Teraz jest wtorek, 22 października 2019, 10:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Pytanie 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Pytanie
Witam Mam pytanie kubiłem sobie pinnacle studio plus i nie wiem czy tam można zrobić jakieś swoje efekty specialne to znaczy np błyskawice ogień (do filmów s-f)
Jeśli tak to jak lub co mam kupić
Jeśli nie to czy istnieje jakiś dodatek w którym mógłbym to robić?


wtorek, 28 sierpnia 2007, 08:56
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post 
W Pinnacle zrobisz wszystko jak sam napisałeś :wink: , jak przeczytasz instrukcje - dodam :D .
Tak na prawdę to program do edycji, a nie efektów specjalnych, nie taka jest jego rola, ale oprócz efektów, to film powinien być przede wszystkim porządnie zmontowany. Można przecież zrobić to w Pinnacle, byle umieć to zrobić.
Teraz parę linków z dziedziny poszerzania możliwości Pinnacle'a:

LINK , LINK LINK, LINK ... LINK (wpisz efekty...) .

PS Dawaj sensowniejsze tytuły swoich postów.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 28 sierpnia 2007, 09:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
czyli nie da się tworzyć swoich efektów specialnych?
a czy Pro dad doł.ączony do pinnacle studio potrafi to zrobić?


wtorek, 28 sierpnia 2007, 10:33
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post 
aaaaaaa napisał(a):
czyli nie da się tworzyć swoich efektów specialnych?
a czy Pro dad doł.ączony do pinnacle studio potrafi to zrobić?

Program nigdy nie jest wart więcej niż użytkownik. Poznaj go dobrze, zastosuj narzędzia zewnętrzne... Da się. Twoja wyobraźnia zacznie jednak dopiero wtedy podpowiadać rozwiązania, jak opanujesz dobrze obsługę programu. Naprawdę trochę popracuj na małym kilkuminutowym materiale mając obok otwartą instrukcję. Praktyka czyni mistrza! Zadawaj też dużo pytań, ale już bardziej konkretnych :wink: .

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 28 sierpnia 2007, 10:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
zauważyłem że przejścia alpha magic są tylko obrazkami spróbowałem jedno z nich edytować ale program nie pokazał mi go prz edycji czy jest możliwa edycja tych przejść?


Pozatym pracuje w pinnacle studio już 3 lata i umiem uzywać efektów
tylko myślałem że mozna inaczej zrobić efekty niż przez modelowanie w 3d i używanie zielonego klucza


PYTANIE

Czy znasz jakiś program którym mógłbym zrobić swoje przejścia do pinnacle studio (chodzi mi o przejścia 2 wymiarowe)?


wtorek, 28 sierpnia 2007, 11:09
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post 
Używałem krótko Studia 10,6+, ale teraz nie mam zainstalowanego, więc pozostaje Ci instrukcja, bo z pamięci nie opiszę.
PS Przejścia można edytować też w samym Studio. Zajrzyj jeszcze na forum w: LINK .

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 28 sierpnia 2007, 12:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
jak to w samym studio?


wtorek, 28 sierpnia 2007, 14:14
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post 
Może to było we wcześniejszych wersjach - nazywał się ten program Easy FX Editor i był częścią pakietu przejść jakie się dokupowało do Pinnacle.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 28 sierpnia 2007, 22:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL