Teraz jest wtorek, 23 lipca 2019, 18:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Problem po wczytaniu wcześniej zapisanego projektu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 20 czerwca 2007, 13:05
Posty: 6
Post Problem po wczytaniu wcześniej zapisanego projektu
Miałem ostatnio problemy z windom i musiałem przeinstalowac Pinnacle. PO ponownym zainstalowaniu i uruchomieniu studia niby wszystko oki. Widzi katalog ze zrzutami filmów z kamerki można tworzyć nowy projekt. Niestety w momencie jak wczytuję juz istniejący projekt to miniatury klipów wideo z katalogu żródłowego robią się szare i jedyne co wczytuje mi do projektu to przejścia, tło dzwiękowe dodane prze ze mnie oraz zdjęcia wmontowane w film. Proszę o pomoc ponieważ projekt miałem już na ukończeniu a siedziałem nad nim juz ładnych kilkadziesiąt godzin.


wtorek, 30 października 2007, 18:58
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post Re: Problem po wczytaniu wcześniej zapisanego projektu
Witam

Martinezku napisał(a):
...Widzi katalog ze zrzutami filmów z kamerki można tworzyć nowy projekt. Niestety w momencie jak wczytuję juz istniejący projekt to miniatury klipów wideo z katalogu żródłowego robią się szare...


Niestety nie napisałeś, jaką wersje PS posiadasz 9 czy 10-11. Projekt w PS-9 a projekty w 10 i 11 są zapisywane inaczej. Z tego, co piszesz to takie cuda dzieją się, gdy ścieżka dostępu do pliku źródłowego została zmieniona lub sama nazwa pliku źródłowego. Ty jednak napisałeś, że katalog z rzutami filmów z kamerki PS-11 widzi. Czy plik wideo, który wczytujesz razem z projektem jest w tym samym miejscu, co był? Czy miałeś komunikat że nie można znaleźć ścieżki dostępu itp. Napisz coś więcej, szkoda czasu spędzonego nad projektem może da się coś wykombinować.


piątek, 2 listopada 2007, 09:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 20 czerwca 2007, 13:05
Posty: 6
Post Re: Problem po wczytaniu wcześniej zapisanego projektu
MICIA napisał(a):
Witam

Martinezku napisał(a):
...Widzi katalog ze zrzutami filmów z kamerki można tworzyć nowy projekt. Niestety w momencie jak wczytuję juz istniejący projekt to miniatury klipów wideo z katalogu żródłowego robią się szare...


Niestety nie napisałeś, jaką wersje PS posiadasz 9 czy 10-11. Projekt w PS-9 a projekty w 10 i 11 są zapisywane inaczej. Z tego, co piszesz to takie cuda dzieją się, gdy ścieżka dostępu do pliku źródłowego została zmieniona lub sama nazwa pliku źródłowego. Ty jednak napisałeś, że katalog z rzutami filmów z kamerki PS-11 widzi. Czy plik wideo, który wczytujesz razem z projektem jest w tym samym miejscu, co był? Czy miałeś komunikat że nie można znaleźć ścieżki dostępu itp. Napisz coś więcej, szkoda czasu spędzonego nad projektem może da się coś wykombinować.


Wersja studia to 11 + patch 11.1. Tak plik wideo z kamerki jest w tym samym miejscu co był. Po uruchomieniu programu wyświetla normalnie klipy wideo z kamerki. Komunikatu żadnego nie było. Najgorsze w tym wszystkim jest to ,że praktycznie zostało mi dołożenie tylko jednego tematu muzycznego w tle i wypalenie projektu na dvd.

[ Dodano: Pią Lis 02, 2007 1:20 pm ]
Okazało się ,że przejść też nie widzi.
A tak wygląda zrzut ze studia
Obrazek


piątek, 2 listopada 2007, 12:30
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post 
Wiesz jedyne co mi się teraz nasuwa to, może projekt był zrobiony pod PS-11 bez wgranego patcha 11.1 i przy wczytywaniu projektu program coś źle „konwertuje” do nowszej wersji PS-11.1 i jeszcze jedno są 2 patche 11.1 ten pierwszy końcówką ..19 – źle o nim piszą wgraj ..24h ostatni. Przy zapisywaniu projektu w PS-11(również w PS-10) tworzy się „katalog” – pod taką samą nazwą jak projekt w nim są informacje do projektu nie usuwałeś go?

ps. Sorry za ewentualne ględzenie, ale to chyba wszystko co przychodzi mi teraz do głowy i co by mogło być powodem takiego zachowania PS, życzę rozwiązania problemu i pozdrawiam.


piątek, 2 listopada 2007, 13:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 20 czerwca 2007, 13:05
Posty: 6
Post 
Kombinacji 100tyś a przyczyna okazała się prozaiczna. Pomogło przeinstalowanie sterowników karty graficznej. Teraz wszystko gra i buczy a projekt już się wypala na płytce :-)


poniedziałek, 12 listopada 2007, 19:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL