Teraz jest środa, 23 października 2019, 18:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Jak zapisać nowe przejście? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 16 października 2007, 15:40
Posty: 5
Post Jak zapisać nowe przejście?
Mam podobny problem w 10,5 z przejściami. Zamiast standardowych pojawia mi się zielona plansza. Natomiast mogę używać premiowych - dodatkowych. Chciałem stworzyć swoje przejście: przenikania na bazie innego. wchodzę na edycję... i nie wiem je zapisać aby można było go używać później. plizzz pomóżcie.


czwartek, 18 października 2007, 23:31
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post 
Margs73 napisał ;
Cytuj:
Mam podobny problem w 10,5 z przejściami. Zamiast standardowych pojawia mi się zielona plansza

odpowiedzi może być kilka > nie pełna wersjia pinnacle>problem z kartą graficzną>zle zainstalowany HFX > w czasie pierwszego odpalenia pinnacle po instalacji wystąpił jakiś problem i nacisnąłeś OK. czyli pliki w folderze C:\Program Files\Pinnacle\Studio 11\Plugins\RTFx\AlphaMagicXML są uszkodzone ( można je usunąć a pinnacle samo jeszcze raz je utworzy przy uruchomieniu programu )tu dojdą nam pliki 1 i 2 jak wstawimy moje dwa zdjęcia będzie jakiś numer jako nazwa :roll:
Margs73 napisał ;
Cytuj:
Chciałem stworzyć swoje przejście: przenikania na bazie innego
czyli inaczej przejścia Alpha Magick . otwieramy jakikolwiek program graficzny do zdjęć i bawimy się kolor czarny , szary , i biały . robimy zdjęcie jpg w formacie 720x480 . gotowe zdjęcie wklejamy do folderu C:\Program Files\Pinnacle\Studio 11\Alpha Magic i już gotowe ( jeśli mamy pinnacle 9 to nie ma problemu , ale jeśli mamy 10 lub 11- cie i nie pokazało się nam przejście to musimy usunąć blokadę obcych przejść
http://forum.dystrybucja.ksk.com.pl/vie ... php?t=2530
takie zdjęcie Obrazek
Obrazek


można te dwa zdjęcia sobie ściągnąć/zapisz i wstawić do swojego pinnacle i zobaczyć jakie to proste :D
jak najszybciej porobić sobie wiele przejść :lol: wchodzimy na babskie fora z serwetkami :lol: jest tam ogromna ilość wzorów serwetek i te wzory ( zdjęcia jpg ) wstawiamy sobie do folderu :P
a w wolnym czasie opiszę jak robić własne przejścia 3D i najlepiej jako instalki czyli będzie mógł instalować każdy komu podarujesz :mrgreen: i się samo zainstaluje gdzie trzeba


piątek, 19 października 2007, 09:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 16 października 2007, 15:40
Posty: 5
Post 
Niestety wyrzucenie katalogu AlphaMagicXML nie pomogło dalej mam "zielone".
Chciałem użyć standardowego przejścia 2W "rozpraszanie" ale mi nie działa. Więc zabrałem się do tego tak: wsadziłem przejście PRO-zoom disolve (pro rozpraszanie z powiększeniem) wlazłem na edycję tego przejścia i wcisnąłem "size to full screen" dla klipu A i klipu B. Efekt zgodny z oczekiwanym. Ale jak to zapisać?? wszystko działa ale tylko dla tego przejścia. zapisałem to nawet jako moje przejście ale gdy go używam ponownie to wygląda tak jak przed moją edycją. Dodam tylko jeszcze tyle że stawiam pierwsze kroki w tego typu programach i działam po omacku. Dzięki za odpowiedź.


piątek, 19 października 2007, 16:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 czerwca 2004, 16:01
Posty: 41
Post 
Nie znam studia ale może ten zmodyfikowany efekt trzeba skopiować tak bynajmniej jest w Edyszynie Pinnacla.Po skopiowaniu przenosisz efekt na Timeline.

[ Dodano: Pią Paź 19, 2007 5:05 pm ]
Najpierw efekt przenieś na Timeline dokonaj jego modyfikacji a następnie skopiuj o ile jest taka możliwość programowa


piątek, 19 października 2007, 17:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post 
jak ja to robię sobie swoje przejścia :lol: wchodzę tutaj C:\Program Files\Pinnacle\Hollywood Fx For Studio\6.0\Effects i robię sobie tutaj folder powiedzmy o nazwie jacek007 :idea: teraz otwieram pinnacle wkładam klip wideo i dokładam efekt ( można to robić też w pinnacle holywood ) edytuję efekt zmieniam co chcę dodaję co chcę powiedzmy można wstawiać animacje mov zamiast figury zdjęcie png . czyli zamiast zdjęcia powiedzmy gołąbka wstawię animację mov jak gołąbek leci i rusza skrzydełkami > fantazja jest wielka , ale do rzeczy jak już zbudowaliśmy przejście > całkiem u góry po lewej jest File tam wybieram Save As... i zapisuję ale do folderu co sam wstawiłem ( jacek007 )i nazywam powiedzy efekt ok.1 . jak już zapisane to uwaga trzeba zamknąć edytor hfx i pinnacle > przy ponownym odpaleniu pinnacle zrobi sobie pliki efektu i teraz szukamy w efektach HFX nowego paska o nazwie jacek007 a w nim nasze pierwsze przejście ok.1 .
jak już jesteśmy z tego przejścia zdowoleni to edytujemy je i przy zapisie naciskamy na Export HFZ... zrobi nam kostkę inaczej instalka tego przejścia i jeśli komuś podarujemy lub sami po formacie będziemy chcieli to przejście mieć znowu to poprostu klikamy na kostkę a ona sama się zainstaluje i będzie już przejście ( ze strony delice właśnie ściągamy sobie takie instalki i instalujemy sobie ich dodatkowe przejścia .jak już zrobimy sobie jedno przejście to zobaczymy , że to łatwizna i zaczynamy robić swoje super efekty wklejanie animacji do przejścia to zakładka import media

p.s. co do przejść alpha to zobacz do skrzynki :lol:


piątek, 19 października 2007, 19:07
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 16 października 2007, 15:40
Posty: 5
Post 
Wielkie dzięki
Wszystko byłoby ok, gdyby nie to że nie mam w zakładce file nic oprócz close. żadnego save as i właśnie nie wiem czemu.
P.S. Dzięki za przejścia.

[ Dodano: Pią Paź 19, 2007 9:40 pm ]
Już wszystko OK. Poprostu nie aktywowałem Hollywooda i nie mogłem zapisywać przejść rzecz jasna. Teraz wszystko gra :D . Wielkie dzięki.
P.S. Niestety nie chce się rozpakować folder od ciebie. Możesz mi go wysłać jeszcze raz?

[ Dodano: Sob Paź 20, 2007 12:12 am ]
wow!
Sporo tego
A powiedz mi czy łatwo odinstalować te przejścia?? :D
Czy wystarczy tylko jpg-ki usunąć? a jak usunąć przejścia hfx??
Tak na przyszłość pytam.
Jeszcze raz wielkie dzięki
P.S. A tych nieszczęsnych zielonych przejść "2W" nie udało mi sie zlikwidować(ale teraz mi ich nie brak) :) .


piątek, 19 października 2007, 19:45
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post 
NAPRAWA PRZEJŚĆ

przejścia 3D to > poszukaj folder o nazwie HfxXML > C:\Program Files\Pinnacle\Studio 11\Plugins\RTFx\HfxXML ( usuń z tego folderu wszyskie pliki i odpal pinnacle )

jeśli przejścia 2D standard C:\Program Files\Pinnacle\Studio 11\Plugins\RTFx\StudioXML\StudioStandard ( usuwamy też tylko pliki z folderu StudioStandard )

jeśli przejścia 2D AlphaMagic C:\Program Files\Pinnacle\Studio 11\Plugins\RTFx\AlphaMagicXML ( też tylko usuwamy pliki z folderu )

w czasie uruchamiania pinnacle , pinnacle zrobi sobie nowe pliki , jeśli po odpaleniu pinnacle nie będzie przejść to musimy usunąć blokadę obcych przejść :mrgreen:

A CO DO przejść alpha to usuwamy jpg potem pliki z folderu jak napisałem wyżej i odpalamy pinnacle i już ich nie ma .

_________________
Obrazek


czwartek, 8 listopada 2007, 23:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL