dual Geil/480GBHDD/geforce7600GS
JVC GR-D73/SoonyHC96E/ AP1.5


poniedziałek, 30 lipca 2007, 11:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 22:30
Posty: 309
Post 
Pinnacla nie używałem już jakiś czas więc sporo też zapomniałem ale wydaje mi się że zakładka w której jesteś a konkretniej opcja w tej zakładce "dysk" wcale nie wskazuje na to że film ma być wyrenderowany na dysk twardy tylko na płytę VCD/DVD. Sprawdź w ustawieniach czy prawidłowo rozpoznany jest nośnik oraz kompresja.
Jeśli wyrenderować film na dysk twardy to użyj opcji AVI lub MPEG.

Być może coś bardziej rzeczowego napiszą Ci forumowicze na co dzień korzystający z Pinnacle.


poniedziałek, 30 lipca 2007, 11:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 lipca 2004, 19:11
Posty: 24
Lokalizacja: Pomorze
Post 
Nie, ponieważ próbuję stworzyć film jako sam obraz na dysku twardym (bez wypalania - w stacji nawet nie znajduje się płyta dvd). Co najciekawsze - problem znika i to całkowicie po usunięciu stworzonego menu dla filmu! Film normalnie zostaje przeliczony.. Ktoś wie o co może mu chodzić?

_________________
----------------------
FURIOUS.PL Tuning & Motoryzacja - http://www.furious.pl


poniedziałek, 30 lipca 2007, 18:11
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post 
Wyjdź jeszcze raz od projektu utworzonego w DV i jakość konwersji na mpeg2 / DVD ustaw auto.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 31 lipca 2007, 08:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 lipca 2004, 19:11
Posty: 24
Lokalizacja: Pomorze
Post 
kotin napisał(a):
Wyjdź jeszcze raz od projektu utworzonego w DV i jakość konwersji na mpeg2 / DVD ustaw auto.


nie z bardzo chyba zrozumiełam, ale czy chodzi o Jakość wideo / Użycie dysku w Ustawieniach Tworzenia filmu? Jesli tak to jest wlasnie ustawiony na Automatyczne

_________________
----------------------
FURIOUS.PL Tuning & Motoryzacja - http://www.furious.pl


wtorek, 31 lipca 2007, 09:23
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post 
No niestety właśnie o tym myślałem. To nie mam pomysłu. Przeanalizuj jeszcze gdzie co Studio zapisuje. Jeżeli cokolwiek zapisuje na C: to wyczyść i wskaż inne miejsce. Niestety na jakiś czas sie rozstałem ze Studiem, nie pomogę konkretniej.
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 31 lipca 2007, 10:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 lipca 2004, 19:11
Posty: 24
Lokalizacja: Pomorze
Post 
kotin napisał(a):
No niestety właśnie o tym myślałem. To nie mam pomysłu. Przeanalizuj jeszcze gdzie co Studio zapisuje. Jeżeli cokolwiek zapisuje na C: to wyczyść i wskaż inne miejsce. Niestety na jakiś czas sie rozstałem ze Studiem, nie pomogę konkretniej.
pozdrawiam


Jeśli zapisuje na C: to na pewno w folder "...\Moje dokumenty\Pinnacle Studio" ale tam raczej dużych plików nie robi choć nie wiem jak podczas renderowania bo nigdy nie sprawdzałem.. Dało mi to trochę do zastanowienia bo akurat na dysku C: mam partycje FAT (na pozostałych NTFS)...

_________________
----------------------
FURIOUS.PL Tuning & Motoryzacja - http://www.furious.pl


wtorek, 31 lipca 2007, 19:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2005, 16:26
Posty: 110
Lokalizacja: Śląsk
Post 
Sprawdź w ustawieniach na zakładce Edycja gdzie masz utworzony katalog plików tymczasowych Auxiliary Files. Być może jest on na partycji, na której brakuje miejsca.

Pozdrawiam :)


wtorek, 31 lipca 2007, 20:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 lipca 2004, 19:11
Posty: 24
Lokalizacja: Pomorze
Post 
Janoo napisał(a):
Sprawdź w ustawieniach na zakładce Edycja gdzie masz utworzony katalog plików tymczasowych Auxiliary Files. Być może jest on na partycji, na której brakuje miejsca.

Pozdrawiam :)


No niestety jest on na tym samym dysku co cały projekt, więc z dużą ilością miejsca...

_________________
----------------------
FURIOUS.PL Tuning & Motoryzacja - http://www.furious.pl


wtorek, 31 lipca 2007, 21:25
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2005, 16:26
Posty: 110
Lokalizacja: Śląsk
Post 
Jeśli jakość jest ustawiona na "automatycznie" to na ikonie dysku przy kompilacji powinno być zajęte w 100%, a na obrazku, który wstawiłeś widać co innego. Być może program źle to oblicza (co w kapryśnym Studio nie należy do rzadkości). Spróbuj ustawić ręcznie inną wartość i zobacz co się dzieje. Ja osobiście ustawiam "najlepsza jakość wideo", a następnie taki obraz konwertuję na 4,7GB DVD Shrink`iem.

Pozdro*


wtorek, 31 lipca 2007, 21:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 lipca 2004, 19:11
Posty: 24
Lokalizacja: Pomorze
Post 
Janoo napisał(a):
Jeśli jakość jest ustawiona na "automatycznie" to na ikonie dysku przy kompilacji powinno być zajęte w 100%, a na obrazku, który wstawiłeś widać co innego. Być może program źle to oblicza (co w kapryśnym Studio nie należy do rzadkości). Spróbuj ustawić ręcznie inną wartość i zobacz co się dzieje. Ja osobiście ustawiam "najlepsza jakość wideo", a następnie taki obraz konwertuję na 4,7GB DVD Shrink`iem.

Pozdro*


przypuszczam że program robi jakieś dziwne obliczenia, co do najlepszej jakości to komunikat pada ten sam.. ale po wybraniu np. opcji płyty dvd 8,5Gb jest już 100% jakości.. Ile trwa taka kompresja Shrinkerem?

_________________
----------------------
FURIOUS.PL Tuning & Motoryzacja - http://www.furious.pl


wtorek, 31 lipca 2007, 22:33
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2005, 16:26
Posty: 110
Lokalizacja: Śląsk
Post 
Właśnie tak to robię jak opisałeś: ustawiam na DVD DL 8,5GB z najlepszą jakością. A DVD Shrink "przerobi" taki materiał na 4,7GB w niecałe 20min (na kompie A64 3200+ 1GB ramu). Ważne aby ustawić materiał źródłowy i wyjściowy na innych dyskach (nie partycjach! ), bo wtedy głowica dysku tak nie szaleje no i program robi to szybciej.

Pozdro :)


środa, 1 sierpnia 2007, 21:39
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 lipca 2004, 19:11
Posty: 24
Lokalizacja: Pomorze
Post 
Janoo napisał(a):
Właśnie tak to robię jak opisałeś: ustawiam na DVD DL 8,5GB z najlepszą jakością. A DVD Shrink "przerobi" taki materiał na 4,7GB w niecałe 20min (na kompie A64 3200+ 1GB ramu). Ważne aby ustawić materiał źródłowy i wyjściowy na innych dyskach (nie partycjach! ), bo wtedy głowica dysku tak nie szaleje no i program robi to szybciej.

Pozdro :)


oki tak spróbuje niebawem.. a co tych dysków to masz tu na myśli dvd shrinkera tzn. plik z 8,5 na jednym dysku a konwertowanie na 4,7 na drugi?

_________________
----------------------
FURIOUS.PL Tuning & Motoryzacja - http://www.furious.pl


środa, 1 sierpnia 2007, 22:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL