Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 20:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Problem z montażem w PS 11 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 18 stycznia 2006, 21:34
Posty: 61
Post Problem z montażem w PS 11
Witam,
czy może ktoś mi podpowiedzieć jak zrobić kilkusekundową przerwę w montowanym filmie bo za każdym razem ściaga mi automatycznie klatkę do klatki i takie coś jest niemożliwe do zrobienia.
Proszę i pomoc i z góry dziekuje! :roll:

_________________
pablo0129


wtorek, 16 października 2007, 22:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 lutego 2007, 00:18
Posty: 54
Post ...
przerwy to raczej nie zrobisz :), ale możesz wstawić czarną (lub jaki tam kolor wolisz) planszę o czasie trwania jaki potrzebujesz. PS nie znam, ale w uleadzie kolorowe plansze można było wstawić z menu przy filtrach, w vegasie jest media generator. Można też wstawić sobie po prostu plik graficzny - np. czarną bitmapę i rozciągnąć na timeline.
Mam nadzieję, że zrozumiałem problem i podpowiedziałem rozwiązanie, jeśli nie to sorry za zaśmiecanie ;).

Pozdrawiam


środa, 17 października 2007, 08:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 00:42
Posty: 240
Post 
pablo

a po co ci taka dziura???

kilka razy udało mi się coś takiego niechcący zrobić (PS10+) ale to zawsze ocznaczało kłopoty przy renderingu (pozostawienie takiej dziury)

Jak to zrobić (PS10+)

- materiał na TL
- kliknij na kłódkę na linii audio
- ciachnij materiał w dwóch miejscach, i usuń kawałek między cięciami za pomocą "right click:delete"

Zwróć uwagę, że masz do wyboru Delete i Delete (close gap)


środa, 17 października 2007, 08:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 4 listopada 2007, 22:56
Posty: 2
Post Problem z montażem w Pinnacle 11
Mam taki problem z pinnacle 11 ultimate. Wcześniej miałem 10.6 Media suite i było wszystko ok. Teraz natomiast po złożeniu projektu, dodaniu menu zaczynam rendering - i wszystko jest ok oprocz renderowania menu. W oknie podglądu jest zielony ekran. Po zrenderowaniu sprawdzam i oprocz menu wszystko jest w porzadku - natomiast menu jest niewidoczne posiada kolor zielony. Mam dwa kompy i jest tak samo. Patch 11.1 też instalowałem nie ma poprawy może ktoś też miał taki problem z góry dziękuję i pozdrawiam.


niedziela, 4 listopada 2007, 23:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL