Teraz jest środa, 17 lipca 2019, 06:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Przechwytywanie w programie PINNACLE 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 9 września 2007, 20:11
Posty: 3
Post Przechwytywanie w programie PINNACLE
Proszę o pomoc gdyż nie wiem co sie stało mam program pinnacle STUDIO SE i nie miałem problemu z przechwytywaniem ale ostania nie mogę pzrechfytywać filmu gdyż pjawia sie komunikat BŁAD INICIALIZACJI URZADZENIA PRZECHWYTYWANIA proszę o pomoc z kablem i z kamerą jest wszystko wporzadku..............


niedziela, 9 września 2007, 20:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 maja 2004, 08:00
Posty: 18
Lokalizacja: Poznań
Post 
Witam
Też miałem podobny problem (choć chyba inny trochę komunikat) który się pojawił z dnia na dzień. Jeżeli wiesz że kabel i kamerka są ok to przeinstaluj soft (pinnacle).
Ja dodatkowo skorzystałem z programiku (choć nie wiem czy było to konieczne) - KLIKNIJ
i po nowej instalacji i upgradzie wszystko wróciło do normy.

Czy próbowałeś przechwytywać innym programem?

Spróbuj. Powodzenia.
Pozdrawiam.

_________________
Mój wymiatacz: Gigabyte M61P-S3, AMD Athlon 64 X2 6000+, 4x250GB RAID, 2Gb RAM, PLEXTOR PX216, GeForce 7600 GS Gigabyte Turbo Force Silent Pipe, Chieftec 430W... i nie mam problemów z Pinnacle :-)


niedziela, 9 września 2007, 21:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 9 września 2007, 20:11
Posty: 3
Post PINNACLE
Dziękuje za zainteresowanie sie moim problemem bede próbawał pozdrawiam miodek6


poniedziałek, 10 września 2007, 09:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post 
nie chcę Cię na zapas martwić, ale ...

ważne jest abyś wykluczył kamerę i kabel - czyli trzeba sprawdzić na innym komputerze; jeżeli jest OK to wtedy mozesz się bawić z softem; oczywiście może być jeszcze karta FW, ale to bardzo mało prawdopodobne

piszę to wszystko, że dwa razy już spotkałem się z tym przypadkiem - w kamerach gnizado DV jest bardzo delikatne; bardzo łatwo je uszkodzić podłączając "pod napięciem" lub wyjmując kabel w spsoób "trochę w lewo, trochę w prawo i łatwiej wyjdzie"

to by był najgorszy (czytaj: najkosztowniejszy) scenariusz - dlatego sprawdź na innym PC i nie martw się - na pewno TO NIE TO :))

pg


poniedziałek, 10 września 2007, 10:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 lipca 2006, 22:12
Posty: 30
Lokalizacja: Dabrowa Tarnowska
Post 
program nie wykrywa karty mogla sie wysunac ze slotu wyjmij ja calkiem przedmuchaj slot i dopiero wluz ja z powrotem powinno dzialac oczywiscie wszystko przy wylaczonym kompie z produ


poniedziałek, 10 września 2007, 17:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 maja 2004, 08:00
Posty: 18
Lokalizacja: Poznań
Post 
Uzupełniając odpowiedź "cormoniasty" dodałbym że być może problem tkwi w sterownikach firewire (karty PCI lub jeżeli IEEE jest zintegrowane z płytą główną to sterowniki chipsetu). Być może przeinstalowanie ich da jakiś rezultat.
Pozdrawiam

_________________
Mój wymiatacz: Gigabyte M61P-S3, AMD Athlon 64 X2 6000+, 4x250GB RAID, 2Gb RAM, PLEXTOR PX216, GeForce 7600 GS Gigabyte Turbo Force Silent Pipe, Chieftec 430W... i nie mam problemów z Pinnacle :-)


poniedziałek, 10 września 2007, 19:07
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 15 września 2007, 20:16
Posty: 6
Post 
Ja mam podobny problem. Na OS Vista Home Premium zainstalowałem PS11+ no i okazało się, że nie można przechwycić video z kamery cyfrowej poprzez Firewire. Pokazuje się komunikat w okienku pt: "Nie można odnaleźć urządzenia video" o treści:" Nie można nawiązać połączenia programu Pinnacle Studio Plus z urządzeniem video". Nie jest to wina sprzętu, gdyż PS11+ zainstalowany na XP +SP2 nie sprawiał kłopotów z przechwytem video poprzez firewire. Nie jest to wina także Visty, gdyż w innych programach przechwytywanie video poprzez firewire działa na Viście bez problemu. Wydaje mi się, że jest to jakiś błąd w PS11+. Należy się uzbroić w cierpliwość i czekać, aż Pinnacle usunie tę usterkę. :(


sobota, 15 września 2007, 20:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 17 stycznia 2007, 13:31
Posty: 82
Lokalizacja: podlaskie
Post 
Być może w ustawieniach programu trzeba wskazać urządzenie z którego chce się przechwytywać.
Mam wersję PS 10,6 i za każdym razem muszę zmieniać ustawienia gdyż dodatkowo mam kartę Winfast i to ona jest domyślnie ustawiona jako urządzenie do przechwytytwania.
Druga sprawa, zapora systemowa też może być przyczyną tego problemu


sobota, 15 września 2007, 21:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 15 września 2007, 20:16
Posty: 6
Post 
darell napisał(a):
Być może w ustawieniach programu trzeba wskazać urządzenie z którego chce się przechwytywać.
Mam wersję PS 10,6 i za każdym razem muszę zmieniać ustawienia gdyż dodatkowo mam kartę Winfast i to ona jest domyślnie ustawiona jako urządzenie do przechwytytwania.
Druga sprawa, zapora systemowa też może być przyczyną tego problemu

- to wszystko zostało sprawdzone i nie jest przyczyną problemu. Chciałbym znać opinię o współdziałaniu VISTY i PS11+ (konkretnie przechwytywaniu video z kamery cyfrowej poprzez Firewire) od kogoś, kto na takiej konfiguracji pracuje - czy u niego to działa?


sobota, 15 września 2007, 23:16
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 17 stycznia 2007, 13:31
Posty: 82
Lokalizacja: podlaskie
Post 
Czy system wykrywa podłączoną kamerę ?


niedziela, 16 września 2007, 09:33
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post 
Obrazek


taka jest odpowiedz u naszych sąsiadów za :?
1- zły klucz pal

Уменя проблема как раз в этом, как включить на PAL ???
Используй сериал для PAL

JBSKH-ABBAA-FOPTG-MSSAH-KZZJK
tylko klucz nie będzie pasować oni wszyscy mają jedno pinnacle :lol:


2- co do karty fw
1 По опыту сборки - никогда не использую контроллеры VIA IEEE1394 -очень часто проблемы схожие с вашей - смените на NEC, TEXAS INSTRUMENTS -все будет работать.

3- co do karty DAZZLE

проверяем шнуры для начала
смотрим в БИОСе скорость ЮСБ соединения, правильно - High Speed
если в диспетчере устройств Дазл определяется с ошибкой - ищем правильные драйвера

miłego tłumaczenia :lol:


niedziela, 16 września 2007, 10:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
co do tego NEC i Texas Instruments - chodzi im pewnie oto że kontrolery na tych chipsetach będą działać bezproblemowo bo spotkałem sie z opinią że te na VIA nie działają za dobrze (aczkolwolwiek sam mam zintegrowany na VIA i działa tak jak trzeba)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 16 września 2007, 10:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 15 września 2007, 20:16
Posty: 6
Post 
Interesuje mnie jak legalnie usunąć problem - bez wpisywania jakiś kradzionych kluczy itp. Moje PS11plus obsługuje wszystkie systemy PAL, SECAM, NTFS - i nie to jest przyczyną problemu. załączam screeny

[ Dodano: Nie Wrz 16, 2007 1:27 pm ]
przy próbie przechwytywania pojawia się to:


niedziela, 16 września 2007, 12:24
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post 
to że masz poświetlone kamera dv i system pal to nie znaczy że twój klucz pal jest w 100% aktywny . inny klucz pal na xp inny na vistę ( klucz z xp właśnie tak zrobi , że niby jest aktywny , ale tak na prawdę dalej blokuje ) zainstalujesz to pinnacle na xp będzie ok. . jaka metoda legalna na to . odinstaluj pinnacle usuń folder pixie ( obowiązkowo ) włóż pierwszą płytę ruszy instalacjia jednym z pierwszych komunikatów to czy zarejestrować pinnacle > naciśnij ok. pinnacle automatycznie pobierze i sprawdzi zgodność i poprowadzi instalację na viscie . aby za każdym razem instalacji na viscie nie przerabiać tego problemu , to po instalacji zapisz sobie pliki Pixie i po następnej instalacji tylko zamienisz foldery .

dla świętego spokoju sprawdz jeszcze kodeki czy masz 720х576 a nie 720х480 , bo następny problem to będzie utworzenie pliku avi/dv .


niedziela, 16 września 2007, 23:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 15 września 2007, 20:16
Posty: 6
Post 
jurekwejh napisał(a):
to że masz poświetlone kamera dv i system pal to nie znaczy że twój klucz pal jest w 100% aktywny . inny klucz pal na xp inny na vistę ( klucz z xp właśnie tak zrobi , że niby jest aktywny , ale tak na prawdę dalej blokuje ) zainstalujesz to pinnacle na xp będzie ok. . jaka metoda legalna na to . odinstaluj pinnacle usuń folder pixie ( obowiązkowo ) włóż pierwszą płytę ruszy instalacjia jednym z pierwszych komunikatów to czy zarejestrować pinnacle > naciśnij ok. pinnacle automatycznie pobierze i sprawdzi zgodność i poprowadzi instalację na viscie . aby za każdym razem instalacji na viscie nie przerabiać tego problemu , to po instalacji zapisz sobie pliki Pixie i po następnej instalacji tylko zamienisz foldery .

dla świętego spokoju sprawdz jeszcze kodeki czy masz 720х576 a nie 720х480 , bo następny problem to będzie utworzenie pliku avi/dv .


Próbowałem zrobić wg Twoich wskazówek - nawet ponowna instalacja Visty i PS11+ (kilkakrotnie), za każdym razem akceptuję automatyczną rejestrację - wynik cały czas ten sam - negatywny


poniedziałek, 17 września 2007, 21:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL