Teraz jest środa, 23 października 2019, 15:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Pierwsze kroki pinnacle 11 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 26 maja 2007, 08:55
Posty: 29
Post Pierwsze kroki pinnacle 11
Witam, muszę zadać te pytania:)
Załóżmy że mam kamerę Vx2100 SONY, Nagrałem wesele i chcę to zgrać , zmontować w programie Pinaclle studio 11 i oddać ludziom .
1. Muszę zgrać materiał na kompa. Przechwytuję z DV czy MPEG ?
2. Po zmontowaniu chcę to zgrać na płytę. Powinienem utworzyć dysk( tzn wypalic płytę dvd)? Czy też utworzyć plik i póżniej wypalać płytę. Jeśli utworzyć plik to w jaki sposób? Z MPEG2 na DVD? czy w jakiejs innej kombinacji? Robiłem tak że tworzyłem plik, nie mogę tego pliku odpalic na komputerze.
Chodzi mi o to żeby mieć najwyższą jakość na płycie DVD ale też nie utknąć w renderowaniu itp. CZyli chciałbym wiedzieć jak wy to robicie.
Wiem że pytania banalne ale musze od czegoś zacząć. Liczę na wyrozumiałość i pomoc.
Pozdrawiam
donpedro9


czwartek, 6 września 2007, 20:26
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 7 czerwca 2005, 21:45
Posty: 79
Post 
Ad 1. DV
Ad 2. Zakładaka tworzenie filmu > po lewej zakładka dysk > u góry typ dysku DVD jakość automatyczna (nie przekraczaj raczej czsu trwania powyżej 1,5h na płycie)> niżej kliknij na ustawienia sprawdz co masz ustawione najlepiej ustawić tryb awaryjny utwórz dysk a następnie go nagraj, wtedy nagra ci płytę po zredenderowaniu materiału i też utworzy kopię na dysku którą póżniej można nagrać np. za pomocą nero > kompresja audio PCM.
Jeżeli masz jakieś pytania pisz na meila.
Powodzenia :D


czwartek, 6 września 2007, 20:50
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 maja 2004, 08:00
Posty: 18
Lokalizacja: Poznań
Post 
Witam
Ja bym dał audio nie PCM tylko MPEG albo AC3 stereo. W PCM dzwięk zajmuje dużo miejsca więc lepiej przeznaczyć to miejsce na video.
PCM na MPEG = większy bitrate dla video.
Pozdrowionka

_________________
Mój wymiatacz: Gigabyte M61P-S3, AMD Athlon 64 X2 6000+, 4x250GB RAID, 2Gb RAM, PLEXTOR PX216, GeForce 7600 GS Gigabyte Turbo Force Silent Pipe, Chieftec 430W... i nie mam problemów z Pinnacle :-)


czwartek, 6 września 2007, 21:12
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 26 maja 2007, 08:55
Posty: 29
Post dziekuję
Dzięki Panowie za szybką i konkretną odpowiedź.
Pozdrawiam :)


piątek, 7 września 2007, 07:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL