Teraz jest środa, 17 lipca 2019, 06:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 brak sygnału audio, brak podglądu podczas edycji filmu. 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 12 października 2007, 10:52
Posty: 24
Post brak sygnału audio, brak podglądu podczas edycji filmu.
Odbieram sygnał S-Video z kamery analogowej. Niestety mimo podłączenia przewodów audio do karty dźwiękowej w głośnikach jest cisza. Czy może ktoś mi doradzić w tej sprawie. Proszę o pomoc. Mam jeszcze inny problem. Podczas edycji filmu w ogóle nie mampodglądu. Są tylko kolorowe pasy. Proszę o pomoc.


piątek, 12 października 2007, 11:57
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
kerad napisał(a):
mimo podłączenia przewodów audio do karty dźwiękowej w głośnikach jest cisza

W menu start na pasku zadań w Uruchom wklej to:
sndvol32
i naciśnij Enter. Teraz u góry wejdź w Opcje i Właściwości zaznacz tam kropką Nagrywanie zobacz, czy w białym polu masz zaptaszoną pozycję Wejście Liniowe, jeśli nie ma - zaznacz i naciśnij OK. Okno regulacji jakie teraz zobaczysz dotyczy Regulacji nagrywania zaznacz kwadrat pod regulatorem Wejście Liniowe i dodaj mu w górę. Pod warunkiem, że wtyczkę włożyłeś w odpowiednie wejście karty dźwiękowej - dźwięk doprowadzony do komputera musi brzmieć z głośników. Wyłącz okno regulatorów głośności.
kerad napisał(a):
Podczas edycji filmu w ogóle nie mampodglądu

W czym nie ma tego podglądu - w programie, w kamerze?.....
Pozdrawiam gorąco


piątek, 12 października 2007, 18:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 12 października 2007, 10:52
Posty: 24
Post 
dziękuję za odpowiedź. Kombinowałem tak jak mi wskazałeś ale niestety nadal nie mam dźwięku. Podglądu nie mam w programie w momencie kiedy przechodzę na zakładkę edycja. Na zakładce przechwyć jest Ok, natomiast jak chcę zrobić podgląd w edycji to mam tylko zielone, poprzeczne paski przez cały film. Nie wiem co jest nie tak.
Proszę o pomoc.


piątek, 12 października 2007, 21:30
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post 
co tu napisać ????? zakładka Pomoc i temat podstawy przechwytywania .
a tak to normalne , że w czasie wgrywania nie ma głosu > w edycji będzie ok. ( taka upierdliwość w pinnacle ) jeśli zależy ci na głosie w czasie wgrywania to podłącz drugą kartę audio lub rozgałęznik itd ( przy złym ustawieniu/podłączeniu będziesz mieć echo na filmie ) , ale po co ?????? co do wideo to zaznacz podgląd przechwytywania .

a tak na prawdę to napisz jakie pinnacle X.XX > jaka karta do importu i ogólne parametry sprzętu . no i oczywiście jak to łączasz i czy na pewno kabel s-video i cin cia jest ok. kabli s-video jest kilka rodzaji różnie lutowane .

p.s. jeśli masz pinnacle 11-cie i pirackie to daruj sobie nic nie poradzisz na blokadę :mrgreen:

_________________
Obrazek


piątek, 12 października 2007, 22:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL