Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 20:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Jak zrobić 4 nakładki w pinnacle 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 marca 2006, 15:40
Posty: 93
Post Jak zrobić 4 nakładki w pinnacle
Chciałbym narzucić 4 nakładki na ekran - wszystkie 4 klipy muszą być odtwarzane w tym samym czasie. Czy jest to możliwe w pinnacle 11?

W Ulead Video studio mogę zrobić to bez problemu, a w pinnacle nie wiem jak to zrobić (z tego co widzę to da się tu zrobić tylko 2 nakładki w tym samym czasie)

Proszę o pomoc i poradę.


poniedziałek, 6 sierpnia 2007, 19:06
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 maja 2004, 08:00
Posty: 18
Lokalizacja: Poznań
Post 
Jest na to sposób w Pinnacle.
Faktycznie można nałożyć tylko dwa obrazy. Zatem nałóż dwa i je zrenderuj do pliku, najlepiej do jakiegoś bez kompresji.
Potem nałóż w nowym projekcie pozostałe dwa na siebie i zrenderuj jak wyżej.
Na koniec nałóż dwa zrenderowane pliki które w sumie dadzą 4 obrazy w jednym.
Jest to sposób trochę chory ale dający efekt jak się ktoś przyłoży.

_________________
Mój wymiatacz: Gigabyte M61P-S3, AMD Athlon 64 X2 6000+, 4x250GB RAID, 2Gb RAM, PLEXTOR PX216, GeForce 7600 GS Gigabyte Turbo Force Silent Pipe, Chieftec 430W... i nie mam problemów z Pinnacle :-)


czwartek, 23 sierpnia 2007, 21:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Pinnacle Studio Plus poradzi sobie z trzema ruchomymi obrazami warunek że trzeci obraz musi być zaimportowany beż dźwięku (najzwyklej na ścieżkę tekstu). Mając trzy renderujesz do pliku najlepiej AVI(DV) i dodajesz w drugim renderingu 4 klip.
Ewentualnie jezeli masz opanowanego edytora efektów HFX możesz spróbowac zmontować sobie efekt w HFX nawet i z 6 klipami, ewentualnie użyc i zmotyfikować efekt z wieloma oknami.
(Przy użyciu HFX używane klipy wideo muszą być oddzielnymi plikami!!!)

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 23 sierpnia 2007, 23:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL