Teraz jest wtorek, 10 grudnia 2019, 18:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Film mi przyśpiesza 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 17 września 2007, 06:30
Posty: 13
Post Film mi przyśpiesza
Witam wszystkich mój problem jest następujący

W samym programie film chodzi normalnie jednak po utworzeniu filmu (w DV) obraz przyśpiesza, dźwięk chodzi normalnie jakby nigdy nic jednak widac że orbaz jest przyśpieszony. Co robić?

AMD Athlon 3200 + , 2gb ddr ram , duży dysk, karta radeon x800 series


poniedziałek, 17 września 2007, 06:44
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 17 stycznia 2007, 13:31
Posty: 82
Lokalizacja: podlaskie
Post 
A może by Pan napisał o jaki program chodzi :?:


poniedziałek, 17 września 2007, 18:50
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 29 sierpnia 2007, 10:41
Posty: 132
Post 
tylko nie pisz że robisz to w cholernym pinnacle


poniedziałek, 17 września 2007, 19:07
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1488
Post 
obraz idzie dobrze a głos zwalnia i chyba tak jest , jeśli tak to ten problem znany i wiele razy opisywany oraz rozwiązany . i na prawdę pytanie jaka wersjia pinnacle .XX,XX no i oczywiście jaka karta audio , bo chyba tu trzeba szukać problemu .


wtorek, 18 września 2007, 01:23
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 17 września 2007, 06:30
Posty: 13
Post 
Pinnacle Studio Plus.v10.5.1.Titanium Edition Multilanguage

O to chodzi że dźwięk jest ok ,ale gołym okiem widać ze obraz za szybko chodzi, dzieje się tak dopiero po utworzeniu filmu na format (DV) ,w samym Pinnaclu podgląd obrazu jest dobry.

karta : Realtek hd audio

_________________
"Miejsce Polska, system samowolka
cel to forsa, w tym tkwi sekret
biore co los da, życia made in Polska
to jest moje miejsce bo kocham to miejsce"


środa, 19 września 2007, 18:34
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Nie znam Pinnacle i nie mam zamiaru poznawać :), ale w poważnych programach do edycji video przy funkcjach ustawienia eksportu jest możliwość określenia jak gdyby "co ile klatek dźwięk ma być podwiązany do obrazu" (nie pamiętam teraz jak nazywa się ta funkcja) to zapobiega rozsynchronizowaniu się dźwięku względem obrazu. Wina raczej nie leży po stronie karty dźwiękowej, gdyż pewnie w miarę czasu dźwięk coraz bardziej ucieka od obrazu, gdyby jednak odstęp był stały, próbował bym na innych playerach, lub dałbym sobie spokój z niesławnym Pinnacle.
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


środa, 19 września 2007, 23:49
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 17 stycznia 2007, 13:31
Posty: 82
Lokalizacja: podlaskie
Post 
PanZagadka napisał(a):
Pinnacle Studio Plus.v10.5.1.Titanium Edition Multilanguage

Czy tą wersje oprogramowania kupił Pan razem z kartą Pinnacle, czy zgrywa Pan materiał z kamery poprzez zwykłe FireWire.
Jaki format przechwytywanego materiału ma Pan ustawiony


czwartek, 20 września 2007, 08:08
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Tak na marginesie, co wynika z netykiety - w Internecie nie ma "panów" (wiadome jest to od lat). Aż dziwnie się to czyta.... :)
P.G.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 20 września 2007, 08:16
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1488
Post 
a może :P oglądasz w komputerze na windows media plyer to dv . jeśli tak to to normalny objaw media playera a nie wina pliki dv .

_________________
Obrazek


czwartek, 20 września 2007, 08:36
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 17 września 2007, 06:30
Posty: 13
Post 
dzięki za pomoc, wina leżała w oprogramowaniu

_________________
"Miejsce Polska, system samowolka
cel to forsa, w tym tkwi sekret
biore co los da, życia made in Polska
to jest moje miejsce bo kocham to miejsce"


wtorek, 2 października 2007, 15:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 21 lutego 2005, 19:57
Posty: 64
Post 
PanZagadka napisał(a):
dzięki za pomoc, wina leżała w oprogramowaniu


Czy mógłbyś napisać co dokładnie było nie tak i jak to rozwiązałeś ???!!!

_________________
...:Człowiek uczy się całe życie:...


wtorek, 9 października 2007, 19:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 22:44
Posty: 2
Post 
W oprogramowaniu czego?
Napisz dokładniej gdzie tkwił błąd.


wtorek, 16 października 2007, 14:22
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 17 września 2007, 06:30
Posty: 13
Post 
poprostu zmieniłem PS TE 10.5 na PS 11

_________________
"Miejsce Polska, system samowolka
cel to forsa, w tym tkwi sekret
biore co los da, życia made in Polska
to jest moje miejsce bo kocham to miejsce"


czwartek, 1 listopada 2007, 01:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL